Hosszas kihagyás után ideje, hogy folytassam a sztorit. Újra el kellett olvasnom az egészet, mert őszintén már túl sok mindenre, nem emlékeztem, na de itt a folytatás.
5. Nagy terv egy kis bűnözőnek
Jett még mindig Los Santos-ban tartózkodik. Peter, hogy pénzt szerezzen, kisebb rablásokba és üzletekbe bonyolódik Johnny-val és a még 1. részben megismert másik négerrel, Mike-al. Egyik nap, amikor már látja Peter, hogy megint csak 100$-ja maradt, úgy dönt, hogy nem mehet ez így tovább. Vagy nagy pénzt szerez, vagy utazik tovább egy másik városba. Ekkor eszébe jut Mr. Chengu. Neki egy nagy fényűző háza van és sportkocsijai, akkor csak van valahol elrejtve egy kis pénze. Miközben ezen gondolkozik, csörög a telefon, Johnny az:
- Hello Peter, kicsit pénzhiányban vagyok, kéne valami balhé megint.
- Nyugi, már van is egy tervem a nagy pénz szerzésére.- szól a telefonba Peter és ezután felnevet.
- Nem tudom, hogy mire készülsz, de akármi is az, benne vagyok!
- Rendben, akkor szólj Mike-nak, találkozzunk a szerelőműhely mögött és mindent megbeszélünk.- ezzel a mondatával le is teszi a telefont.
kiindul a megbeszélt helyre, 10 perc múlva kiérnek a barátai is.
- Na mi a nagy terv?- rohanja le egyből Johnny Petert.
- Mr. Chengu-val már volt egy kis összetűzésünk, szerintem raboljuk ki.- válaszol.
- Kirabolni San Fierro egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb emberét?! Neked teljesen elment az eszed?!- kiált rá jó hangosan Mike.
- Ne ilyen hangosan, még valaki véletlenül meghallja.- csitítja le Peter Mike-ot.
- Szerintem sem jó ötlet.- szólal meg Johnny, miközben az autójának támaszkodik.
Eközben egy garázsajtó nyitódást hallanak, kijön egy szerelő és így szól:
- Véletlenül hallottam amit terveztek és én sem birom Chengu-t. Sokszor volt már itt autókat csináltatni és mindig vagy nem fizetett, vagy csak annyit adott, ami a festésre nem volt elég.
- Na látjátok, nem vagyunk egyedül.- szól Mike-hoz és Johnny-hoz Peter.
- Egyébként Pierre vagyok.- és kezet fog a srácokkal.
- Na Johnny, ti nem akartok egy kis pénzt keresni?- kérdezi Peter.
- Na jó! Én benne vagyok.- válaszol Johnny.
- Egyszer élünk, próbáljuk meg.- és Mike is bele egyezik.
Beszállnak a kocsiba, Pierre-nek adnak egy gépfegyvert és indulnak Chengu házához. Amikor odaérnek, Peter elkezd nézelődni.
- Na lássuk csak. Kint a kapunál két őr van, az erkélyen van egy fegyveres csávó és a kertben is ülnek hárman. Ki tudja még, hogy mennyien lehetnek a házban és a hátsó kertben.
- Ne csak itt ácsorogjunk, fogjunk neki!- szólal fel Mike és kiszállnak a kocsiból.
Betöltik a fegyvereket és letámadják az őröket. Ezután meghúzódnak egy szökőkút mögött és kezdődik a nagy lövöldözés. Még két fegyveres kirohan az erkélyre és még öten az udvarra.
- Gyerünk, lőjed, ne kíméld!!!- kiált fel Johnny.
Lelövik azokat, akik kint voltak. Betörik a ház ajtaját, Peter és Mike gyorsan felborítanak egy asztalt és mögé bújnak, Pierre egy fotel mögé csúszik be, Johnny meg egy fal mögé ugrik. Bent is vannak négyen, akiket le is lőnek.
- Pierre és Johnny, ti menjetek fel az emeletre és nézzétek meg, hogy nincsenek-e többen, Mike, te gyere velem és keressük meg a széfet.- utasítja a csapatot Peter és indul is mindenki.
Ahogy felér Johnny és Pierre az emeletre, máris lelőnek még két őrt, aztán még egyet, aki az ablakon át akart menekülni. Eközben Peter és Mike lemennek a pincébe, ahol meg is találják a széfet. Peter szétlövi a zárat és kinyitja, aztán a pénzt bele pakolja egy táskába.
- Na menjünk!- szólal meg, de amikor megfordul, látja, hogy Mike a fejéhez szegezi a pisztolyát.
- Mike, te mi a fenét csinálsz!- kérdezi rémülve Peter.
- Minek osztozzak veletek a pénzen, amikor én is ellophatom.- válaszol rá a kapzsi férfi.
Ekkor Johnny lemegy a pincébe, hogy szóljon, hogy tiszta a terep, ezt kihasználva Peter elkapja Mike kezét, elveszi a pisztolyt és fellöki. Ráfogja a fegyverét.
- Mi folyik itt?- kérdezi meglepődve Johnny.
Mike-nak a torkában dobogott a szíve, érezte, hogyha most Peter-en múlik az élete, akkor meg fog halni. Képes volt elárulni az egész csapatot. Odamegy hozzájuk Johnny is, lehajol Mike-hoz és csak ennyit kérdez:
- Miért?
Mike nem válaszol, csak farkasszemet néz a két férfivel.
- A pénz kell neki.- válaszol helyette Peter.- Így viszont nem kapsz semmit!- kiált rá.
Ekkor kiabálást hallanak. Pierre az:
- Jönnek még!!!
Ekkor nagy lövöldözés hallatszik fentről és egy nagy fájdalomnyögés. Johnny kinéz és megszólal:
- Pierre-t lelőtték. Meghalt.
- Ez biztos?- kérdezi meghökkenve Peter.
- Szerintem igen. Két lövés van a testén, egy a hasán, egy a mellkasán és egy nagy vértócsa van körülötte.- válaszol Johnny.
Ekkor még egy lövés hallatszik.
- Most mi történt?- kérdezi rémülten Peter, mert azt hitte, hogy Johnny-t vették észre.
- Bakker! Még egyet belelőttek Pierre fejébe. Biztosra mennek a szemetek.- válaszol Johnny, ekkor Peter kiakad.
- Hé Peter! Nézd! Ott egy ajtó, talán azon kijuthatunk.- szól ismét Johnny.
- És mi legyen ezzel az árulóval?- Kérdezi lenézően Peter.
- Rád bízom, lődd le, vagy hagyd itt, hogy vele foglalkozzanak, amíg mi megszökünk, nekem ő már nem barátom.- válaszol szintén lenézően Mike-ra nézve Johnny.
- Ez jó ötlet. Hagy könyörögjön nekik az életéért, ők úgy is megölik.- ekkor Peter megkötözi Mike-ot.- Na menjünk Johnny.
Kinyitják az ajtót, egy lépcső van előttük. Felmennek és kinéznek. A hátsó kertbe vezetett a lépcső. Amikor az őrök nem figyelnek, átugranak a kerítésen és futnak, ahogy csak bírnak. Megállítanak egy autót, kirántják a sofőrt és elhajtanak. Út közben ünnepelnek egy kicsit.
- HU HÚÚÚ! Megcsináltuk!!! Sikerült!!! Szép volt Peter.- gratulál Johnny.
- Végre van egy csomó pénzünk, most már tudunk kezdeni valamit magunkkal.
Végül is mennyi ez? Gyorsan megszámolom.- ekkor Johnny az ölébe veszi a táskát és felnyitja.- Ez több, mint egymillió dollár!
- Remek! Akkor fele fele osztozás?
- Nekem jó, úgy tisztességes.
Megállnak Peter házánál, elosztják a pénzt és Johnny az ő részével elhajt a lopott kocsival.
Miközben elkanyarodik, elköszön:
- Szevasz barátom, majd dumálunk!- és elhajt.
Peter csak utána int mosolyogva. Bemegy a házába. Másnap elmegy vásárolni. Vesz egy TV-t, egy laptopot, egy-két kisebb bútort, aztán elmegy Jett házához. Szétnéz, hogy neki is mit loptak el és abba a házba is bevásárolt, hiszen a barátja volt, az egyik nagy áldozat. Később jön egy telefonhívás. Johhny az:
- Hello Peter.- köszön Johnny.
- Hello.
- Képzeld Peter, vettem egy házat, most már a gettón kívül, meg egy új autót.
- Akkor te máris elköltötted a pénzed.- szól viccesen Peter.
- Még azért maradt. Ha van kedved gyere át egyet sörözni. Majd elküldöm SMS-ben a címet.
- Rendben, mindjárt ott leszek.- ezzel leteszi Peter a telefont, bezárja Jett házát és elindul az SMS-ben megkapott címre.
Amikor odaér, egy nagy fehér házat lát, vidékre néző erkéllyel és van mellette egy nagy garázs is. Bekopog. Johnny kinyitja az ajtót és behívja:
- Jőjj bentebb, üdvözöllek az új házamban.
- Klasszul berendezted Johhny.
- Köszi.- ezzel már nyújtja is oda Peter-nek a beígért üveg sört.
Isznak még pár üveggel, de nem részegedésig, mert Peter-nek még haza kell vezetnie. Este kilenc körül úgy dönt, hogy haza megy és elköszön:
- Szeva Johnny, majd beszélünk, ha megint lenne valami buli.- köszön el Peter.
- Hello.- ezzel, becsukja az az ajtót.
Peter beszáll a kocsijába és haza megy. Otthon a hűtőből kivesz egy doboz sört és leül TV-zni.
Most szép az élet, de már nem sokáig.
A következő részben sok lesz a történés, de nem lövöm le a poénokat.