Mondjuk ez a várvédősdi tényleg nagyon személyfüggő, sokaknak nem tetszett, nekem viszont igen, én mindig stratégiajáték párti voltam, itt pedig volt belőle egy pici. Normál harcból amúgy is sok volt már benne. A renoválás visszahozását én is szidtam (lsd: az elemzésem, első oldal). A főhő ott már tényleg öreg, de tetszett, hogy épp emiatt bölcs lett. A Revelationnal kapcsolatban bizony a többivel igazad van, kivéve, hogy szerintem elég gáz lett a vége.
Az I-nek a sztorivonala kb. a III-éval egyező hosszúságú, mellesleg megragadó stílussal. A végén is nagyon jó a háború. (Amit a Brotherhood végén kis csinosítással egy az egyben eljátszottak
) A küldetések picit monoton sikerültek, de mind jó volt, mellesleg a megtudott dolgokból megtudtad tervezni a gyilkosságot, mellesleg az a hülyeség se volt benne, hogy észrevétlenül öld meg az embert, észrevétlenül lopózz be, észrevétlenül szarj a fa alá, stb...( amikre a III-ban se tudtak rájönni, hogy nem jó
) Jó, hogy volt néhány harc (minden harmadik küldetés), viszont egy, akármikor generálhattál a városban, és ha egyet megtámadtál, folyamatosan jönnek többen. A harc tényleg kevésbé látványhajhász (voltak benne olyan gyilkossági mozdulatok, amiket a Revelationsra se tudtak kiszedni
), viszont emiatt is volt realisztikus, ami bejött, valamint itt meg lehetett halni harc közben. (amit a III. részig kivettek, ahol újra meg lehet halni, juppi
) És szerintem nem volt unalmas a harc. Az egész világ benne élt, és hangulata volt. Emellett, ha ügyes voltál, akkor sokféle durva, nem pont látványb*zis, de VALÓSZERŰ kombót lehetett csinálni, és ez a hátbarugdosódás csak az erősebb ellenfeleknél volt. (igen, itt voltak erős ellenfelek, amiket szintén kivettek, egészen a Revelationsig, de igazán csak a III-ra hozták vissza
) És ami, tudom, sokaknak nem számít, de a kiskönyv is részletes volt a dobozban, minőségi. A kettőre már alig volt benne írás, de sok volt az irányítás, a brotherhoodra már sok volt az irányítás, és semmi írás, a revelationsra már csak kevés írás, a III-ra meg annyi, hogy az Animus menüjében megtalálod az irányításokat
EZEK CSAK SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEK, NEM KÖTÖSZKÖDÉS, ÉS NEM IS SZENTÍRÁS!!!