Nos, elolvastam az összes részt, s annak ellenére, hogy határon kívüli magyar vagy, jó lett!
Kezdésképpen tényleg nagyon jó, DE vannak hibák, melyeket gyorsan lefirkantok ide dinamikus sebességgel kiegészítvén. Kezdjük:
1.) A leíró részeket tényleg leíróra kell csinálni. (Szerencsére Arminho ezt már leírta helyettem, ennek dacára én is ugyanezt teszem meg)
Én ezt a módszert alkalmazom:
- Te meg mit keresel itt?! - kérdezte ingerülten a kék izompólót és barna edzőnadrágot viselő Devin
- Munkát szeretnék! - rukkolt elő az ötlettel az afroamerikai Franklin, ki a megszokott kék ingében és farmernadrágjában tündökölt
- Nincs több feladatom számodra, ügyeske. - utasította vissza Weston gúnyosan
-
De hát megöltem Michaelt, s erre ezt kapom tőled?! - képedt el ingerülten Franklin
Ettől lesz IGAZI párbeszéd, s máris több érzelmet sikerült belespékelnem a dialógusokba, nemde?
Mellesleg valahogy így is meg lehet oldani:
- Te meg mit keresel itt?! - kérdezte ingerülten a kék izompólót és barna edzőnadrágot viselő Devin, azonban Franklin nem válaszolt, ezért folytatta - Nincs több feladatom számodra, ügyeske. - utasította vissza Weston gúnyosan
-
De hát megöltem Michaelt, s erre ezt kapom tőled?! - képedt el ingerülten Franklin - Devin, munkát szeretnék! - rukkolt elő az ötlettel az afroamerikai Franklin, ki a megszokott kék ingében és farmernadrágjában tündökölt
2.) Több alkalommal is észrevettem, hogy néha van szóismétlés a mondataidban, ezért ajánlom figyelmedbe az alább látható oldalt.
http://szinonimaszotar.hu/
3.) Hibák
Bemásolok egy részletet:
"- Vedd át a kormányt. - szólott Thomas
Johnny átvette a kormányt, Thomas meg átült Johnny helyére:
- Hol vannak a fegyverek? - kérdezte Thomas
- Mik? Jahh ott a kesztyűtartóba. -mondta Johnny
- Jólvan, de minek vettél hármat?? - kérdezte meglepődően Thomas"
Ez formailag nem rossz, DE még most is látok hibákat, ennek fényében kijavítom neked:
"- Vedd át a kormányt. - utasította a piros pólót és fekete farmernadrágot viselő Thomas barátját, Johnny-t, kinek a napnak a sugara beragyogta szálkás, korpás és szőke haját, melyet már három hete nem mosott. S erre a parancsra a hátrafésült frizurájú Johnny átvette a kormányt, míg Thomas átült Johnny helyére.
- Hol vannak a fegyverek? - kérdezte idegesen Thomas, miközben ráharapott ajkára, mely eléggé nedves volt. Több mint valószínű, hogy heves csókolózások végett lehetett ennyire nyálkás az ő gyönyörű szája.
-Mik? Ja, ott a kesztyűtartóban megtalálod őket. - válaszolt Johnny sietve, mialatt befingott egy orbitálisat
- Ez mind szép és jó, de minek vettél hármat, s minek fingtál ilyen büdöset? - rimánkodott a felbőszült Thomas vérben forog szemekkel megfejelve.
4.) Jelen és múlt idő
Ez már nem annyira zavaró, csakhogy egy fiktív történet szempontjából eléggé fontos!
Figyelj oda, hogy múlt időben írj mindent!
"- Te Johnny? -
kérdi Thomas.
- Hmm, igen? -
válaszol Johnny."
Kijavítva:
"- Johnny, mondani akarok valamit. - felelte Thomas szelíden.
- Hmmm, igen? - kérdezett vissza Johnny meghökkenve."
4.) Kis apróságok
Tehát fontos, hogy a történetben el tudjuk képzelni az adott szereplőket, ezért kell róluk írni egy kisebb jellemzést, pl:
Niko belépett egy gyönyörű irodába, ahol elkezdett hangoskodni. Nem sokkal ezután benyitott az ajtón egy
kopasz, öregedő férfi, aki egy fekete öltönyt viselt egy fehér trikóval és egy piros nyakkendővel.
Lyonel lassan megközelítette az idegent, aki egy
barnásfekete mellényt, egy zöld nadrágot és egy kék inget viselt.
Max egy hosszadalmas sétálás közepette figyelmes lett egy
kövér ürgére, ki egy piros pólót hordott egy fekete nadrággal kiegészítve.
Miután Robert lelőtte Rodrigo embereit, összetalálkozott egy
fehér izompólót és egy kék nadrágot viselő afroamerikai krapekkel.
5.) Helyszín
Minden alkalom során add meg pontosan, hogy jelenleg a főszereplők hol tartózkodnak. Mivelhogy gondolj csak bele, hogy Thomas és Johnny egy hosszas tűzharcot kezdeményez a Lost MC-vel vagy a Bizottság (Cosa Nostra) tagjaival, s helyszínként csak annyit adsz meg, hogy San Forrióban zajlik a cselekmény, s ez nagy hiba, mert ha csak annyit árulsz el, hogy San Forrio, akkor ennyi erővel BÁRHOL végbemehet a cselekmény, például egy húsgyárban, vagy egy sztriptízbárban, esetleg még egy homoszexuális klubban is! Ennek értelmében FONTOS kijelentés, hogy MINDIG add meg pontosan, hogy jelenleg hol vannak szereplőink San Forrión belül.
Példa:
Thomas és Johnny elindultak a
Peterson térre, ahol megtámadták a Gambetti család tagjait, kik erőteljesen viszonozták a fegyvereikből származó golyókat a két főhős felé.
Nos, így dióhéjban ennyi!
S már várom a folytatást!