Hozzászólás
Szerző: Kiscserko » 2013. 03. 07. 20:04
A játékok csak akkor befolyásolják ennyire, ha megvan rá a hajlam. Nem fog egy békés ember mészárlásba kezdeni a GTA miatt. Csak azok, akikben amúgy is van gyilkolási hajlam, és valószínűleg nemsokára így is úgy is kijön. Az pedig, hogy néha az ügyvédek egy játékra hivatkoznak, hogy védencük kisebb büntetést kapjon, az meg no comment.
Stan98: Szerintem az ő érdekében jobban teszed, ha inkább nemet mondasz. Azt is meg kell tanulni mondani. Nekem is volt egy ismerősöm, aki hasonlóan reagált mindenre. És ő is azok az emberek közé tartozik szerintem, akiknek nem szabad agresszív játékokat játszani. Mert e mögött játékfüggőség is lehet, mellesleg a gyakori ilyen "hisztik" gyakran jelezhetik, hogy később az agresszió benne lesz a gyerek leírásában. Főleg a suliban, az amúgy is erre tereli az ifjakat, az agresszió felé, és egy hasonló gyerek minél több ilyen dolgot tapasztal a korai éveiben, ez kihathat a sulis éveire, ahol az agressziószintje, ami addigra talán nem lesz kevés, megtöbbszöröződik, és innen már nehéz a kiút. Persze ez nem biztos, hogy igaz, hiszen nem ismerem, hogy valóban milyen, csak előre vetítettem egy lehetséges jövőt. De ennek a valószínűsége persze 1:1000