Bevallom őszintén, hogy az utóbbi időben igencsak elhanyagoltam az Assassin's Creed sorozatot. Őszintén szólva kezd már kissé hidegen hagyni az egész. Tegnap YouTube-ozás közben teljesen véletlenül akadt meg a szemem a Syndicate OtherWorld-féle kritikáján és úgy voltam vele, ha már ott van akkor megnézem. Ha csak magát a videóanyagot nézem és nem hallgatom a hozzáfűzött kritikát, már úgy is lejött, hogy a játék 85-90%-ban ugyanolyan, mint a tavalyi Unity. A grafika továbbra is gyönyörű. A videóból nem jött le, hogy szebb lett-e a Unitynél, de ezt YT videón és egy Huawei okos telefon képernyőjéről nem lehet igazán megállapítani. Viszont nagyjából ennyi jót lehet elmondani az egészről. A többi meg maradt ugyanúgy, ahogyan eddig volt. A kritika szerint a sztori és a két irányítható főhős, akik közt lehet váltogatni (khm... GTA V mínusz 1 főhőssel
) iszonyú laposra sikerültek. A viktoriánus korabeli London nagyon jól lett reprezentálva, de ez a videókon is látszik. Szóval összességében (az OW kritika meg egyéb videók alapján) az új AC, a Syndicate sem tűnik többnek egy már jó ideje szokásossá vált Call of Creed-nél, ami a gyönyörű látványon kívül semmivel sem tud többet nyújtani, mint az elmúlt évek orgyilkosos kalandjai. Plusz a Ubisoft most már elmondhatja magáról, hogy már a Rockstar Gamestől is sikeresen ellopott egy ötletet a több karakter és a köztük lévő váltogatás személyében.
Nem tudom, hová fog még fajulni ez a dolog, de személy szerint teljesen kiábrándultam a sorozatból. Konkrétan eljutottam oda, hogy az egykori kedvenc játéksorozatom teljességgel hidegen hagy. Én már nem vagyok vevő erre az egész mesére.