Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2014. 08. 29. 19:06
A hajózás eleinte nagyon tetszett a 3-ban, ráadásul elég sok hajós mellékküldetés volt a játékban, így ha az ember egy jó kis hajócsatára vágyott, nem volt más dolga, csak berakta az AC3-mat és egy óráig garantáltan elvolt a hajócsatákkal. Azt az egyet mondjuk néha hiányoltam, hogy küldetésen kívül megragadhassam a kormányt és hajókázzak egy kicsit, de mivel elég sok küldetés volt, ezért mire megcsináltam az utolsót, addigra pont elég volt a hajózásból. A hajó fejlesztése bár minimális volt, tetszett és egy idő után eléggé zavart az, hogy a Brotherhood szar multija helyett miért nem egy hajócsatás multit raktak bele a játékba, amelyben mindenki egy szkúnerrel kezd, majd addig fejlesztgeti, amíg le nem válthatja egy briggre, azt egy fregattra, azt meg egy hadihajóra és így tovább, a fejlesztéshez szükséges XP-t pedig hajócsatákban kell megszerezni. Ha ez lett volna a Brotherhoodos agymenés helyett, talán még tovább élveztem volna a hajócsatákat, de a hiányuk miatt egy idő után untam a hajózást a singleplayerben, de mindennel elégedett voltam, a szabad hajózás is csak egy kicsit hiányzott. Aztán bejelentették a Black Flaget, és kiderült, hogy jön a személyében egy AC, ami 50%-ban a 3-ban bejött hajózásra fog épülni. Mivel pont a Black Flag bejelentésekor untam meg a 3-ban a hajózást, ezért eleinte nem igazán érdekelt a játék főleg azok után, hogy megláttam, hogy még mindig a BH fos multija van terítéken, és hogy másodszorra sem sikerült lecserélni egy hajós multira. Egy idő után azonban egyre több ismerősöm vette meg a játékot, akiknél játszottam vele és egyre jobban megtetszett, szépen lassan újra visszaszoktam a hajózásra, amit a 3-ban egy bizonyos idő elteltével meguntam. Láttam az új hajófegyvereket, az újfajta fejlesztést, a szigonyos halászatot, a szabad csáklyázást és bár még mindig pipa voltam az Ubifaszra, hogy nemhogy megint nincs hajós multi, a grafika és a fizika ismét alig fejlődött a 3-hoz képest, mégsem tudtam megállni, hogy ne szerezzem be a játékot. Végül beszereztem, és bár enyhén szólva nem egy mestermű, annál mindenképp jobb, mint amilyennek a bejelentéskor és az első infók után gondoltam. 93% jelenleg a játékállásom, nemrég győztem le a legendás hajókat és azt kell mondjam, hogy a hajózásban elég sok fejlesztés történt a 3-hoz képest, ami mindenképp pozitívum, és gyakorlatilag ez mentette meg a Black Flaget attól, hogy egy szar legyen, mivel a főküldetések a hajós küldetéseket leszámítva rekordot döntöttek, vagyis némelyik szarabb lett, mint az AC3 főküldetései. A Rogue-ról viszont az a véleményem, hogy azt már tényleg csak a hajós multi tudná megmenteni főleg úgy, hogy a Ubisoft Sofia láthatólag 1:1-ben nyúlta le a Black Flag minden egyedi jellemvonását, a HUD-ot is beleértve, ami a legszánalmasabb. Nem tudom mi lesz ennek a Rogue-nak a vége, de ha nem találnak ki egy 1, 2, vagy legalább Brotherhood szintű sztorit és főküldetéseket a templomosokkal, akkor a játék nagyon hamar a süllyesztőben fogja találni magát, ami elég szánalmas lenne egy generációzáró AC-tól. Ja és ne megint Haytham Kenway legyen a megmentő, mint anno a 3-ban.