Ja, Arminho verzióját tényleg jó volt elolvasni. Egyet is értek vele.
Viszont most én is elmondom az én véleményemet.
A GTA IV-ben mindenképpen a Bosszú az igazi befejezés, mert ha Kate nem hal meg, akkor Packie Libertyben marad, és akkor Nikóval is tartaná a kapcsolatot. Sőt Niko Lifeinvader oldalán is látható egy olyan szöveg, hogy: "Boldog születésnapot, Roman". Tehát Roman mindenképpen él, így a Bosszú az igazi.
A GTA V-ben pedig a C befejezés. Elég csak megnézni a három befejezésnek a kritériumait a 100%-hoz. Az A-ban annyi van, hogy öld meg Trevort, a B-ben, hogy nyírd ki Michaelt, a C-ben pedig a szokásosak. A C-ben eleve több a kritérium, az A-t meg a B-t automatikusan 100%-ra tudod csak megcsinálni, mivel kötelező kinyírni Michaelt vagy Trevort! Ettől eltekintve Franklin biztosan Lesterhez fordulna, mert tudja, hogy csakis ő tud neki segíteni.
Végül szerintem jó lett volna, ha a GTA V legelején lehetett volna egy olyan opció a mentéseknél, hogy átimportálhatod a GTA IV-es, a TLAD-os és a TBoGT-s végigjátszásaidat. Tegyük fel, átimportálod az Alku befejezést a IV-ből, így Packie nem lesz benne a GTA V-ben, vagy benne lesz és azt mondja, hogy még mindig tartja Nikóval a kapcsolatot. Aztán Roman nem lesz ott Niko Lifeinvaderes barátlistáján és nem is említik meg. De ha az Alkut importálod, akkor egyértelmű, hogy Packie nem tudja, hogy mi van Nikóval és Roman is rajta van a barátlistán. Sokkal jobb lett volna, ha a Rockstar ezt így oldotta meg volna, mert a GTA IV-ben és az EFLC-ben rengeteg választási lehetőség volt! (Öld meg őt, vagy kíméld meg, stb.) Viszont még nincs teljesen veszve a dolog. A GTA VI-nál (6) még működhet. Tegyük fel, hogy valaki nem játszott a GTA V-tel, és csakis a GTA IV-es mentését importálja, ily módon sok GTA V-ös karakter életben marad a GTA VI-ra, és találkozhatunk is velük, mert a GTA V-ben sok GTA IV-es karakter sorsáról lehetett dönteni (Packie, Tyler Dixon, Al Di Napoli, U.L. Paper, stb.) Értitek, nem? Ilyen importálós megoldás sok játékban volt már. (Mass Effect, Witcher stb.)
Szerintem írok erről a Rockstarnak. Hátha lesz ilyen megoldás a GTA VI-ban.