Hozzászólás
Szerző: Zsul » 2013. 12. 12. 16:24
Igen, de te a nehézségi szintről beszélsz, mi meg a rendőrök viszonylagos élethűségéről beszélünk, így értjük a "komoly" kifejezést.... tudod az NFS-ben is idegesítő volt, amikor a rendőrhelikopterből égő hordókat(!) dobtak ki a járművekre... nevetséges. (NFS-ben nekem mai napig az NFS3, és NFS 4 a nyerő) Egy rendőrségi helikopter NEM azért van, hogy lőjenek belőle, hanem, hogy szemmel tartsák a menekülő gyanúsítottat, így segítve az egységeket. Katonai heli, az más tészta... Én a Rockstar helyében kezdeném újraírni a mesterséges intelligenciát. Már régóta ugyanaz az alaprutin, és csak apró változtatások...
Mire is gondolok, persze csak a teljesség igénye nélkül:
- Lásson a forgalom kocsi kanyarodás közben is, ne üsse el a járókelőket... (bár nem tudom gta5-ben mennyire van ez meg)
- A gta világa megengedheti magának, hogy NE kámikáze rendőrök legyenek... ez nem egy lineáris játék, ahol kötelező, hogy most és azonnal nehézség elé állítsanak. Nem kell mindenáron a "halálba" kergetni minket, használják ki, hogy ők vannak többen, majd jön a következő egység.
- A rendőrök védhetnék elsősorban saját és autóik épségét, és nem kell mindenhová autóval üldözniük...
- intelligens útkeresési rendszer
- több féle, de ritkább és BÉKÉS script-élmény (előre megrendezett jelenet). Úgy mint közúti ellenőrzés, igazoltatás, stb. Nem kell háborús állapotokat szimulálni... háborút azt a játékos vagy más főbb karakter kezdeményezhet persze, de alapjáratban ne törjön ki a "II világháború".
- script-tipp: igazoltatásnak két vége lehet a) elviszik az NPC-t vagy a játékost, b) figyelmeztetik, majd elengedik a delikvenst
- azért mert valaki nem áll meg, még ne legyen két csillagja, pusztán csak üldözzék, amíg el nem kapják, vagy el nem vesztik.
- két csillag esetén bár már figyelmeztetés kíséretében lőhetnek, főleg lábra, DE itt is az ELKAPÁS legyen a cél, ne a legyilkolás
- vegye elő a rendőr a fegyvert, tehát a fegyver modellje igen is legyen benne a pisztolytáskában... más játéknál ez alap, itt az ideje h a gta-nál is bevezessék ezt
(Egyébként elvarázsol és beszippant a GTAV még így videókon keresztül is, és biztos vagyok benne, hogy amint PC-re kijön, élvezettel fogok barangolni, és gyönyörködöm az elképesztő grafikában, stb.)