Nah, ugyan egy kicsit megkésve, de szokásomhoz híven most is leírnám a legújabb DLC-vel kapcsolatos észrevételeimet, véleményemet. Ennek megfelelően pedig az Ill.-Gotten Gains Part II frissítésről a következő a véleményem. Jónak mondható DLC, bár egy-két dolog nem egészen olyan lett, mint elképzeltem, de erről majd később. A lényeg, hogy viszonylag elégedett vagyok az új tartalmakkal. Kezdjük az új járművekkel. Az autók (szokás szerint) egytől egyig elnyerték a tetszésemet. Nagyon pofásak lettek, a két kedvencem a Brawler (a tavalyi Monster Truck - a The Liberator - után végre jött egy újabb terepjáró "nehézfiú") illetve a gyönyörű és villámgyors Progen T20 (amire sajnos most egy jó darabig nem lesz pénzem Online-ban, mert még az előző frissítéssel bejött Osiris-t vettem meg tegnap, ami felemésztette az összes pénzemet), de a többi kocsi is tetszik. Az új motor sem lett rossz, bár ha engem kérdeztek, a Vindicator dizájnja csaknem olyan túlnagyolt, mint a neve. Nem mondom, hogy ronda, de valahogy nem az én esetem, ráadásul (na nem mintha annyira fontos lenne) ezen a motoron duda sincs. Az új csónak, a Toro az egyetlen olyan jármű, ami nem tetszik. Az orra olyan nagy, hogy hátra nézetben csaknem eltakarja az egész képernyőt. Mondjuk a fából készült törzse és a tatjában csücsülő motorja önmagában nem néz ki rosszul, de az orrát annyira extrémre tervezték, hogy az már sajnos inkább rondácska, mint szép vagy látványos. Vagyis látványosnak látványos, csak ronda.
Na de most jön a feketeleves, az új fegyverek. A bokszerről már korábban leírtam a véleményemet, hogy bár jópofa, nem igazán fontos egy GTAV-be, ahol a közelharcnak konkrétan alig van szerepe, ráadásul valljuk be, nem is sikerült túl látványosra. Azt meg nem igazán értem, hogy miért csak a nextgenesek/PC-sek kaptak több fajta formájú/dizájnú bokszert, de mivel nem igazán használom, ezért nem olyan fontos, csak egy aprócska megjegyzés. Amúgy kipróbáltam közelharcban és nem igazán éreztem a különbséget a bokszeres és a bokszer nélküli ütés között, de valószínűleg bennem keresendő a hiba. A Marksman pistol meg teljesen más lett, mint amire számítottam. Egy Vice City Stories-os Equalizer helyett teljesen más fegyvert kaptam. Mielőtt elkezdeném szidni, azt mindenképp meg kell említeni, hogy bivalyerős, one shot one kill fegyver, ráadásul ha jól célzunk és két szerencsétlen ember egymáshoz közel áll, akkor akár one shot double kill is bevihető a fegyverrel, ami mindenképp tiszteletre méltó. Ami nem tetszik benne, az az újratöltési ideje meg az, hogy minden egyes lövés után újra kell tölteni. És itt vérzett el nálam ez a fegyver: számomra lassú. Ráadásul ott van az egy éves muskéta is, ami nagyon sok mindenben hasonlít a Marksman pistolra (fából készült, újratöltési idő, egy lövésből öl, stb.), szóval akár azt is mondhatjuk, hogy a Marksman pistol egy kompakt változata a tavalyi muskétának, ami nem igazán jó, hisz ezzel nem olyan egyedi az új fegyver.
Összességében jó lett az Ill.-Gotten Gains második felvonása is, de továbbra is azt mondom, hogy szép dolog ez a sok mini DLC, de most már itt lenne az ideje valami maradandóbbat is alkotni egy nagyobb DLC-vel, amiben több tartalom van, nemcsak járművek meg vagy használhatatlan, vagy kis túlzással copy paste fegyverek.