A Sony már a PS3-t sem játékkonzolnak árulta megjelenésekor jó sokáig, hanem valamilyen multi izé dobozként ami erre is jó meg arra is jó. Mégsem hozta a várt sikert, na mindegy arra akartam kilyukadni, hogy ezt sem a M$ találta ki...
(Mellesleg megjelenéskor az xbox1 összvissz 21 régiót fog támogatni, ami Kelet-Európát szinte teljesen kihagyja. Úgyhogy még 1 hatalmas mínusz a M$-nak... Sőt Európának kb csak a legnyugatibb szegmenseiben lesz elérhető az XboxOne jó ideig.)
Egyébként az, hogy kevesebbet ad el a Sony mint mondjuk 6-7 éve a konzolokból, szerintem önmagában nem mond semmit. Önmagában ez a tény nem utal arra, hogy rosszabb lenne a Sony, vagy arányaiban rosszabbul menne neki. Én inkább azt látom benne, hogy egyre több cég lép be a konzolok platformjába -> megjelennek új konzolok. Pl Ouya vagy mi, meg az android(ugye google) is hoz valamit konzol piacra. Meg hát ugye az xbox360 felnőtt ahhoz, hogy vetélytársa legyen a PS-nek. Azaz a kevesebb eladás a Sony-nál inkább arra fogható, hogy oszlik a tömeg a több konzol miatt. Főleg a jövőben lesz meg ez.
Valamint igen, az új xbox360 design-je tényleg jobb mint a nagytestvéré-é, bár nekem ez sem tetszik igazán.
Szerk.: ezt most találtam, elég érdekes, ajánlom mindenkinek, akit kicsit is érdekel a nextgen.
TWITTER VERSENY
Ja és szólok, csak érdekességből raktam ki nem vitakezdeményezésből.