Nagy kő esett le a szívemről
Hát, most egy háromnegyed-egy órám van a játékban, és fontos dolgokat tapasztaltam. Mivel nem vagyok felületes ember, rögtön a legfontosabb tartalmakra koncentráltam, és szomorúan láttam, hogy még mindig nincsen egy halom ruházkodási cikk, amit igényelnék. Új fegyverek sincsenek, a régieket sem tudom permanens módon eldobni, és az arcszőrzet/haj választása sem lett bővebb.
Az event maga, hát hogy mondjam elég szar. A lényeg az, hogy lila felhívásokkal bombáz a játék, idegesítő és hangos zenéket játszik be (egyszer mondjuk pont megláttunk egy minket üldöző rendőrautót a távolban, és akkor szólalt meg a zene; az jó filmes élmény volt
). Az egyik harminc másodperces zene olyan hangos volt, hogy nem hallottam semmi mást.
A játék maga mintha kevésbé futna jól - ugyanazokkal a beállításokkal mint régen most azért meg-megakadt. Az eventek között mindenki találhat magának valót, de őszintén szólva ezt mi (én és Kekesi) letojtuk, mert elhatároztuk, hogy turistákra fogunk vadászni a hegyekbe. És ekkor jött a szokásos rendőrmészárlás, pontrendszerrel egyben. Nyertem!
Őszintén szólva nem értem, hogy én és kekesi miért nem vagyunk még benne a Rockstar kreatív csapatában, amikor annyi jó ötletünk volt eddig. Például ott az altruista erőddel kapcsolatos: vedd a júli négyes ruhákat (redcoat és valami amcsi darabot) a muskétát és a marksman pisztolyt, és legyen egy ostrom. Az a lényeg, hogy az ostromló vöröskabátosok elfoglalják a szirt melletti zászlót (ami ott lenne a módban). Ez egy elég hangulatos Siege Mentality alternatíva lenne. Ott van mindenféle és fajta rendőrmészárlás és egyéb vadászati módok. De nem akarom magunkat fényezni.
Visszatérve az eventre, legalább hat-hét lefutott ezek közül a minijátékok közül míg mi játszottunk, de összesen egyben vettünk részt: mert leestünk a motorunkról és felvettük azt, amit kellett. Nem valami érdekes.