Helló!
Imádom, hogy az majdnem az összes RoM-os hozzászólásom így kezdődik= Bocs, hogy későn írok.
Tehát az okok: suli, fáradtság, lustaság.
Most, hogy ezt tisztáztuk, beszélhetünk a RoM-ról.
Tehát, valami, amiről már régen beszélni akartam, ez a RoM jövője. Ugyebár ígértem egy videót róla. Az az igazság, hogy annak a bekövetkezése kétséges lett. Először is, ismerem magam, és nem szeretnék egy videósorozatot, ahol több hónapos szünetek vannak. Tehát, félek, hogyha nekiállnék, megint évekbe telne befejezni. A másik a tömérdek munka, amivel jár. Egy módot látok a létrejöttére, ha nyár elején összehozunk egy kisebb csapatot, és nagy támogatással együtt létrehozzuk. Ez egy akkora projekt lenne, hogy ehhez tényleg kell a csapat és a tömérdek motiváció. A másik dolog, hogy már elindulnék az életemben, és ez nem segít előrelendülni a céljaim felé. Persze ez nem kizáró ok, csak amúgy is elég kevés szabadidőm van, amikor foglalkozhatok az írással, és ez is elég időigényes. Egy mondatban összefoglalva= Az esélyek nem a legjobbak egy videósorozatra, de nincs kizárva.
Egy másik dolog, hogy mit csináltam volna eredetileg a RoM befejezése óta= egy előtörténetet. Ha érdekel titeket, leírhatom, hogy milyen lett volna, szerintem egész jó történet. Ezt is amiatt nem kezdem el, mert ez sok időmet elvenné, és bár jó érzés lenne, ha olvasnátok, írnátok rá válaszokat, de sajnos ez nem visz a céljaim felé.
És volt még egy tervem, az pedig a következő GTA teaser trailerének kijövetele után jött volna. Ez pedig egy folytatás. Azért így csináltam meg a végét, hogy az, merre utazik, rejtély maradjon, hogy akárhova be tudjam illeszteni. Ennek is a fő pontjai meg vannak, leírhatom, ha szeretnétek.
Tudjátok, 2012.09.12-én kezdtem ezt a történetet. Ez alatt a két év alatt sok minden változott.
SOILER ALERT! Én se leszek már 15 éves, és ideje lenne azon gondolkoznom, hogyha tényleg el akarom élni az álmaimat, akkor azokért tennem kell. Szívesen ülnék a szobámban, és várnám, hogy minden az ölembe hulljon (tényleg ennyire lusta vagyok), de ez sajnos nem így működik. Örülök, hogy velem tartottatok ebben a két éves történetben, de attól félek, a kalandnak vége.
Bár még látok esélyt a videóra. Egy kicsi, nagyon kicsi esélyt.
VoorstedelijkeViking= Ezek szerint nem én vagyok az egyetlen, aki szerint igazán úgy jó olvasni, hogy rendes nyomtatott könyvből. Monitoron, telefonon, meg azon az e-book-on nem az igazi.(Bár nincs e-bookom, de akkor is, könyvek mindörökké!)
Köszönöm a kritikát. Bár egy-két helyen direkt használok tőmondatokat, hogy kicsit pörgősebb legyen, de valóban még jópár helyen ez probléma. Én nem is neveztem sokszor Harleyt Harleynak a történet közben, egy csomó más néven is hívtam Harleyt, szerintem tévedsz, és Maxwell majd megy, és ellátja a bajodat!
Harley
Igen, a nevekkel bajban voltam, párszor vissza kellett néznem, hogy "most akkor a főszereplő Harley vagy Harvey? Azt tudom, hogy Maxwell"
Annak kifejezetten örülök, hogy
Howard árulása nem lepett meg. Igyekeztem úgy csinálni, hogy elrejtettem benne sok nyomot, hogy ki lehessen találni előre, ugyanakkor, ha nem figyelsz, akkor simán meg is lephet. Örülök, hogy pont ez történt, az olvasók egy részét meglepte, téged pedig nem. Talán ez az egyik legnagyobb bók, amit mondhattál
És igen, és IGEN! Kitaláltad! A régi társ bizony nem más, mint
Niko Bellic.
Úgy emlékszem, hogy a IV elején még említik is a Szerb háborút(nem tudom, hogy hívják pontosan), hogy Niko abban a háborúban szolgált. Azt hiszem, valami ilyesmit mond= "Háború, ahol az öreg trükkel ráveszi a fiatalt és bolondat, hogy öljön", vagy valami hasonló. Bár mintha lenne egy pár kétség a származása körül, de szerintem szerb. A történetben pedig eredetileg jobban Niko-s személyisége lett volna, de ahogy az idő telt, átalakítottam. Hívjuk őt Niko Bellic v2.0-nak.
Többször említettem, hogy Harleyt az eredeti trailer 1 Michaeljéről mintáztam, akiről akkor még nem lehetett sok mindent tudni. Gyakorlatilag az egész történet alapja a Trailer 1. Van egy öltönyös pasas, aki a napos LS-be költözött(V-ben már egy ideje ott él), ki akart szállni a bűnöző életből, normálisan tölteni az éveit, családot alapítani(V-ben már van neki), de nem minden sikerül úgy, mint ahogy tervezte. Ez egy amolyan, "így is történhetett volna az V", bár be kell vallanom, a Rockstar elég másfelé vitte a sztorit
És még van egy párhuzam az V és e között, az V-ben a kedvenc szereplőm Michael, míg ebben is az egyik kedvencem ő.
A többi kedvencem pedig vagy túlélte, vagy csak azért halt meg, mert ellenség volt.
Ahogy te mondtad, "Ha meg kéne mondani, hogy ki a pozitívabb, akkor biztos, hogy inkább mind a kettőt lelőttem volna." Pontosan, amit el akartam érni
Bár számomra Harley még mindig pozitívabb.
"Ha meglesz a PC-verzió, és csinálod a videókat, akkor nagyon szívesen segítenék az elkészítésében" Ha lesz videó, akkor örülnék a segítségednek.
És, ha megbocsátasz, Voorstedelijke, itt válaszolok az egyik kérdésedre, amit PÜ-ben tettél fel. Ez pedig a következő= Miért ők élték túl? A válasz nagyon egyszerű, ők voltak a kedvenceim.
Bár megjegyezném, hogy a kedvenceim közé tartozik Katako Yamaguchi is, de neki meg kellett halnia. A másik Marvin Robbins, akinek szimplán azért kellett meghalnia, mert ő volt a főgonosz. Hatalmas spoiler jön
Ha jól emlékszem, hárman élték túl, Harley Maxwell, a főszereplő, természetesen tőle nehezen búcsúznék. Ernest Frost, aki talán a kedvencem az összes közül, egyszerűen imádok a karakterével dolgozni, és 100%-ban tetszik. A fél kezétől a golyóálló mellényén keresztül a biztonságiőr múltjáig mindent. Aztán ott van Enzo Vezzoni. Az olasz, kétbalkezes, garbós maffiavezér. Olasz maffiatagot kértem, tehát az adott. (Egyébként én harmadik éve tanulok olaszt, de kb egy mondatot nem tudok összerakni, talán azért is, mert már a negyedik tanárunk van, és ebből csak az egyik volt jó, ő fél évig tanított, és akkor már nem tudta bepótolni a két éves lemaradásunkat) A kétbalkezessége pedig egy olyan dolog, ami miatt nagyon emlékeztet az én "könyvem" főszereplőjére. Vele is imádok dolgozni, így aztán túlélte. Megjegyezném, hogy még van egy szereplő, akiről szerintem azt hiszitek, hogy meghalt, de igazából nem. A történet utolsó pár részében keressétek (megjegyzés= nem Niko az.)
Még egyszer köszönöm, hogy velem tartottatok, nagyon jó érzés, hogy olvastátok, és szerintem sokat segített az írásom fejlesztésében!
(ami még mindig nem tökéletes)