Igen, nekem is az a legnagyobb bajom, hogy a Ubisoft eddig csak számozott részeknél volt képes (egy-két új mozdulattól eltekintve) új harcrendszert berakni a játékba, úgy látszik, most már a számozott részekben is csak egy-két új mozdulat lesz.
Megvallva az őszintét, nekem eddig a trailerig sem volt olyan hű de szimpi az AC4. Az első Trailer nekem annyiban jobban elvette a kedvemet, hogy az szinte egy felújított AC2 Trailer volt véleményem szerint, csak kalózos változatban. Abban a Trailerben Edward karaktere nagyon, szinte már zavaróan AC2-es Eziós volt. Tisztára az jött le a legelső Trailerből, hogy a Ubisoft újrakezdi az AC2-től az egész sorozatot, csak más periódusban. Ez a Gameplay Trailer annyiban jobban tetszett, hogy már nem annyira szánalmasan feltűnően ordított róla, hogy egy felújított, kalózos AC2. Viszont épphogy megörültem, hogy "Jaj, de jó, a Ubisoft mégsem gondolja komolyan, hogy megcsinálják másodszorra az AC2-őt", ismét el kellett keserednem, amikor megláttam, hogy a dupla kardos harcot leszámítva az összes harcmozdulat és gyilkossági animáció kivétel nélkül megegyezik az AC3mas animációkkal. A fáramászáson sem újítottak semmit, sőt, első látásra a haditengerészeti csaták is pont olyanok, mint a 3ban. És itt is lefogadom, hogy lesz egy csomó fegyver, amelyeknek megvásárlása teljesen fölösleges lesz, mert kategórián belül mindegyik ugyanazt tudja majd, mint a kategória többi tagja, ugyanazokat a kivégzési animációkat fogják nyomatni a fegyverek nagyrészénél, mint az összes eddigi részben.
Ezek után egyetlen dolog volt, amiben reménykedtem, és sajnos a Trailer legvégén látott karakter ezt a reményemet is szertefoszlatta a 4. résszel kapcsolatban, ez pedig egy normális, izgalmas hajócsatás multiplayer, amiben már a 3-ban is reménykedtem. De úgy látszik, megint a Brotherhoodos szar multi lesz, legalábbis nekem abból a feloldható multiplayer karakterből sajnos nagyon ez jön le. De még egy nagyon picit azért imádkozom, hogy tévedjek... bár tartok tőle, hogy nem fogok.
Eddig nálam nagy bukó és csalódás az AC4 Black Flag. Bár előre még nem akarom teljesen leírni, de eddig nagyon nem tetszik és ha beigazolódik a multiplayer újbóli elbaszásával kapcsolatos gyanúm, akkor szinte biztos vagyok, hogy ezt a részt inkább a polcon hagyom.