Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2015. 03. 08. 20:16
Nekem az V összességében jobban tetszett/tetszik. A IV is egy jó játék, de az V engem személy szerint minden hibájával együtt (és nem tagadhatom, van elég hibája a IV-hez meg a többi részhez képest) jobban megragadott, mint a IV. GTA IV pártiak nyugodtan megkövezhetnek, de be kell valljam, hogy én 2013. szeptember 17-e óta egyszer nem raktam be a IV-et, annyira megfogott az V. Meg talán annyiból is jobb a helyzet az V-nél, hogy ott rendszeresen (kisebb-nagyobb időközönként) jönnek INGYENES DLC-k, amik ugyan csak kis "mikro-szarok", mégis legalább hoznak valami újat a játékba. Még akkor is, ha az csak egy adott autó, amit kipróbálsz, feltuningolsz, mész vele egy kicsit és megunod, elvagy vele legalább két-három órát, és ugyan ez nem tűnik akkora dolognak (és talán valóban nem is az), mégis észreveszed, hogy ezzel a két-három órával is tovább tart a játék. Aztán itt vannak a sztoriküldetések, amelyekből ugyan jóval kevesebb van és nem is olyan komoly hangvételűek (egyet-kettőt leszámítva), mégis változatosabbak, pörgősebbek, mint a IV-ben. Az összegyűjthető dolgokra is ugyanez a változatosság érvényesül (mint szinte minden másra), így az űrhajóalkatrészek és levéldarabok összeszedését is jóval kisebb eséllyel unja meg az ember, mint kétszáz galamb kilövését. Az Online rész is sokkal jobban sikerült, sokkal felhasználóbarátibb a saját pályakészítésnek köszönhetően, a fejlődésrendszer jóval kiforrottabb, ráadásul itt van értelme a megszerzett pénznek is, nemcsak a fegyvereid utánpótlására költhetsz, hanem ingatlanokat és járműveket vehetsz, fejlesztheted a fegyveredet. Igazából még sorolhatnám, hogy számomra mennyivel jobb az V, de igazából személyfüggő, hogy kinek mi tetszik és az előttem hozzászólók által leírt negatívumok is teljesen valósak az V-tel kapcsolatban. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy aki megteheti, ragadja kézbe mindkét részt, játssza végig a sztoriját és néhány mellékküldetését, próbálja ki a két rész által nyújtott összes lehetőséget, menjen le 20 meccset mindkét játék multijában és utána döntse el, hogy neki melyik tetszett jobban.