Luszie írta:Töri és angol.
Törit nem vettem fel sosem emelt szinten. Volt belőle fakultáció, de igazából nem amiatt lett jó az érettségim, mivel azon eléggé általános dolgokat vettünk..
Angolt meg utolsó évben "vettem fel" szintúgy. Bár nyelvi tagozatra jártam, szóval fogalmazhatunk úgy, hogy tulajdonképpen 5 évig erre készítettek.. de ez nem igaz, mert gyengébb suliba jártam, ráadásul igazgatóváltás is volt, és az új igazgató nem foglalkozik/foglalkozott az oktatás színvonalával.. így jócskán pórul jártunk. Azért így sem lett rossz az érettségim, csak angol lehetett volna jobb is.
Aha.
Ezek szerint töriből középszintű érettségid volt eredetileg, csak mivel az "könnyen" megvolt, ezért utána másik suliban letetted az emelt szintűt is? Bocs, hogy itt értetlenkedek, csak most kicsit szétszórt vagyok.
Micsoda véletlen, én is nyelvi előkészítős voltam és én is jövőre (utolsó középiskolás tanévemben) szeretném felvenni emelt szinten az angolt. Töriből szerintem nem megyek fakultációra, sem pedig emelt szintre, mert bár imádom és jó is vagyok belőle, nem tudom mihez kezdenék vele mert én veled ellentétben nem készülök tanári pályára.
Amúgy ahogy látom, van itt még néhány hasonlóság kettőnk közt.
Én is egy gyengébb suliba járok, ahol sem az igazgató, sem pedig a tanárok nem foglalkoznak eléggé az oktatás színvonalával. Szóval valószínűleg én is sokat fogok szívni. Bár azért bízom benne, hogy önszorgalommal azért én is eljutok majd egy magasabb szintre, mint te.
Azt mondjuk még speciel nem tudom, pontosan hová akarok majd menni, de a Metropolitán fősuli elég ígéretesnek tűnik... mondjuk addig még meg kell tanulnom a matekot, hogy valamilyen csoda folytán átmenjek az értettségin.
Megjegyzés: Amúgy köszi, hogy bejelöltél Facebookon, remélem, azért nem volt nehéz megtalálni GTAV-ös borítóképpel.