Engem nem nagyon érdekelnek a humán tantárgyak, nekem inkább fontosabbak a szakmai tantárgyak, mint például a műszaki ábrázolás, ez évben volt a kézi alakítás elmélete, jövőre a gépi alakítás elmélete lesz, fontos lesz még nekem a jövőben a munkavédelem, informatika, matek (csak ebből most nagyon rossz tanárunk van, elvileg jövőre kapunk másikat). Ezekből tanulok is, vagyis matekból tanulnék, ha tanítana minket a tanár, de sajnos ezt nem teszi meg, csak annyit csinál, hogy felír 2-3 képletet a táblára, el se magyarázza, hogy hogyan kéne megcsinálni, aztán leül, elkezd olvasgatni, vagy keresztrejtvényt fejteni. Páran már külön matektanárhoz jártak. Ha nem magyarázza el, akkor csak kénytelenek vagyunk netről lelesni, mert megbukni nem akarunk. Nekem a közeljövőben, ha sikerül elvégezni a suliban a mechatronikai technikus szakot, akkor nem lesz szükségem ilyesmire, mint az irodalom, nyelvtan, földrajz, történelem (mondjuk a töri mindig is érdekelt), biológia talán baleseteknél hasznos, de tanulok munkaegészségügy és biztonságot is. Ja még kettőről el is felejtkeztem, ott van az angol, amit nagyon tanulok, mert egy nyelvvizsga mindenhova kell. Meg ott van a kedvencem, a gyakorlat. Mindig is nagyon szerettem műhelyben barkácsolni és most ugyanezt teszem, csak már előre megadott munkadarabokkal és milliméter pontosra kell elkészíteni. Ebben az évben készült 3 alumínium kisdoboz, meg egy talpas derékszög. Kicsit már eltértem a végén a témától, de mind1. Ez csak így jött most.
U.i.: Attól, hogy engem nem érdekelnek a humán tantárgyak, megvagyok belőlük 3-as, vagyis nem vagyok műveletlen, szimplán nem érdekel annyira, mint a szakmai tantárgyak.