hmm. Jó kis téma. Végre amihez én is hozzászólhatok
Hát, amikkel játszottam:
-Hot Pursuit 2
-Underground 1-2
-Most wanted
-Carbon
-Pro Street
-Undercover
-Shift 1-2
-The run
Még még talán valami ősrégi NFS... Ezek közül a Shift, a ProStreet meg a The run nem tetszett. A the run egyenesen csalódás volt, rövid is volt,
meg nekem nem tetszett ez az újítás, hogy nekünk is nyomkodni kell a gombokat. (Most itt nem lövöm le teljesen a poént, aki nem játszott vele, majd meglátja egyszer.
A prostreet nem tetszett a szimulátor jellege miatt. Nem tudtam hogy kell váltani, meg driftelni meg ilyenek, számomra minden nehézkes volt, és nyűglődés.
Viszont a többi tetszett nagyon is
Most wanted a kedvencem, a kedvenc ellenfelem a 3#-as Ronnie volt. Annak mindig akkora pofája volt. Kicsit nézett is mikor legyőztem.
Kedvenc "társ" pedig Mia.
Szintén MW-ből.
Még akkor is, ha a végén kiderül, hogy zsernyák.
A kedvenc kocsim viszont... Fú, hát ebből sok van, minden részben kb más volt.
Undercoverban pl tetszett a Murciélago, a Pagani, a Most Wanted-ben az RX8 volt a kedvencem, meg a SLR Mclaren Mercedes. Carbonból..Hát ott az izomautókat csak külsőre szerettem. Itt már nem emlékszem pontosan minden járműre, talán a "főellenség" (Darius) autója, az Audi Le mans volt. Bár a "japó" mazdája is tetszett. A többi részt hagyjuk.
A legjobb tuningolhatóság viszont az U2 volt ezek közül szerintem. Undercoverbe, Carbonba egyenesen gyér a tuningolhatóság
Még lehet a többibe is, de én erre a kettőre emlékszem kapásból.
A soundtrack alapjáraton szinte az összes részben jó. Autós játékokban előszeretettel lehet hallani rock/punk számokat, amiket én szeretek, de mondjuk autós versenyzés közben egy rap zene is simán elmegy, ezért tetszett legjobban a MW soundtrackje. Ami nem volt rock, az is jó volt.
Mivel alapjáraton a EA viszont már régóta nem a minőségre, hanem a mennyiségre hajt, ezért egyre silányabbak lesznek az NFS epizódok. Persze nem játszhatatlanok, de most hasonlíts össze egy The run-t vagy egy Shift-t egy U2-vel. Teljesen más.