A mindenit! Kemény egy hónapja nem volt új rész! Tyű, milyen régóta nem írtam ide! Elnézést a késésért, de a nyári szünetet inkább a szabadban töltöm (vagy a PS előtt), mintsem a szobámban billentyűzetet nyomogatva. Na de térjünk vissza a sztorihoz! Emberek, elérkeztünk a GTA Sacramentos Stories első nagyobb rablásához!
Megjegyzés: az FBI-t átszerkesztettem FIB-re, így mostantól a Federal Invest Bureau-ról lesz szó a történetben. Jó olvasgatást!
2. szekvencia
11. rész
The FIB Heist
Tony fáradtan ébredt, még hajnaltájt. Mivel ma volt a nagy nap, mikor behatol Sonny büdös villájába, kicsit fel kellett frissítenie magát. Úgy döntött, kisétál a nem túl messze fekvő Ancelloti parkba. Útközben a belvárost nézegette. Teljesen elcsodálkozott, mennyire nyüzsgő, zsúfolt lett szülőföldjének ezen része. Az emberek kiabáltak, az autók kipufogói csak úgy okádták a füstöt. Egyszerre érdekes, megdöbbentő látvány volt. A parkban teljesen más kép fogadta. Kukázó csövesek, jógázó nők és sportoló atléták. És persze nyugalom. Hiába, Sacramento a változatosság városa. Ezt a képet Tony telefonjának csörgése zavarta meg. Letser hívta. Tony nagy sóhajtás közepette fölvette a telefont.
- Hé, Tony! Mi újság? - köszönt hangosan Lester.
- Te hívtál. Mit akarsz? - mordult vissza Tony. Nem akart nagyon társalogni.
- A bérgyilkos munkáról lenne szó. Az első célpont itt van a városban. - mondta Lester.
- Bocs, de most nem érek rá. - válaszolta közömbösen Tony, majd letette a telefont.
Tony egyszerűen nem hitte el, hogy sehol sem hagyják békén. Ki akar menni a parkba felfrissülni, erre egy küldetést akartak rásózni. Már éppen indult volna, mikor meglátott egy szórólapokat osztogató, kék ruhás fickót, aki hangosan hirdetett valamit. A hátán az Epsilon Cult felirat díszelgett.
- A Föld 157 éves! Boldog vagy, csak nem ismered fel! A fák tudnak beszélni, de csak néhány ember hallhatja őket! Adományozzatok az Epslion Programnak! - kiabálta a férfi.
- Nocsak, még több Cris Formage-féle idióta. - gondolta Tony.
- Elnézést, szeretne kitölteni egy egyszerű kérdőívet? - lépett ekkor hozzá az epszilonista fickó.
- Kérem, hagyjon az ilyennel! Hagyjon békén! - mondta morcosan Tony, majd elsietett a parkból.
A délelőttje szabad volt Tony-nak, de mivel délután indult volna az FBI-os munkája, így inkább pihent és relaxált.
Egy csomó dolog járt a fejében: Steve Haines szavai, a rablás, Lester bérgyilkosságai, barátai és saját élete. Gondolkodását Lester telefonhívása szakította meg.
- Tony, találkozzunk El Burro olajkitermelő telepen! - mondta orrhangon a rablás kitervelője. - Luigi már elindult, a többi csapattag pedig elfoglalta a helyét.
- Okés, rendben. Hamarosan ott leszek. - felelte Tony, majd vett egy nagy levegőt, és elindult a találkozási pontra.
A telepen egy helikopter, benne Eddie Toh, Lester, Luigi és a telefonáló Steve Haines várta.
- Nem, nem, nem és nem! - ordítozott Steve. - Nem megyek Big City-be semmi kincsért sem, baszd meg! És hagyjál békén Wintershore-ral is! Nem érdekel az a pöcs Robert! Nekem itt Sacramento-ban van dolgom, megértetted?!
- Ennek meg mi a baja? - kérdezte Tony Lester-től olyan hangnemmel, mintha egy fogyatékos csöveshez beszélt volna.
- Szokásos. FIB ügynökök, konfliktus az IAA-vel, korruptság, miegymás. - válaszolta egy nagy sóhaj közepette. - Készen állsz? Luigi és a többiek ismerik a tervet.
- Neked is a k**va anyádat! - üvöltözött folyamatosan Haines, aztán hirtelen letette a telefont, és lenyugodott.
- Ó, helló Tony! Örülök, hogy találkoztunk. Ismét. - mondta olyan álszent mosollyal, amit még a vak is észrevesz.
- Ja, én is. - felelte Tony morcosan. Ki nem állhatta azt a nagyképű Steve-et. - Mikor tűnsz el a városból? Holnap, holnapután? Esetleg...
- Elnézést, de még mindig itt vagyok! - szólt közbe erélyesen Lester. - Uraim, készen állunk. Van kérdés?
- Énnekem van. - jelentkezett Luigi. - Van valami B terv? Valami menekülési opció?
- Nos, headsettel kommunikálni fogtok Steve-vel...
- Nagyszerű! - kiáltott fel Tony.
- Hé, hallom ám! - szólt vissza felháborodottan Haines.
- Be tudnátok fogni a pofátokat?! - dühöngött Lester. - Szóval Steve ki fog küldeni egy csapat FIB ügynököt szükség esetére, amint a házban lesztek. Mindössze szólni kell nekik, ha bajban vagytok, és egyből betörnek a házba.
- Ömm, oké. - bólogatott kissé bizonytalanul Luigi. - Akkor én készen állok.
- Gyerünk már, ne szórakozzunk! - kiáltott a helikopterből Eddie. - Induljunk!
- Jó, gyerünk! - harsogta Tony. - Uccu neki!
A két jó barát ezzel beszállt a helikopterbe, Lester és Steve pedig egy sötét Ubermacht-be. Mindannyian az útjukra indultak.
A helikopterben a három srác nem éppen a tervről hanem saját életükről beszélgettek.
- Hé, Eddie! - szólt Tony. - Mesélj már az életedről!
- Nos, nincsen túl sok dolog, amit elmondhatnék magamról. - mesélte a sofőr. - Nem az első misszió ez, amin részt veszek, de még előttem áll az élet, épp ezért, hamarosan Los Santosba költözök.
- Aham. És mennyire voltak megelégedve veled? - kérdezte Tony. Ez fontos volt számára, hisz nem akart holmi mihaszna emberekkel dolgozni.
- Nos, a legtöbben azt mondták, máskor is felvennének menekülő sofőrnek, mert mindig tudom, hova, milyen járművet vigyek.
- Értem. Apropó, most mivel készültél? - tudakolta Tony.
- Van egy speciális Albany Cavalcade-om golyóálló gumikkal és ablakokkal. Azt hoztam most. - közölte, majd a térdére csapott. - Emberek, megérkeztünk! Az ejtőernyők remélem működnek. A ház előtt várlak titeket. Sok szerencsét!
- Köszi. Jól fog jönni. - mondta Luigi, majd Tonyhoz fordult. - Gyerünk, haver! Geronimóóó! - kiáltotta, amint kiugrott a helikopterből.
- Yahtzee! - üvöltötte Tony, és követte Luigi példáját.
Sonny testőrei nem értették, miért ejtőernyőzik két pasas a villa tetejére, de amint meglátták, hogy fegyver van náluk, egyből fedezékbe húzódtak, és lőni kezdtek. Mihelyst a két srác a tetőre érkezett, Luigi odakiáltott Tony-nak:
- Fedezlek, amíg berobbantod a tetőt! - ezzel a kémény mögé bújva lövöldözte a kertben lévő őröket.
- A C4 felszerelve. - szólt Tony. - Fire in the hole! (Robbantás!)
A bomba óriási ricsajjal felrobbant, ezzel beomlasztva a tetőszerkezetet.
- Luigi, gyerünk! - kiáltott Tony.
A csendes fegyveres odasietett főhősünkhöz.
- Egy ugrás a pokolba! - kiabálta nagy fegyverropogás közepette, majd halált megvető bátorsággal bevetette magát a tényleges infernóba. Tony követte őt.
Mindketten behúzódtak egy-egy oszlop mögé, onnan próbálták megtisztítani a hömpölygő maffiózókat.
- Egy shotgun most jól jönne! - vetette oda Tony Luiginak. - De ez pótolható néhány gránáttal! - kiáltotta elhajítva a robbanószereket, melyek fülsiketítő durranással megsemmisítették az egész étkezőt, na meg az őrök nagy részét.
Tony kilépett az oszlop mögül, hogy közelebb kerüljön a hallhoz.
- A dolgozószoba a jobb oldali folyosó végén az első ajtónál található. - mondta Harris a headseten keresztül.
- Az FIB egységek is pozícióban vannak. - szólt Steve. - Jelezzetek, ha szükség van rájuk.
- Értettem! - kiáltotta Tony, majd megindult Luigival együtt a dolgozószoba felé.
Az őrök eléggé megcsappantak, viszont a szomszéd kihívta a rendőröket. Tony meghallotta a szirénázást, és szólt Haines-nek.
- Steve, a rendőrök a ház előtt vannak! Zárd le a körzetet, hogy ne jussanak be az épületbe!
- Roger that! (Vettem!) - válaszolta Haines a most már kevésbé álszent mosollyal, amit szerencsére Tony nem láthatott, mert különben kirázta volna a hideg.
Közben megérkeztek a dolgozószobába, amit furcsa módon nem őrzött senki.
- Tony, a gép önmegsemmisítő módba kapcsol, amint valaki hozzányúl! - figyelmeztette a főhőst Harris. - Kell egy kis idő, amíg feltöröm.
- Reméljük van is. - felelte Tony, de ekkor helikopterzúgást hallott meg. - Istenem, add, hogy ez Eddie legyen!
Sajnos nem ő volt. A Macedon Maffia bérgyilkosai már ereszkedtek be az épületbe.
- Luigi, fedezz, amíg megkeresem a szükséges fájlokat! - kiáltotta Tony.
- Értettem!
- A gép meghackelve! - szólt Harris. - Most már hozzáférhetsz a fájlokhoz.
Tony bedugta a pendriveját és megkereste a dokumentumokat. Sajnos az áthelyezés eltartott egy ideig, ezért kiment a folyosóra segíteni Luiginak. Egyre több és több maffiózó tört be a házba, így Tony az utolsó C4-ért nyúlt, majd berobbantotta a folyosót, ezzel elzárva az utat.
- Brávó Tony! Most meg hogy a tökömbe fogunk kijutni innen?! - esett neki Luigi.
- Az ablakon szerintem kifér a dagadt segged. - felelte az adrenalintól lüketetve Tony.
- Tony, a fájlok már a te pendriveodon vannak. Távozzatok az épületből! - utasította a két betörőt Harris.
- Gyerünk! - kiáltotta Tony, miután kihúzta a pendriveot. Kint viszont egy olyan problémával találkoztak, amit nem lehetett eltüntetni. - Ez egy kibaszott Buzzard Attack Helicopter!
- Honnan szereztek ilyet?! - értetlenkedett Luigi.
- Ez az STT, te idióta! Csak nekik van ilye... - ordította Tony, de be sem tudta fejezni a mondatot, mert a Buzzard elkezdett lőni rájuk.
- A pincébe, gyorsan. - kiáltotta Luigi.
A pincéből a földszintre menekültek, onnan pedig ki az előkertbe. Ott már az FIB emberei harcoltak az STT-vel. Eddie már az utcán parkolt. Mindketten beugrottak a kocsiba, Toh gázt adott, majd elhúztak a helyszínről.
Eddie nagyszerűen ismerte a várost, olyan helyeken ment keresztül, melyeket sem Tony, sem Luigi nem ismert. Végül azon a telepen álltak meg, ahonnan pár hete Daisyt mentették meg.
- Huh, remélem az urak túlélték a kalandot! - szólt elégedetten Eddie, miután lerázták a zsarukat. - Most elviszlek titeket El Burróra. Ott vár a munkaadónk.
Hosszas kocsikázás után megérkezett a három férfi az olajkitermelőkhöz. Ott volt még Lester, Harris és Steve Haines is.
- Aha, értem. Szóval az a szerb hülyegyerek visszavonult. Oké, rendben. - beszélt ismét valakivel Haines a telefonon.
- Eddie, Luigi és Tony. - köszöntötte Lester az érkezőket. - Megvan a pendrive?
- Igen, itt van. - adta oda Tony a fájlokat tartalmazó háttértározót. - Pénz?
- Nos, amint Steve leteszi a telefont, beszélhetünk róla. - válaszolta Lester.
- Emberek, köszönöm szépen mindenki munkáját! - mondta fennhangon Haines. - Mindenkinek itt van a fizetése. Harris, Eddie, Luigi, Lester és Tony, sajnálom, de neked nem jutott.
- Mi van?! - hördült fel Tony. - Jobban teszed, hogyha most azonnal odaadod, különben itt helyben kinyírlak! - szegezte pisztolyát Steve fejéhez.
- Tony, nyugodj le! - állította le a főhőst Lester. - Azon vagyok, hogy minél előbb megkapd a fizetésed. Illetve szeretném, ha maradnál egy kicsit, miután a többiek elmentek.
- Szöröncséd van, hogy öreganyámnak szólítottál! - morgott Tony.
- Jól van emberek, oszoljatok! Egy csapatot fognak keresni. - szólított föl mindenkit Steve a távozásra.
- Szóval, Tony, a bérgyilkos munkákról lenne szó. - kezdte Lester.
- Ide figyelj, mondtam, hogy ezt majd később beszélünk erről, de most nem! - szólt erélyesen Tony, majd elindult hazafelé. - Veled meg még számolunk, Haines!
- Ó, megijedtem! - tréfálkozott Steve, majd beszállt Lesterrel együtt Ubermachtjába, és elhúzott.
Tony egyedül ballagott haza a naplementében.
- Azt mondtad, végeztél az FIB-val! - mondta epésen John.
- Figyelj, egy jó időre most nem zaklatnak. - válaszolta a fürdőkádban Tony. - Valamikor találkozhatnánk. Te, én , meg Luigi. Mit szólsz?
- Ma már ahhoz is fáradt vagyok, hogy ezen gondolkozzak. Majd holnap megbeszéljük. Jó éjszakát!
- Csá!
Tony kis híján elaludt a kádban, annyira fáradt volt. Úgy döntött, holnap is szabadnapot vesz ki. Azért nem is volt olyan rossz dolog ez a munka. Az FIB békén hagyja egy darabig. De ezzel a problémái még nem oldódtak meg.
Na, köszönöm, hogy elolvastátok az első nagyobb szabású rablást, remélem tetszett!
Emellett van egy bejelenteni valóm, aminek nem nagyon fogtok örülni: nagy valószínűséggel ez volt az utolsó GTA Sacramento Stories epizód a nyáron. Az augusztusom eléggé zsúfolt, lesz, emiatt nem nagyon fogok tudni írni. DE, nem hagyom abba a történet írását, mindössze szüneteltetni fogom! Az ősszel ismét beindul a részek gyártása.
További szép nyarat!