Egy nagyobb akció keretén belül szerintem érdemes megvenni, már csak a szabadságért is. Bár nekem hiányzik az, amit mondtak, hogy nem lesz város és tenger közt töltőképernyő. Így a tenger inkább úgy működik, mint az AC 1-ben a Királyság, köztes nagy területként.
Kiadás előtt itt a fórumon hangoztattam, hogy le kell mondanunk a régi AC-ről, ez már egy kalózos játék, de az az igazság, hogy tévedtem. Ez igenis AC, mert a hajózásba olyan mértékben beleerőszakolták a többit (vagy fordítva), hogy az így kialakult hibrid igazán erőltetett érzést kelt. Ebben még mindig megvan a tetőn ugra-bugra, a követés, hallgatózás, cél nélkül embereket kell megölni, soha nem vehetnek észre, stb. Meg ott az első civilizáció, az erőltetett jelenbeli "történet", meg a többi. De azon kívül, hogy a küldetések 80%-a szárazföldön játszódik, a melléktartalmak nagy része is a szárazföldhöz kapcsolódik, még hajóról is egyfolytában arra ösztönöznek, hogy elhagyd a Csókát, főként, hogy utazáson, dalolászáson és csáklyázáson kívül nem lehet semmire se használni. Tehát ez még mindig egy AC játék, bár az első rész varázsa nélkül. Az egyre hátborzongatóbb assassinok oldalán kell továbbra is vívnunk az értelmetlen csatát a III óta egyre szimpatikusabb templomosok ellen. Szóval semmi sem igaz, de minden yarr!
Egyébként ahhoz képest, hogy mennyit szidom, jópár órát el lehet vele jól szórakozva tölteni, főleg, ha már megszerzi az ember a "Részeg tengerész" kottáját, és azza hajókázik a naplementébe. (Ameddig a gép úgy nem dönt, hogy a pár kilóméterre lévő erőddel harban állsz, vagy a tiszta égre azt mondja, hogy hiába nincs nyoma, ez bizony egy vihar, meg erős hullámzás, habár egyik sincs, és le nem kussoltatja a matrózaimat, hogy ilyen időben, meg csatában nem éneklünk! Én meg ilyenkor nem engedhetem el a kormányt se, ha esetleg a kabinba akarok menni.) Egyébként még szidhatnám a kalózok hitelességét, néhány kusztomizációs hiányosságot, a mesterséges "intelligenciát", meg még pár dolgot. De a hangulata néhány helyen nagyon jó, a tíz aláfestő zene remek, és a hajózás is nagyon le tud kötni.
Off=
Jól kibeszéltem magam az AC-vel, de a GTA V-öt se felejtem el, előbb-utóbb összeszedem a dolgokat
Szerk.: Azt elfelejtettem leírni, hogy ezeken felül természetesen lehet, hogy valakinek nagyon bejön, az ismerőseim között volt, akinek az ötlettelen(azért nem teljesen, jó munkát végeztek, csak túl van dícsérve a vége, de semmi különleges) végkifejlett is tetszett. Csak én már nagyon unom, hogy ugyanazt a játékot kapjuk meg évről évre. Ez egy igazi COD lett, Call Of Creed. Csak annyi a különbség, hogy valamivel hoszabb történet, meg a nyílt világba fektetett energia, viszont a multi az elég "gagyi".
Szerk2.: Mindezek ellenére azért a jelenlegi konzolgeneráción továbbra is második helyet foglalja el a kedvenc sorozataim listáján, a Super Mario után.
(vicc)