Shotgun írta:Egyébként titeket miért zavar a karakterválasztás?
Az igazi GTA Fanok tudják, hogy már a Grand Theft Auto első része így kezdődött, arról nem beszélve, hogy Claude sem lett volna eredetileg a GTA III főszereplője, hanem ott is választhattunk volna.
Azért maradt hang nélkül.
A fájlok, és az exe fájl tartalma igazolja ezt.
Egyszerűen el kell fogadni, hogy szeretnének sok embernek kedvezni egyszerre. Nem teszik kötelezővé a karakterek közötti váltást egyébként, hanem arról van szó, hogy játékmeneti elemként kihasználható stratégiai lehetőségként. Egyszerűen csak annyi a különbség, hogy könnyebb, vagy nehezebb lesz-e egy-egy küldetés.
Amit nagyon észre lehetett venni a GTA IV-nél, az Niko karakterének egyenes gyűlölete, némely rajongótól. Egyszerűen nem szerették őt a San Andreas, a GTA III, a Vice City Stories, és a Liberty City Stories rosszfiúi után. Ami azért érdekes, mert Vic Vance hasonló kaliberű karakter volt. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy több rétegnek akarnak kedvezni az újítással.
"De a mindennapi rutin kényelmesebbé teszi a hétköznapokat."
Ja, az igazi GTA fanok tudják, hogy a GTA 1 is így kezdődött, de az igazi GTA fanok azt is tudják, hogy ott azzal mentél végig, akit az elején kiválasztottál. Nem volt ilyen, hogy váltogattál a karakterek között. És ezt nehéz megemészteni szerintem sokunknak.
Amennyire én megértettem a cikkből, valóban nem kötelező a váltás, de lesz küldetés, ahol magától váltani fog. Szerintem ott már megtörik egy kissé a játékmenet. Mert ha tényleg az lenne, hogy az elején kiválasztok valakit és azzal végigmehetek váltás nélkül, akkor ok, nem szólnék semmit.
Legtöbbünknek (legalább is nekem biztosan) nem a 3 karakterrel van gondunk, hanem ezzel az "akkor váltok, amikor akarok" hozzáállással. Már leírtam egyszer, de nekem pl. úgy feküdne ez a téma, ha tényleg csak néha váltana a gép automatikusan, így mindegyik karakter kiismerhető lenne, mert kb. mindegyikre 1/3 játékidő jutna.
Így végtelen újrajátszási lehetőség van, ha minden szemszögből látni akarsz mindent, már pedig én nem szoktam 10x végigtolni egy játékot. Lehet, hogy bennem van a hiba. Marad az a megoldás, hogy egy szereplővel tolom, aztán ahol kell, vált magától, majd utána a másik kettővel is végigtolom, így talán nem maradok le semmiről