Hát.. én a kötelezők közül szinte az összes szeretem/szerettem.
Pl. Jókai Mór - Kőszívű ember fiai c. regénye nekem nagyon tetszett, és ami még nagyon tetszett az a nemrégiben kiolvasott Petőfi - Az apostol c. elbeszélő költeménye.
lackoka: Nemrég olvastam ki a Robinson Crusoe-t kötelező olvasmány fejében, voltak részek amiket izgalmasnak tartottam, de sok olyan oldal volt ahol azt kérdezgettem magamtól "mikor lesz már vége?!" Tehát... egyszer jó volt kiolvasni, egy ilyen könyvből is sokat tanul az ember, de még egyszer már nem olvasnám ki
A filmesített válozatra is kb ezt tudnám mondani. 1x jó volt megnézni, de 2.-ra inkább átkapcsolok máshova.
Persze ezen kívül tudom ajánlani a Harry Potter könyveket...
Sajnos nem vagyok nagy könyvmoly, nincs rá időm. Suliidőben csak kötelezőket olvasok ki, szünetben pedig egyelőre a Harry Potter részeknél tartok. Először kiolvasom a 7 részt magyarba, aztán meg angolba, és azután kezdek bele egy új sorozatba.
Egyszer olvastam még egy nagyon jó könyvet, azt 8.-os karácsonyra kaptam a suliban, ilyen naplószerű volt, amit egy kislány írt (van "fiús változatban" is, azt is elolvastam ) de nagyon jó volt. Lehetett azonosulni a főszereplővel, aki elmesélte hogy éveken keresztül szinte napról-napra mik történtek vele. Ugyanolyan hétköznapi dolgok, mint a szerelem ->csalódás, veszekedés a szülőkkel ("lázadó korszak") etc. De már nem tudom a címét. Lehet kiveszem a szekrényemből és ide beírom XD
Szerk: A "lányos változat" : Michel Quoist - Önátadás (Ezt még akkor, vagyis 14 évesen olvastam. Akkor tetszett. Mai "érett" fejjel már lehet nem tetszene annyira, de ezzel a könyvvel jöttem rá hogy tényleg vannak jó könyvek. Mondjuk nem hiszem hogy nektek akár a fiús változat is tetszene, mivel hiába lenne ismerős számotokra, a fiúk nem olvasgatnak ilyen könyveket. )
Én, ha a HP sorozatot befejeztem, akkor szerintem valami más kalandregénynek kezdek neki, vagy ilyen bűnügyinek. Igazából nem tudom még.. Mondjuk Gyűrűk Ura, és ehhez hasonló nyalánkságokat majd szeretnék egyszer végigrágni, de szigorúan csak a Harry Potter után. Nálam ez a number one.
Túl sok konkrétat nem tudtam ajánlani de nekem ezek tetszettek eddig amiket olvastam, a legjobban.