A hollandoknak én is drukkoltam, szimpatikus volt a játékuk, kivéve persze a tegnapi mérkőzést, ott igazából csak azért drukkoltam nekik, mert az első félidőt leszámítva az argentinok még a hollandokénál is szarabb futballt mutattak be. Volt olyan szakasza a meccsnek, amiben Messi legalább fél óráig labdához sem ért. A hollandoknál Van Persie volt hasonlóan rossz formában, bár Sneijder sem remekelt. Robben meg a hátvédek játszottak úgy, ahogyan azt az ember elvárta tőlük, a tegnapi meccsen egyedül ők négyen érdemelték volna meg a továbbjutást. Az argentinok az első félidőben mutattak viszonylag szép játékot, onnantól kezdve viszont egyértelműen alárendelt szerepben
játszottak szerencsétlenkedtek. Hihetetlen, hogy Messit is milyen könnyen kiiktatták a holland védők. Egyedül két igazán jó helyzete volt, azt leszámítva pedig kis túlzással mintha ott sem lett volna a pályán. Nélküle meg Di María nélkül meg aztán láthattuk, hogy mennyire sokat ér az argentin válogatott. A meccs vége fele már odáig jutottam, hogy nagyon szurkoltam a hollandoknak (bár a meccs elején is nekik drukkoltam), mert az ő játékuk Van Persie meg Sneijder kivételével még mindig jobb volt, mint a másik oldalon Messi szerencsétlenkedése. A szövetségi kapitány azonban most mellényúlt, mert nem állította be Krull-t (vagy kit) a kapuba, hanem inkább Huntelaar-ra bízta, hogy Van Persie helyett gólt rúgjon még a hajrában. Huntelaar azonban nem volt erre képes, és jött a lutri büntetőpárbaj, amit szerencsével meg is nyert az argentin válogatott. Igen, az az argentin válogatott, aki az első félidőt leszámítva csak ténfergett a labda után. Szóval az argentinok megcsinálták a szerencséjüket, de szerintem ezzel jártak rosszabbul, ugyanis ha ugyanazt fogják előadni, mint az utolsó három mérkőzésükön, akkor kockázat nélkül kijelenthető, hogy a német válogatott meg fogja enni őket uzsonnára, mint a brazilokat. Hacsak Di María nem épül fel (márpedig erre nincs sok esély) és Messi nem találja meg önmagát meg a pályán a labdát, akkor a Németország-Argentína mérkőzés végeredménye a brazil meccset meg az argentinok eddigi teljesítményét nézve akár 10-0 is lehet. Bár nem vagyok jós, és a futballban bármi megtörténhet, én mégis 80-85%-ban biztos vagyok benne, hogy az argentinok nem fognak tudni mit csinálni ezzel a német válogatottal. A világbajnoki trófea és a remekül futballozó Németország között már csak egy kóválygó Lionel Messi és egy közepes teljesítményt nyújtó argentin válogatott áll.
A bronzérem talán a braziloké lesz, bár Neymar nélkül láthattuk a németek elleni meccsen, hogy milyen ügyesek a házigazdák.
Meg azért ezt a 7:1-et elég nehéz feldolgozni. Házigazdaként ők kapnak ki a vébén a legnagyobb gólkülönbséggel, ők játszottak a legrosszabbul Németország ellen ezen a vébén (még Nigéria is jobban megszorította a németeket, nem is kicsivel), ők hagyták cserben a legtöbb helyi rajongót, akik aztán zászlóégetéssel meg városi zavargásokkal válaszoltak. Szóval Neymár ide vagy oda, ezt a szégyent igen csak nehéz lesz megemészteniük, ráadásul lefogadom, hogy a rajongók nem üdvrivalgással, hanem füttyszóval fogják majd fogadni a csapatukat a hollandok elleni meccsen. Szóval, bár a hollandoknak is bizonyára nehéz megemészteni, hogy az argentinok ellen összességében sokkal jobban játszottak, és a büntetőkön csúsztak el egy sokkal rosszabbul futballozó csapat ellen, mégis nekik van több esélyük a bronzra, mert a brazilok sokkal csúnyábban, szégyenletesen kaptak ki egy olyan csapat ellen, akik valósággal leiskolázták őket, ráadásul elvesztették a hazai drukkerek támogatását is és helyette kivívták a haragjukat. Szóval ezeket figyelembe véve szerintem a bronzérem a hollandoké lesz, kivéve persze, ha a brazilok túl tudnak lépni ezen a lelki terroron, meg azon, amit nagy valószínűséggel a szurkolóiktól fognak majd kapni, amint újra pályára lépnek. Bár ha Sneijder, Kuyt és Van Persie nem szedi össze magát, akkor még van valami esélye a braziloknak egyedül Robbennel szemben, bár ha olyan védelmi hibákat fognak ejteni, mint a németek ellen, akkor Robben kényelmesen fog keresztülsétálni a gólvonalon a labdával. Mindegy, majd meglátjuk, de Németország vasárnap majdnem teljesen biztosan a magasba emeli a világbajnoki trófeát.