Hozzászólás
Szerző: DereX » 2013. 02. 10. 20:45
Azért nem kell ennyire félni az érettségitől. Én 2 hónap múlva fogom írni a még fenn maradt 4 írásbelimet. Nem kell aggódni, hogy ha nem igazán tanultál 9. osztálytól. Max az év végi jegyed lesz rosszabb. Érettségire elég, ha mindegyik tantárgyból átlátható, rövid és megfelelően tartalmas tételeket magadtól kidolgozol (nem kinyomtatod valamelyik neten találtat, mert abba sok felesleges dolog is szerepelhet és fontos információ pedig nem, és mialatt kidolgozod, azalatt is tanulod) és rendben is vagy. Annyi, hogy a fogalmazást azt gyakorold, mert kell töriből, nyelvből és magyarból is, jó íráskészség, matekból meg jó logika és jó készség. A többi a tételek megtanulásán múlik.
És nem tudom ki milyen érettségit szeretne, sose arra menjen, hogy csak legyen kettes, csak legyen hármas, hanem a százalékokra menjetek. 60% feletti érettségi tökéletes és rengeteg pontot ad, ha egyetemre is akarsz menni (nyilván államihoz kéne 75% minimum)
És még egyszer sose szabad ilyenen aggódni, mert akkor stresszes leszel és a vizsgád se úgy fog sikerülni.
Én így álltam hozzá a tavalyi előrehozottamhoz, meg is lett az eredménye 5-ös lett.