Hozzászólás
Szerző: Kiscserko » 2014. 08. 23. 00:10
Hát, új részek, és maga a sorozat...
Meg kell mondanom, az új részeket magasról letojom. Ez egy nagy szó, tekintve, hogy az első ps3 játékom az AC2 volt, és meg van minden rész.
Az 1-et imádtam, főszereplővel, mindennel együtt. (A bugokat azért nem, de hát AC...)
A 2 még egy nagyon jó játéknak számítható, bár ott van Ezio.
A BH, a sorozat szégyenfoltja szerintem, én nagyon unalmasnak találtam.
A Rev-ben fejlődött kicsit a játék, a térkép tetszett, a hangulata is, az ellenfelekkel meg valamennyire kihívást is raktak a harcba. Ez a kedvenc Ezio-s részem, tetszik az öregebb, bölcs Ezio. Azt viszont sosem bocsátom meg a játéknak, amit Altaïrral tett. A kinézete, a szinkronhangja, a személyisége megváltozott. Ennek köze sem volt az eredeti Altaïrhoz.
Eljött a 3, és elkezdődött az, amikor látni lehet a hatalmas potenciált a játékban, és hatalmasat lehet csalódni. A történelmi elhelyezkedése szerintem tökéletes, és tökéletesen elcseszett. Igen, a CGI trailerben látható harcot is megemlítem, amihez hasonlót nem lehet csinálni. (Érdemes megnézni Angry Joe kritikáját, ott összehasonlítja a trailerben látható csatát a játékkal). Azon kívül, hogy a történelmi szál sz*r, mégis ez az egyik kedvenc AC-m. Szerethető főhőst sikerült csinálniuk, bár ezzel sokan nem értenek egyet. E mellett évek óta végre újítottak. Sokat! Harcrendszer, vadászat, és a tengeri csaták. Ezzel jutottunk el a Black Flaghez.
Tehát ott tartunk, hogy Ubi már elcseszte az amcsi forradalmat. Ekkor gondoltam, hogy milyen király lenne, ha csinálnának a tengeri csaták alapján egy külön játékot. És az álmaim valóra váltak! Vagyis mégsem, mert elb*szták! Beleerőszakolták egy AC-be. A várva várt kalózos játék helyett kaptunk egy AC-t melynek egyetlen küldetése van:menj oda, keresd meg a fickót, kövesd, hallgasd ki, aztán öld meg, majd értékeld a küldetést. És ez megy vagy 100 szor! A játék "története" szánalmas, a küldetések unalmasok, a víz alatti területek messze vannak a realisztikustól, mellesleg nem is kell a cápáktól félned, mert a GTA-val ellentétben itt lebokszolhatod. És ha megharap? Nem halsz bele! Nagy a játékterülete, de ha a vizet nem számolod, ami őszintén csak copy+paste, mert alá nem mehetsz, akkor igazából a kidolgozott terület marha kicsi. Az egyetlen rész, amiben jó, az a hajózás, amíg meg nem unod. Meg a tengeri énekek jók. De arany szabály, óvatosan fejleszd a hajód, mert visszavonni nem lehet, és sajnos könnyen olyan briget teremthetsz, ami könnyen legyőz egyszerre 3 hadihajót. Na, kérdezném, ennek mi a realitása, és mégis mi a jó fenét kéne nekem élveznem ebben, ha ez ilyen rohadt könnű. Rá van írva a dobozra, hogy 18+, de szerintem a nehézségi szintet 6+-hoz igazítják. Csak reménykedni tudok, hogy a sorozat már nem tud mélyebbre menni a Black Flagnél.
És itt érkeztünk el a Unityhoz. Amikor történelem órán tanultam a Francia forradalmat, és az előtte-utána lévő pár évet, rögtön tudatosult bennem=ez a tökéletes kor egy AC-hez! És mi történt? Másfél évvel később a Ubi bejelentette, a következő játék ekkor fog játszódni! A Ubi még egy vágyamat teljesítette! A kérdés csak az= a 4-hez hasonlóan ezt is képesek elcseszni? Remélem nem, nem tudom. De az előző részek miatt én elvesztettem a hitem az AC-ban, így aztán elmondhatom, hogy szerintem el fogják cseszni. Eddig összesen a Unity bejelentő trailert, és egy gameplayt láttam, a Roguenek meg csak a bejelentő trailerét, így sokat nem mondhatok. Annyit viszont a Unity gameplayel kapcsolatban elmondanék= a harc nem tűnik nehezebbnek, csak vontatottabnak, a parkour pedig látványos, csak lehetetlen.
Hosszú évek alatt sikerült elvesztenem a hitem és az érdeklődésemet, sok munkádba telt, de sikerült neked AC, gratulálok. És mint ahogy mindig, most is van reménysugár, de hiszem, hogy sikerül majd elrontaniuk.