sztem sokkal jobb,egyébként van billentyűzetes PS3 kontroller!
Viszont konzolnak sokkal több előnye van,főleg az újjaknak!
-Olcsó,tehát kis spórolással magyar ember is meg tudja venni.
-Egyforma kontroller,tehát nincs az hogy te gazdag vagy és 60e ft-os egérrel tolod ami nagy fölény a másikakkal szemben,akiknek mondjuk TESCO-s egér jut.
-Egyforma FPS,codba is milyen jó hogy az ellefélnek 200 FPS-e van nekem meg 60FPS ezért sokszor mikor én bele lövök nem hal meg mert ő előbb kilőtt mint én őnála!
-Nem szükséges a telepítés,bár jó ha telepíted mert halkabb lesz de nem kötelező! GTA 5 esetében is csak 8GB-ot kell míg PC-n biztos fel kell rakni a 30GB-t körüli adatot.
-Soha nem kell fejleszteni,ha jövőre megveszed a PS4-et akkor el leszel vele 7 évig vagy 8 évig.
-Játékok előbb megjelennek rá mint PC-re sok esetben!
-Cheaterek esélye sokkal kisebb,PC-n milyen jó mikor COD-ba az ellenfélnél van 4 wallhackes nem?
-Sokkal csendesebb mint egy gép,persze vannak nagyon jó házak is de 30e Ft már inkább PC-t fejleszti az ember 
-Soha nem kell fejleszteni,nem kell boltba rohangálni vagy rendelgetni cuccokat minden évbe.
-Sokkal kényelmesebb fotelből vagy ágyból játszani mint a széken gubbasztva játszani.
-Nem kell nézni a gépigényét egy játéknak,mennyire jó igaz? Ez kb olyan,mint milyen jó lenne ha nem kellene nézni egy étteremben az árakat mert kőkazdag vagy 
PC mellet szinte csak az szól hogy bármire tudod haszánli,mondjuk konzolon is tudsz netezni de erre tényleg a PC a jó.
Viszont a kontrollere vissza térve simán megszokod,én kb 2 hét alatt teljesen megszoktam és profin is tudtam játszani! Csak az a baj sok emberrel hogy azt hiszi hogy az ellenfelei egérrel játszanak,ezért mindig pánikol hogy ő gyorsabba megfordul mint te vagy gyorsabban fordul célőz lő stb... de NEM.Mindenkinek tök egyforma ezen parázni nem kell.Játékmenet meg sokszor pörgősebb konzolon