Hozzászólás
Szerző: Kiscserko » 2014. 09. 07. 23:26
29. küldetés - Meglepettnek tűnsz (You seem to be surprised)
A belvárosi parkolóházban az Emperor mellett állt a négy fős csapat.
- Mikor akarod őt elkapni? - kérdezte Howard.
- Most. - válaszolta Harley határozottan.
- Sajnálom, Harley, de nem tudok segíteni. - szólalt meg szánakozva Enzo - Az olasz maffiát az informátoraim szerint holnap meg fogja támadni egy konkurens maffia. Nem a legjobbak az esélyeink, ezért ma el fogom költöztetni a maffiát egy másik városba. Mivel én vagyok a vezetőjük, nem hagyhatom, hogy nélkülem menjenek el. Sajnálom, de ebben most nem tudok részt venni.
- Akkor megoldjuk hárman. - határozott Harley.
- Az az igazság, hogy én sem tudok jönni. - kezdte Ernest - Tudod, hogy mindent megtennék érted, de biztos vagyok benne, hogy nélkülem is sikerül majd legyőznöd. Sikerült lenyomoznom, hogy jelenleg hol tartózkodik az a személy, aki ellőtte a kezem. Nem veszíthetem el a nyomát megint, most megölöm. Viszont ő az ország másik felén van.
- Rendben, megoldjuk ketten. - bólintott rá Harley, majd Howard felé fordult - Ugye te jössz?
- Tudod, hogyan állok a tűzharcokhoz. Bár elég valószínű, hogy egy ilyen leszámolást nem élnék túl, de nem hagylak magadra. Számíthatsz rám. Én voltam az első ember, aki segített ebben a városban, és én leszek az utolsó is. Ennek így kell lennie. Menjünk, öljük meg azt a rohadékot!
- Remek, akkor ketten megyünk. Már csak egy baj van, nem tudjuk, hogy merre lehet. - bizonytalanodott el Harley.
- Ebben még talán segíthetek. - mondta Ernest - Ugye azt mondtad, hogy elvette a kocsidat, a cégedet és a házadat is. Talán a házadban lehet.
- Tényleg! Hogy ez miért nem jutott eddig eszembe? - szólalt meg Harley - Akkor induljunk!
A négy társ elköszönt egymástól, elváltak az útjaik. Harley és Howard beszálltak az öreg Emperorba. Elindultak Harley egykori villája felé.
- Szóval, tartok neked egy gyorstalpalót, hogy többet tudj segíteni. - kezdte Harley, miközben Howard vezetett - Az első szabály, hogy ameddig nem szeretnél lőni, addig ne tartsd a ravaszon az ujjadat, mert a legtöbb fegyver nagyon érzékeny, véletlenül is elsülhetnek. Mielőtt le akarsz lőni valakit, azelőtt fontos, hogy biztosítsd ki a fegyvert, különben nem sül el. A fegyver csövén van egy pöcök, azt tartsd a célpontod felé, azzal tudsz célozni. Nagyon egyszerű a folyamat, kibiztosítod a fegyvert, becélzod a célpontot, majd meghúzod a ravaszt. Figyelj rá, hogy ellen tarts a fegyvernek, mert hátrarúg. Mikor felhúzod a fegyvert, akkor ha erőlteted, sosem fog sikerülni. Egy határozott és gyors mozdulattal húzd fel, úgy menni fog. Még egy fontos szabály, a mozgó alkatrészekhez sohase tedd a kezed, mert könnyen lenyúzhatja róla a bőrt. Ha ezekre figyelsz, akkor a fegyvert tökéletesen el fogod tudni sütni, talán még el is találhatsz valakit. Ja, és még egy dolog, sose célozz felém, nehogy valami történjen. Mindent értesz?
- Azt hiszem, menni fog. - válaszolta ki habozás után Howard.
- A túlélésre már nincsenek ilyen jó tanácsaim. Mindig figyeld, hogy nem került-e be valaki a hátad mögé, és próbálj meg mindig fedezék mögött maradni. Azt hiszem ennyit tudok segíteni. Eddig még bevált nekem, még élek. A maradék a szerencsén múlik.
- Megnyugtató...
- Ne félj, ott leszek és fedezlek.
Megálltak a villa előtt. Kiszálltak az Emperorból és a csomagtartóhoz mentek.
- Nézzük, hogy mi maradt az előző akcióból. - szólalt meg Harley, majd kivett két pisztolyt - Ez tökéletes lesz.
- Köszönöm. - mondta Howard, miközben átvette az egyiket.
- Tessék, itt van pár tár. Ne feledd, hogy miket mondtam, akkor minden rendben lesz.
Odasétáltak a bejárati ajtó elé, majd berúgták.
- Hahó, Marvin! Megérkeztem! Gyere, rendezzük le! - ordította be Harley.
Az ajtóval szemben pár méterrel egy lépcső vezetett felfelé. A lépcső mellett pedig a ház többi földszintes szobájába lehetett bemenni. Marvin éppen a lépcsőn állt. A ház hemzsegett a testőreitől.
- Örülök, hogy beugrottál! - nevetett Marvin - Megölni őket! - ordította, majd felszaladt az emeletre.
Harley és Howard a bejárati ajtó utcára néző felének két oldalához vetődtek fedezékbe. Marvin testőrei tüzet nyitottak. Amint a testőrök kifogytak, Harley kilőtt a fedezéke mögül. A szobában páran elterültek, de a ház többi részéről bejövő zsoldosok rögtön pótolták az elesetteket. Harley Howard felé fordult, aki idegesen kapkodta a levegőt.
- Nyugodj meg! Amikor legközelebb újratöltenek, azt szeretném, ha te is segítenél!
Howard erre sűrűn bólogatott. A testőrök beleeresztették a tárukat Harleyék fedezékébe, aztán kifogytak.
- Most! - kiáltotta Harley, majd együtt tüzelt Howarddal.
A szoba falát vörösre festette a halott testőrök vére.
- Szép volt! - nevetett fel Harley, aztán visszabújt a fedezéke mögé, mert a zsoldosok egy újabb hulláma futott be a szobába.
A testőrök most sem találták el őket.
- Amikor legközelebb újratöltenek, akkor én előretörök. - ordította túl a lövések zaját Harley - Felmegyek az emeletre, hogy elintézzem Marvint.
- Engem itt hagysz egyedül? - kérdezte aggódva Howard.
- Igen, rád itt van szükségem, neked kell fedezned, amikor felmegyek. Utána pedig mindenkit meg kell ölnöd, aki fel akar jönni a lépcsőn. Sikerülni fog!
A testőrök kifogytak. Harley előjött a fedezéke mögül, és elindult a lépcső felé. Futás közben két zsoldost lelőtt. Eközben Howard is tüzelt. Harley útját elállta az egyik újratöltő őr. Egyetlen ütéssel leterítette a zsoldost, majd ment is tovább. Átlépett egy hullát és már a lépcsőn is volt. Ekkor töltöttek újra a testőrök, az egyik Harleyra fogta a fegyverét, de mielőtt elsüthette volna, Howard lelőtte. Harley futni kezdett felfelé a lépcsőn. Az emeleten Harley felé célzott egy őr. Maxwell feje mellett elsüvített a töltény. Harley visszalőtt. Az őr homlokából vér serkent. Amikor Harley fölért, körülnézett. Az emeleten csak két testőr állt egy ajtó előtt. Mielőtt még reagálhattak volna, Harley mindkettőjüket leterítette. Az ajtóhoz sétált, majd benézett a kulcslyukon. A szoba közepén egy ágyon ült Marvin, pisztolyát az ajtó felé tartotta. Harley berúgta az ajtót aztán félreugrott. Martin pár töltényét feleslegesen ellőtte. Ezután Harley belépett a szobába, és vállon lőtte Marvint, aki ettől elejtette a pisztolyát. Robbins felállt az ágytól és lendítette a másik kezét Harley felé. Maxwell gyorsan elhajolt az ütés elől, majd határozottan mellkason lökte Marvint, aki ettől meghátrált, aztán Harley térden lőtte. Marvin ordítva zuhant a földre.
- Véged van, Marvin! - sziszegte fogai között Harley, miközben Robbins fejéhez fogta a pisztolyát - De mielőtt meghalsz, egy dolgot mondj még meg, miért tetted tönkre az életem?!
- Mintha én lennék a rossz! Téged sosem érdekelt, hogy mit teszel, mindig az a helyes, ugye? Nem gondolsz bele, hogy tetteidnek következményei lehetnek!? De ha valaki viszonozza a tetteidet, akkor már érdekel!
- Te meg mi a francról beszélsz? - kérdezte Harley.
- Gondoltam, hogy nem emlékszel rá. Hiszen ezreknek az életét nyomorítottad meg Liberty Cityben, csak a pénzért!
- Én nem öltem meg senkit, aki nem érdemelte meg! Akár személyes volt az ügy, akár csak a megbízóimnak teljesítettem valamit, mindig volt indok. Mind gyilkosok, rablók, bűnözők voltak, akikkel tettem valamit. - védekezett Harley.
- Akkor engedd meg, hogy eloszlassam a tévképzeteidet. - kezdte Marvin, miközben kezével a sebeit próbálta elszorítani - Liberty Cityben egy szórakozóhelyet akartam nyitni, ezért kölcsönt vettem fel. Sajnos rossz emberektől kértem pénzt. Amint az üzletem fellendült, rám szálltak, hogy fizessem vissza. Ekkor küldtek két embert hozzám, nevezetesen Harleyt és társát, hogy fizettessék ki a pénzt. Én a felét meg is tudtam adni, és megígértem, hogy két hónapon belül meglesz a maradék is. Nektek megvolt az a lehetőségetek, hogy beleegyezzetek, rátok volt bízva a döntés. De nektek nem volt elég a pénz, rögtön akartátok az egészet. Így aztán az ördögi páros úgy döntött, hogy a legjobb módja a kifizettetésnek, ha felgyújtják az üzletemet. Hiszen, ha nincs honnan szereznem pénzt, akkor majd tudok fizetni. Mivel még így sem tudtam megadni, amit akartak, ezért a behajtók döntöttek, hogy még többet vesznek el tőlem. Pedig tudom, hogy szabad kezet kaptatok a döntésben. Már tudom, hogy kinéztetek egy olyan időpontot, amikor nem leszek otthon, és felgyújtottátok a házamat.
- Igen, emlékszem erre, akár össze is verhettünk volna, de úgy gondoltuk, megoldhatjuk ezt áldozatok nélkül is.
- Áldozatok nélkül?! Bár megvertetek volna! Akkor a feleségem még mindig élne, a fiam pedig már iskolába járna! Mindketten a tűzben égtek el! - Marvin küszködött a könnyeivel - Ti rohadékok megöltétek őket! Az életem értelmetlen lett! Egészen addig, amíg meg nem tudtam, hogy egy bizonyos Harley Maxwellnek menedzserre van szüksége. Tudtam, hogy kaptam egy lehetőséget, hogy megbosszuljam a családomat. És a bosszúm ma végre beteljesül!
- Nagyon sajnálom amit tettem, de őket már nem hozhatod vissza. Viszont amit tettél, azt nem bocsátom meg neked sohasem. Tucatnyi barátomat megölted és pokollá tetted az életem. Ezért most megöllek.
- Az nem fog megtörténni! - nevetett fel Marvin.
- Nagyon rosszul méred fel a helyzeted. - válaszolta Harley, majd a ravaszra tette az ujját.
Lövés dördült, Harley kezében a fegyver darabokra esett szét.
- Mi a... - lepődött meg Harley, miközben hátrafordult.
Mögötte állt Howard, pisztolyával Harley fejére célzott.
- Meglepettnek tűnsz, Harley! - állapította meg nevetve Howard.
- Mit csinálsz, Howard? - kérdezte Harley.
- Megöllek. Én vagyok Marvin igazi jobbkeze. Végig mi mozgattuk a szálakat, előtted voltunk egy lépéssel. És te olyan naivan hülye voltál, hogy nem tűnt fel neked, hogy mindvégig melletted volt az ellenséged.
- Azt hittem, hogy barátok vagyunk! Hogy tehetted ezt velem?
- Őszintén szólva, elég könnyen. De elég a locsogásból, ideje meghalnod.
Howard meghúzta a ravaszt, de Harley félreugrott. A lövedék Marvint találta oldalba. Harley Howardhoz lépett és kicsavarta a kezéből a fegyvert, majd fejbe vágta a pisztoly aljával, amitől Howell a talajra esett. Harley habozás nélkül kétszer hasba lőtte az árulót. Howard a földön fetrengve ordított a fájdalomtól. Harley Marvinhoz lépett.
- Hogy mondtad még régen nekem? Addio bastardo! - ezzel Marvin fejéhez emelte a pisztolyt és meghúzta a ravaszt.
A fegyver üresen kattant. Harley szitkozódott egyet, majd a kezét Marvin nyakához szorította. Robbinst hosszú hörgés után elhagyta az élet. Harley elindult kifele a szobából, út közbe belerúgott a még földön fetrengő Howardba. Kilépett a villából és sóhajtott egyet. Maxwell bosszúja beteljesedett.
30. küldetés - Elhagyom a gazdagok városát (I leave the rich's city)
Az ütemes, rövid sípolások jelezték, hogy a sérült még életben volt. A kórteremben csak ketten voltak. Az ágyon feküdt az áruló Howard Howell, mellette ült Harley Maxwell.
- Miért jöttél? - kérdezte erőtlenül Howard.
- Két dolog miatt is. Először is biztosítom, hogy ne éld túl. - válaszolta Harley - De mielőtt megölnélek, még meg akarom tudni az igazságot, hogy valójában mi történt a színfalak mögött.
- És az neked miért jó? Átvertünk, hülye voltál, ennyi. Hagyj inkább magamra, hadd haljak meg nyugodtan.
- Tudnom kell. Kik voltak benne, és mi volt a terv? - kérdezősködött Harley.
- Rendben, elmondom. - kezdte Howard - Az egész akkor kezdődött, amikor felgyújtottad Marvin házát. Utána felbérelt engem, én lettem a jobbkeze. Mindenben segítettem. Amikor Los Santosba költöztél, engem bízott meg, hogy elvezesselek a házadhoz és adjam át a névjegyemet, ha akármi nem a terv szerint sikerülne, akkor én már a bizalmadban legyek. Amikor Marvin felfedte, hogy el fogja venni mindenedet és elrabolt, akkor én voltam a motorcsónak sofőrje, amiből kidobtunk. Gondoltuk, hogy nem jutsz ki a partra, a rendőrség pedig egyszerűen azt hiszi majd, hogy úszás közben megfulladtál. De nem így történt. Kijutottál, aztán telefonáltál nekem. Ekkor Marvin úgy döntött, hogy ahelyett, hogy megölnénk rögtön, még kihasználhatnánk, hogy szenvedj még többet. Ronald Black kilencezer dollárral tartozott Marvinnak, és te egy tökéletes balek voltál, aki kifizethette helyette a tartozást. Így aztán adtunk neked egy sz*r lakást minden maradék pénzedért cserébe. Mikor megtudtuk, hogy a bátyád a városban van, nem kellett sokat gondolkoznunk rajta, hogy mit kell tennünk. Elraboltuk a testvéredet és odahívtunk. Mindened, ami még maradt, azt elvettük tőled. A kocsidat, a pénzedet, a bátyádat. Nem terveztük, hogy megölünk, így élhetted túl. A mesterlövész puskával, amit adtál akárkit lelőhettem volna, akár téged is. De helyette úgy tettem, mintha nem tudnék célozni. Szerencsére te megosztottad velem a tervedet a kocsidra szerelt bombáról, ezért tudtam figyelmeztetni Marvint. Ha nem bíztál volna bennem, már rég megölted volna őt. Tehát kihívtuk a rendőröket, hogy ott találjanak egy hullával, és börtönbe zárjanak. De Marvin nem beszélte meg velem a terv azon részét, hogy az egyik emberét beülteti a kocsidba, hogy te azt hidd, hogy meghalt. Így aztán én elhittem, hogy mégis sikerült megölnöd Marvint. Ezért azt gondolván, hogy munkaadóm halott, az egyetlen emberhez mentem, aki bízott bennem. Meglátogattalak a börtönben, majd ki is szabadítottalak. Aztán meglátogatott minket Marvin régi csapata, akik ugyanúgy gondolkoztak, mint én, majdnem csatlakoztak is hozzánk. Ekkor tudtam meg, hogy Marvin még él. Nem értette meg, hogy csak azért csatlakoztam hozzátok, mert azt hittem, halott. Így aztán majdnem megölt, de szerencsére Ralph megvédett. Attól féltem, hogy veletek együtt meg fog ölni engem is, ezért beajánlottam pár barátomat a csapatba, hogy segítsenek túlélni. Nem tudtam, de ezzel visszaszereztem Marvin bizalmát. Úgy gondolta, hogy minél több embert kedvelsz meg, annál többet fogsz szenvedni, amikor kinyírjuk őket. Közben ő is gyűjtött egy nagyobb zsoldossereget, hogy felvehesse a versenyt veletek. Tudta, hogy én most hosszú küldetésen leszek, ameddig beépülök közétek, és szolgáltatom Marvinnak az információkat. Így aztán ameddig én köztetek voltam, addig neki kellett egy új jobbkéz. Itt jött a képbe Owen. Közben ti intéztétek a saját dolgaitokat, amikből próbáltam kimaradni. Úgy gondoltam, nem fogom az életemet áldozni értetek az egyik lövöldözésetekben, és segíteni sem fogok nektek. Ha valaki meghal közületek, az nekünk csak jó. Így aztán például a Yamaguchi leszámolást is kihagytam. Ameddig ti a csapatotokat szedtétek össze, addig Marvin tesztelni akarta az új jobbkezét, Owent. Ezért ráküldte a bérgyilkosát, Wayne-t és szólt nekem, hogy küldjelek titeket oda. De mint kiderült, ti csak egymást akadályoztátok, Owen könnyedén túlélte. Miután Owen átment a teszten, Marvin úgy gondolta, hogy felpörgeti az eseményeket. A zsidó bandával együtt dolgozva elkapta Jeromot és Julyt. Végül Julyt rávettük, hogy eláruljon titeket, azt ígértük neki, hogy akkor mindketten túlélhetik. Persze nem ez volt a terv, mindenkit meg akart Marvin ölni körülötted. Odahívtuk a csapatot. Én persze kint maradtam, hivatkozva arra, hogy nem értek a fegyverekhez. Ti bementetek és elkaptak titeket. Meglepődtem, amikor élve jutottatok ki az épületből, utólag megtudtam, hogy elszabadult bent a pokol. Utána üldözőbe vettük a zsidókat. Amikor ti Arielt üldöztétek Ernesttel, én megláttam az alkalmat rá, hogy megöljem Kazimot. Tehát élesítettem az autósbombát. Erőteljesen fogyatkozott a csapatotok létszáma, és ekkor még közel sem voltunk a tervünk végén. Marvin újra alkalmazta Wayne-t, megölette vele Ralphot, de sajnos te utánaeredtél és megölted. És itt fordult minden rosszra. Nem számítottunk rá, hogy ilyen gyorsan akcióba kezdesz, és nem gondoltuk volna, hogy túl fogod élni. Elkezdtél kérdezgetni, hogy honnan tudtam, hogy hol lesz Owen. Azt hittem, hogy lebukok, de szerencsére a bizalmad megmentett. Bekamuztam, hogy az egyik barátomtól hallottam, és hogy újra fel tudom hívni. Igazából Marvint hívtam fel, és figyelmeztettem, hogy megyünk elkapni Owent. Ő gyorsan intézkedett, és csapdát állított nektek. Hihetetlen módon legyőztétek őt, hála Julynak és Jeromnak. Szerencsére nem csak Marvint bosszantottad fel a múltban, ezért George Slymon meg tudta ölni pár emberedet. De még mindig életben maradtál. Amikor úgy döntöttél, legyőzöd Marvint, tudtam, hogy nem hagyhatom, hogy nélkülem menj. Miután legyőztétek Owent, hamis információkat terjesztettünk, hogy elküldjük a szövetségeseidet a városból. Így aztán Ernestnek és Enzonak pont dolga akadt, amikor a véres leszámoláshoz készültél. Én pedig ott voltam mögötted, hogy hátba lőhesselek, ha kell. De Marvin maga akart megölni téged, ezért segítenem kellett, hogy élve feljuss az emeletre. Akkor volt az egyetlen alkalom, hogy egy társamat kellett megölnöm miattad. Sikeresen feljutottál, én pedig mentem utánad. Amire nem számítottunk, hogy Marvinnak nem sikerül megölnie téged. De ott voltam, hogy megmentsem. Megérdemelted volna a halált. Már szenvedtél eleget, kész voltál a halálodra, de ezt is túlélted. Na, már jobb, hogy tudod?
- Igen, köszönöm az őszinteségedet. - szólt egyhangúan Harley.
- És most mit akarsz tenni? Megint megölöd valakinek a családját? Vagy még egy bosszúhadjáratot indítasz valaki ellen?
- Elhagyom a gazdagok városát. Elég volt ebből.
- Keresel egy jobb helyet, ahol visszavonulhatsz? - nevetett Howard.
- Nem. Ha valamit megtanultam, az az, hogy mindenhol ott a gonosz. A tetteim elől nem tudok elmenekülni. De megpróbálhatom.
Harley kinézett a repülőgép ablakán. Már egy egészen más Los Santost látott. Korábban még limuzin vezette a villájához, most taxival ment a reptérre. Magángéppel érkezett meg a fények városába és fapadossal hagyja el. Amikor Liberty Cityből landolt, akkor a menedzsere várta a kifutópályán. Marvin Robbins, aki tönkretette az életét. Utána beszállt a limuzinba, amit a menedzsere hívott. A limuzinba, ahol a sofőr, Howard több, mint egy évig tettette, hogy a társa, miközben mindvégig a megölését tervezte. A két első ember, akivel a városban találkozott, az a két ember volt, akik miatt ennyit szenvedett. Egyetlen döntés megváltoztathatta volna az életét. Ha nem Marvint választja menedzsernek, akkor több tucat ember még mindig élne. A repülőgép zúgva beindult. Még nem tudta, hogy mi áll előtte. Talán beteljesülhet az élete, amire mindig is vágyott. Az új városban talán megtalálja a feleségét, lehetnek gyerekei, boldogan élhet. Vagy talán még több árulással kell szembe találkoznia, még több halállal és veszteséggel. Még nem tudta, de egyenlőre még nem is akarta megtudni. Ez még mind előtte állt, át kellett élnie. De azt tudta, hogy mit hagy maga mögött, amikor elhagyja Los Santost. Tiszta lappal kezdi majd újra az életét egy másik városban. Legalább is ebben a reményben volt, amikor a repülőgép felszállt a LAX repülőtérről.