Nagyon szeretem a Forza sorozatot, nagyon jó kis arcade/szimulátorjáték. Nekem csak a Motorsport 4 van meg és nagyon tetszik, bár az új rész, a Horizon annyira nem tudott lekötni, bár azzal csak demó szinten játszottam. Az autók rendkívül szépen ki vannak dolgozva és a hangok is nagyon valósághűek. Nem vagyok egy nagy autóversenyző, kifejezetten nem bírom ezt a játéktípust és TV-n sem nézek túl sok versenyt, de a Forza nagyon bejön a mai napig, sokat játszom vele és a sajnos nagyon kevés jó X360 exkluzívoknak egyike.
Ha már szóba került a nagy rivális is, a GranTurismo, akkor szerintem egészséges keretek között beszélhetünk a Forza mellett róla is. Már volt a GT5-tel dolgom haveroméknál, és alá kell írnom, hogy élethűbb a Forza 4-nél, de minden elfogultságot félretéve szerintem nem olyan szembetűnően. Az autók is igazából annyiból néznek ki jobban, hogy a Forza 4-ben véleményem szerint eltúlozták a fényeffekteket és ezért amikor erős fény éri a verdát, akkor annyira tükröződik, hogy az egész kocsit eltakarja. A GT5-nél nincs ilyen és ez az, ami miatt az autók kinézete ott jobbnak mondható, mint a Forzában. A környezet egyik játékban sem lett túl szép, de ott is talán a GT5-öt találtam valamennyivel jobbnak. Az egyetlen, amiben véleményem szerint jobb a Fozra, az a hangok és azon belül is a motorhangok. Tehát így a GT5 élethűség terén 2-1 arányban veri szerintem a Forza 4-et.
Persze ezek mind csak az én szubjektív véleményeim voltak, nem szentírások és ha valaki máshogy gondolja, azt maximálisan elfogadom.