Rövid gyorstalpaló:
PlayStation Network (PSN): A PlayStation Online rendszere. Ide kell regisztrálnod ahhoz, hogy bármelyik játékkal tudj online játszani, demókat, teljes játékokat, filmeket, stb. letölteni (természetesen a többségét pénzért). Itt kell megadnod néhány személyes adatodat, ez igazából csak a Sony-hoz jut el, mások nem fogják látni, ezen ne aggódj. Gondolom, ha vásárolni szeretnél valami, akkor ezek amúgy is kellenek.
PSN ID: Ezt kérni fogja regisztráláskor, ez lesz a nick neved, ezzel fogsz játszani a multiban is.
PlayStation Plus: A PlayStation Networkön belül egy elkülönített, FIZETŐS részleg, exkluzív tartalmakkal, pl.: korábban férhetsz hozzá bizonyos demókhoz, olcsóbban bizonyos tartalmakhoz, stb. Ezen kívül van egy úgynevezett Game Collection, amiben mindig van néhány játék, amit ingyen letölthetsz, ha tag vagy.
Mostanában bizonyos PlayStation csomagok mellé szoktak adni ajándék tagságot, gondolom te is ebből kaptál egy hónapot. Viszont ha lejár a tagságod, akkor a játékokkal sem tudsz többet játszani.
Itt találsz róla bővebb infót:
http://us.playstation.com/playstation-plus/
GTA Online: A GTA V többjátékos része, amit a Rockstar szeret külön néven, GTA Onlineként, emlegetni. Fizetni pluszban nem kell érte, PlayStation Plus tagság sem szükséges hozzá.
Frissítések: Időként mind a PlayStationhöz, mind pedig a GTA V-höz elérhetőek frissítések. Mindkettőnél, ha a géped rá van csatlakoztatva a netre, akkor kérni fogja, hogy telepítsd fel a frissítést, enélkül nem fog továbbengedni. Ezek általában javítások, illetve új funkciókat, tartalmakat adnak hozzá a rendszerhez.
Kikapcsolás: Szerintem a gomb megnyomása is korrektül leállítja a gépet, de én a PS gomb hosszú megnyomásánál szoktam a Turn Off the System opciót választani. GTA Online-ból viszont úgy érdemes kilépni, hogy előbb átmész egyjátékos módba, majd onnan kapcsolod ki a gépet.
Remélem mindent lefedtem, amire kíváncsi voltál. Ha bármiben tudunk segíteni, írj nyugodtan. Jó játékot!