Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2015. 08. 18. 23:08
A Scorpion vs. Sub-Zero rivalizálásról én annyit tudok az eddigi Mortal Kombatos tapasztalataim alapján (amivel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy én a Mortal Kombat vs. DC Universe-nél kapcsolódtam be a sorozatba, így a régi/régebbi részeket nem ismerem), hogy a Lin Kuei (Sub-Zero klánja) folytonos harcban és rivalizálásban állt a Shirai Ryu (Scorpion klánja) klánnal, és a végén egy Sub-Zero által vezetett aljas éjszakai rajtaütés során a Lin Kuei lemészárolta az egész Shirai Ryu klánt, kivéve Scorpion-t, aki egyébként csak csecsemő volt akkor és nem a felesége halt meg a klánja többi tagjával együtt, hanem az anyja. Ezután Scorpion egész felnőttkorát a bosszúra áldozta, azonban nem volt elég erős, ezért Quan Chi-hez szegődött, aki halála után feltámasztotta a NetherRealm-ben (a Mortal Kombat világában a pokolnak felel meg) a szolgálatáért cserébe. Ezután meg (MK9-es szpoilerek következnek!) Scorpion folytatja a Sub-Zero elleni harcait, ám Raiden a baljós jövőbeli víziói miatt meg akarja állítani Scorpion-t, ezért alkut köt vele: felajánlja Scorpionnak, hogy beszél az Ősistenekkel annak érdekében, hogy támasszák fel a Shirai Ryu klánt, ha cserébe Scorpion megkíméli Sub-Zero életét. Quan Chi azonban közbeszól és felhergeli Scorpion-t, aki nem tud uralkodni az érzelmein és haragjában megöli Sub-Zerot, akiről egyébként később kiderül, hogy valójában nem ő volt az igazi Sub-Zero, hanem csak a testvére volt. Miután az igazi Sub-Zero fülébe jut a dolog, természetesen ő is bosszút esküszik és ezzel fokozza az amúgy is "baráti" viszonyát Scorpionnal. Ugyan az MKX sztorijával nem játszottam, de azt hallottam, hogy ott elvileg békét kötnek.
Szerk.: A Mortal Kombat 9-ben a sztorimódban nincs olyan chapter, amiben lehetne Noob-bal lenni, hiszen az MK9 sztorijában csak a jó oldalon álló karaktereket lehet irányítani, Noob meg ugyebár gonosz. Viszont ha jól emlékszem, háromszor is meg kell küzdeni Noob-bal a sztori folyamán.