Sziasztok!
Rendszeresen olvasom az oldalt, hogy képben legyek minden friss információval kapcsolatban, azonban felmerült bennem egy kérdés amire eddig nem találtam kielégitő információt, nevezetesen:
- A GTA Online lesz a jövőben a mindenkori multiplayer része az aktuális epizódoknak, igy kicsit MMO-szerűen folyamatosan adják majd hozza az új tartalmakat. Ez eddig tiszta sor. Nagy valószinűséggel PC-n és a next-gen konzolokon is tiszteletét teszi a GTA V és a GTA Online, nyilvánvalóan nem átjárhatóan a platformok között. Ebben az esetben viszont egy hosszútávú életciklusra kell számitani a multiplayer esetében, és igy merült fel bennem a valódi kérdés, hogy mennyire tekinthető zsákutcának a PS3/Xbox360-on elérhető GTA Online. Teszem azt 3 év múlva a next-gen konzolok és a PC még javában menni fog, de a jelenlegi konzolgeneráció addigra már végképp elavultnak fog számitani. A játékosok nagy része addigra már váltani fog az újabb generációra, igy a PS3/Xbox360 GTA Online addigra már jelentősen megcsappant játékosállománnyal kell, hogy kalkuláljon. Az elmentett profilt pedig nem hiszem, hogy integrálni lehetne az újgenerációs konzolok GTA Online-jában, igy felmerült bennem a kérdés, hogy mennyi értelme van a mostani platformon elkezdeni a multiplayert, amennyiben tényleg éveken át tartó GTA Online szórakozásra vágyik az ember. Persze aki nem akkora fan, hogy hosszú éveken át tolja az ezzel nem is törődik, de gondolom itt a gtaplacen az igazi rajongók gyűltek össze, szóval tehát ez releváns kérdésnek tekinthető szerintem.
Nyilván nem az a dilemma, hogy megéri-e most megvenni a játékot, mert ez tök egyértelmű
; hanem az, hogy mennyi időt érdemes beletenni a mostani generáció multiplayer részébe, mert valószinűsithető, hogy a PC és a next-gen konzolokra való megjelenést követően oda koncentrálódnak a multiplayer élmény iránt érdeklődő játékosok.
Csak azért megtartani a mostani konzolokat még 3-5 évig, hogy kizárólag GTA Onlinet toljak rajta pedig nem túl szimpatikus megoldás számomra. Amennyiben a profilt integrálni lehet később, akkor az minden kérdésemre választ ad, de eddig erről semmilyen információt nem lehetett találni, persze más platformokra való bejelentés hiányában ez logikus is. Azonban október 1. közeleg, igy úgy érzem helye van ennek a gondolatmenetnek.
Köszönöm annak, aki végigolvasta és kiváncsi vagyok a véleményetekre.
CooLMaSTeR