Elérkeztünk a 30.epizódhoz! A történet 1.fele ezennel lezárul! (lehet viszont hogy nem lesz 60 részes,de 50-nél több)
A legnagyobb köszönet TheGTAKING-nek! Rettentő Sokat segített a sztori felépítésében! Viszont a többi olvasónak és írótársnak is megköszönném a munkáját, de az érdem főleg: Luszienak,Davenek,Noxiusnak,Kiscserkonak,Tigritonak,lackokának,bodom26-nak és dani.szentgalinak jár
Tommy,CJ és Niko kalandja: 30.rész: Végső búcsú
By. Stan98 & TheGTAKING
Mikor a robbanást meghallották CJ-ék,azonnal futottak megnézni hogy mi történt. Az emberek nagy része bepánikolt,sikoltottak és sírtak. Franklin és Michael is felébredt a robbanásra. Franklin leküldte Chopot a földszintre.
CJ-ék már ott voltak és a hatalmas füst miatt nem láttak semmit. Amikor elszállt a füst,Kevin Forelli lépett elő:
Kevin: -Na hol van az a Franklin gyerek? Nála van valami ami az enyém!
CJ: -Te meg ki a szar vagy?
Kevin: -Ó még be sem mutatkoztam. A nevem Kevin Forelli!
CJ: -Te mocskos disznó! Kórházakat robbantasz? Esküszöm most azonnal meg tudnálak ölni!
Kevin: -Bátor fickó vagy! Ez tetszik!
CJ: -Ó tényleg tetszik?
CJ már készült megütni Kevin arcát,ám egy ismerős hang szólt neki:
???: -ÁLLJ!
CJ: -Te??????????????????
Cesar: -Mi a??????
OG: -Ezt nem hiszem el
Sweet: -B*ssza meg.
Victor: -Ki ez a pancser?
???: -Na mi van,azt hittétek meghaltam mi,ti kis seggdugaszok?
CJ: -Te hogy hogy nem haltál meg?
???: -Szar vagy tesó! Egy kalap szar!
CJ: -Dögölj meg Ryder!!!!!!!!
Ryder: -Még emlékszel a nevemre? Pedig milyen régen történt,ugye?
CJ: -Hogy élted túl te áruló?
Ryder: -Tudod már előre fel voltam készülve az érkezésedre annak idején a kikötőben. Tudtam hogy jössz,ezért előre gondolkodtam. Néhány tudós segítségével egy vízálló,holografikus robotot terveztem,és pontosan lemásoltak engem. Tökéletesen működött a terv. A robot elvégezte a dolgát,én meg kaszáltam egy csomó zsetont Big Smoke-al. Ám a hájfej elvitte a pénz felét és már nem tudom hol van. De nem is érdekel....
CJ: -Megöltem! Te is úgy fogod végezni pancser! De amúgy mi a jó büdös francért vagy te a Forellikkel? Mit keresel Vice Cityben?
Ryder: -Carl,Carl,Carl...... Úgy történt az egész,hogy amikor Big Smoke lelépett,új várost kerestem,de házat nem akartam venni,inkább fogadókba mentem. Először egy vén szivar befogadott,de másnap egy 200 dollárossal kellett volna fizetnem a szállásért. Inkább megvertem aztán elmenekültem. Amikor körözési plakátot adtak ki a zsaruk,egy Sonny Forelli nevű csávó felbérelt engem különböző ügyekre. Sok embert kinyírtam,majd a "jobb keze" lettem. Az utolsó feladat amit kért tőlem,hogy öljem meg a te cimborádat,Tommy Vercettit. Hát próbálkoztam,de mindig későn értem a helyszínekre...az utolsó esélyem hogy 1 milliárd dolcsit zsebeljek be,ez a gyilkolás lehetett volna. Ám Forelli uraság meghalt és ekkor fogadtam meg hogy Tommyt és persze téged is kicsinállak végleg. Felkerestem a Forelli család összes ilyen alvilági emberét,és többségüket sikerült felbérelni hogy megtámadjon titeket. De mindig megúsztátok...
Most nem fogod! De mielőtt megkínozlak,mutasd meg hol van Franklin barátod,mert van vele néhány rendezetlen ügyünk...
Az emeleten Franklin és Michael már készenálltak a harcra. Indultak a földszintre Ryderék felé. Pár perc múlva Chop a földszinten volt és nekiugrott Kevinnek:
Kevin: -ÁÁÁ szedjétek le ezt a szőrös dögöt!
CJ: -Ez az Chop! Rágd szét a heréit!
Míg Chop,Sweet,OG,Cesar és VIctor Kevinnel és társaival volt elfoglalva,addig Ryder és CJ kimentek a kórházból,hogy rendezzék a számlát. Egy ökölharcot tervezett Ryder:
Ryder: -Carl! Te és én! Egy ökölharc! Aki előbb feladja az veszít. Haverok nem segíthetnek!
CJ: -Rendben van te utolsó szemétláda! Kitaposom a beled!
Ryder: 5 perc múlva kezdjük.
CJ: -Jól van te kis farok!
CJ ez az 5 perc alatt felhívta Tommyt:
CJ: -Helló Tommy!
Tommy: -Szevasz,na mi van?
CJ: -Na az a helyzet,hogy a Forellik megtámadták a kórházat! Franklint akarják elintézni.....sietnetek kell,mert a fiúk már bunyóznak a Forellikkel....
Tommy: -Mi az hogy a fiúk? Te nem segítesz?
CJ: -Nem tehetem,mert mint kiderült van egy nagyobb bajunk is.
Tommy: -Éspedig?
CJ: -Sonny Forelli leghűségesebb embere van mindenek mögött. Ő küldött ránk sok bérgyilkost meg Forelli családtagokat,hogy intézzenek el.....ő Ryder,az egyikori társam és később főellenségeim egyike...
Tommy: -A rohadt élet! Azonnal megyünk!
CJ: -Hát jó lesz! Amúgy mi van Nikoval?
Tommy: -Ott hagytuk a francba...Trevor bemosott neki egyet,aztán hagytuk megdögleni a szarházit....majd mesélek ha odaértünk! Addig rúgd szét Ryder p*csáját!
CJ: -Oké! Csá.
CJ letette a telefont,majd kezdetét vette a harca Ryderrel:
Ryder: -Na gyere faszikám! Úgy összezúzlak,mint...............
CJ ekkor felugrott majd egy óriásit bemosott Rydernek. Ryder orra szó szerint eltört és ömlött belőle a vér. Az egykori Groove Street bandatag felkapta a vizet és megsorozta CJ képét. CJ ekkor hasba rúgta a társát.
Ryder: -Te rohadék!
CJ: -Na feladod te lúzer?
Ryder: -Soha!!!!! De mielőtt megöllek,elmondom hogy Tommy barátnőjét is én nyírtam ki!!! Háhááháhá!
CJ: -Hogy mit csináltál?
Ryder: -Bizony! Azt a nagycsöcsű Candy Suxxx-ot öröm volt megölni. Jól megpakoltam,csak úgy sikítozott! Utána meg szétlőttem a kis ringyót!
CJ: -Bosszút állok érte te mocskos kis szar!!!! MEGHALSZ!
CJ megfogta Ryder lábát majd kidobta az út közepére. Egy autó éppen akkor hajtott át rajta. Ryder olyan súlyosan megsérült,hogy eltört a bordája,a keze és betört a feje is. Üvöltözött CJ-nek,de ő egy laza mozdulattal megrántotta ismét régi barátját,felvitte a járdára majd megfojtotta. Utána csak úgy mint a szemetet,kidobta a kukába....
Közben Michael és Franklin már a földszinten segített Sweet-nek és a többieknek és végül győzelmet arattak,végeztek örökre a Forelli családdal.
1 óra múlva megérkeztek Vice Citybe Tommyék is:
Tommy: -Siettünk,ahogy tudtunk! Na hol van ez a majomparádé?
CJ: -Már kivégeztem. A többiek leszámoltak a Forellikkel...remélem most már többé tényleg nem hallunk felőlük...
Ekkor Sweet,Cesar,Victor,OG,Chop,Michael és Franklin kijöttek a kórházból.
Órási üdvözlés érte Michaelt és Franklint. A lányok szó szerint a nyakukba ugrottak,a fiúk kezet fogtak velük,és érdeklődtek a hogylétükről. Michael már járásrakész,Franklin viszont még egy kis pihenésre szorul. Hazafele menet Franklin elmesélte barátainak ezt a Forellikkel való rivalizálást:
Robert: -Franklin! Barátom! Mi is volt ez az egész Forellis ügy? Hogy keveredtél te bele?
Franklin: -Úgy kezdődött minden,hogy Giorgio amikor fejbelőtt engem,valóban meghaltam. Ti amikor ott hagytatok a helyszínen, a mentősök jöttek. Újraélesztettek,de nem bírtam lábraállni,rosszul éreztem magam. A mentősök bevittek pár napra a közeli kórházba,majd kiengedtek. Ekkor egy rokonomnál húztam meg magam. Kiderült,hogy a környék Sonny Forelli tulajdonában volt,így minden ami a körzetben volt,az a Forelliké is....Egyik éjjel a rokonom házába betörtek,és megölték őt. Bosszút esküdtem. Beszélni akartam egy Forellivel. Az viszont rám se hederített. Pár nap múlva egy másik Forellivel próbálkoztam megbeszélni a helyzetet,ám az pofánvert engem. Nem tehettem mást,minthogy végzek vele. Az eseményt látta Kevin Forelli is és el akart tűntetni engem a Föld felszínéről. Majdnem sikerült neki,mert majdnem belehalt az ütéseibe. Nem haltam meg,csak elájultam,ám szerencsémre ő tényleg azt gondolta hogy végzett velem. Néhány nap múlva már itt voltam a kórházban.
Robert: -Azta
Trevor: -És miért nem szóltál nekünk?
Franklin: -Hát gondoltam felesleges..
Trevor:
Tommy: -Hát legalább már vége ezeknek a szemeteknek...amúgy Carl! Elmondanád hogy mi köze volt a te régi barátodnak Sonnyhoz?
CJ: -Persze!
Tommyék háza felé közeledve CJ elmesélte Ryder történetét. Tommy amikor megtudta hogy miket művelt CJ egykori társa,teljesen idegroncs lett. Amikor kiderült hogy ő ölte meg Candy Suxxot,Tommy az utcán az első embert akit meglátott,úgy összevert,hogy menten meg is halt. És ezek után kapta azt a hírt is CJ-től,hogy Kínában a Yakuza banda fejét is Ryder bérelte fel. Mindenkit sokkoltak az események. Malloriet annyira megviselte hogy sírni kezdett. Ebben a pillanatban érkeztek meg Tommyék házához,ahol egy újabb szörnyű dolog várta őket.
Tommy régi jó barátja, Ken Rosenberg állt a villa ajtajában,de totálisan fű és alkohol hatása alatt. Dúdolgatott,böfögött,sőt még káromkodott is. Mercedes,Tommy,Robert és Phil menten a segítségére siettek. Robert (mivel értett az orvosláshoz) megpróbált segíteni a beteg Rosenberg ügyvéden. Először bevitték őt Tommy dolgozószobájába és leültették a kanapéra. Robert kérdéseket tett fel neki:
Robert: -Nos Ken! Maga mit keres itt Tommy házánál?
Ken: -Hát kit keresnék szerinted? Régi jó barátomat,Tommyt! Régóta nem láttam már a fickót. De most itt van előttem!
Azzal felugrott a kanapéból és megölelte barátját,majd visszahuppant.
Robert: -És miért nem kereste előbb?
Ken: -Mert cseszettül nagy balhéba keveredtem a barátnőmmel. De már minden homályos...csak arra emlékszem hogy egyszer jól összevert aztán elhagyott,én meg füvezni és piálni kezdtem bánatomban. Most pedig Tommy segítségével akarok új nőt találni....
Tommy: -Hát öregem.....
Robert: -Rendben van. Tudja mit Ken? Magát kezeltetni kell egy profival. Egy kis kezeltetés jól jönne magának. Van is egy tippem,hogy kinél kérhetne időpontot....a régi barátnőmnél,Lizánál....
Rosenberg: -Kell a jó p*csömnek a te lotyód!
Robert: -Azért csak keresse fel. De most pihenjen,amíg kimegy a fejéből az alkohol és a fű hatása. Utána elkísérjük a pszichológusnőhöz....
Rosenberg még egy kicsit vitatkozott,de néhány perc múlva bevágta a szundit. Majdnem 10 órán keresztül szunyált. Másnap felkelt,de nagyon másnapos volt. Szédült,és nem tudta mi történt vele. Barátai ápolták őt,majd délután tájékában végre sikerült megtisztulnia. Robert ebben a pillanatban nagy bejelentésre készült:
Robert: -Barátaim! Ma könnyes búcsút kell vennünk egymástól!
Phil: -És mégis miért?
Robert: -Nos most az a helyzet adódott,hogy végleg itt kell hagyjalak titeket!
Mindenki: -NEEEEEEE! De miért?!!!
Robert: -Kaptam egy SMS-t mely szerint nem sokára Afganisztánba vissza kell mennem,és a régi csapatommal újra harcbaszállni,mert közeleg egy háború....
Tommy: -Mi segítenénk neked!
Robert: -Nagyon sajnálom...ez már személyes ügy,nem szeretnélek titeket is belekeverni....
Mindenki próbálta győzködni Robertet hosszú időn keresztül,de az egykori katona határozott döntést hozott: összepakol,utána elkíséri Rosenberget a régi nőjéhez,és távozik. Tommy és Phil még egy utolsó szót váltott a férfivel:
Tommy: -Robert! Ha ennyire el akarsz menni tőlünk,akkor még 1 utolsó dolgot mondanunk kell neked!
Robert: -Hallgatom!
Phil: -Te voltál az a férfi,akinek talán a legtöbbet köszönhetjük a csapatban. Tommy életét is megmentetted,és rengeteget tettél a csapatért.
Robert: -Ugyan...
Tommy: -Szeretnénk hivatalosan is tiszteletbeli tábornoknak kinevezni téged,és még 1 jelvényt is kapsz. A hosszú szolgálataidért pedig 1 millió dolláros készpénzt illetsz meg!
Robert: -Köszönöm,de ezt nem fogadhatom el
Tommy: -Dehogynem! Ez a legkevesebb mindazért amit értünk tettél...
Robert: -Tommy és Phil! Ti vagytok a legjobb barátaim,nincs szükségem a pénzre!
Tommy: -Rendben van,de akkor legalább csak a felét vidd el!
Robert elfogadta nagy nehezen a pénz felét. Ezután Elkísérte Kent a pszichiátriára,de néhányan a csapatból velük tartottak,a többiek pedig Fergiet eltemették a Starfish-szigeten. 30 perc alatt megérkeztek Lizához:
Robert: -Rendben van! Ez az a hely! Sok szerencsét Rosenberg ügyvédúr!
Rosenberg: -Köszönöm! Magának is,Robert!
Ezután bement Ken Lizához,a többiek meg kikísérték a reptérre Robertet. Mivel Rosenberg nem kapott képet Lizáról,így nem tudta hogy ki fogja bent várni...Kinyitotta az ajtót,majd leült a székbe és bemutatkozott a pszichiáternőnek. A nő is bemutatkozott. Ám nem Liza volt az,hanem Catalina álruhában,akit Rosenberg nem ismert,viszont Catalina mindent tudott az ügyvédről. Hosszas beszélgetés után Catalina sok infót megtudott Tommy bandájáról,Ken pedig megkönnyebbülve érezte magát,majd elhagyta a klinikát és visszament a Vercetti-villába......
TO BE CONTINUED.....