Most sikerült időt juttatni egy véleményre, úgyhogy neki is állok kivesézni a GTA V next-gen változatát.
Kezdem is a grafikával. Én nem vártam sokat, mivel nekem a PS3-as is megfelelt, de amikor a prológus után jött a játék intrója, én csak ámultam. Az egy dolog, hogy színesebb és szebb lett a világ, de minden hihetetlen részletességgel lett kidolgozva. Ez már nagyon tetszett. A sztoriban nem sok mindent csináltam, egyből szaladtam Online-ozni. A karakter transzfer nagyon gyorsan ment, ami eléggé meglepett, ugyanis a Rockstar-t ismerve fel voltam arra készülve, hogy több percet kell várni egy-egy betöltőképernyőnél, de itt ilyen egyáltalán nem volt. Akik még nem hozták át prev-genes karakterjeiket, azoknak tanácsolom, hogy ne szórakozzanak a részletes arcbeállításokkal, különben olyan szörnyszülöttet kapnak, mint az
enyém (kivéve, ha a céljuk egy Quasimodo létrehozása).
Ami szerintem sokakat lázba hozott, az az FPS mód, és ez alól én sem voltam kivétel. Nos, ha csak az első benyomás szerint szabadna vélekednem, akkor azt mondanám, hogy az egész nagy kaki. Ugyanis olyan irányíthatatlan volt első próbára, hogy szempillantás alatt váltottam vissza TPS-be. A fedezékbe húzódás, a bukfenc, a parkúr, a vezetés teljesen lehetetlen. Persze, most már kezdek belejönni, és így (ugyan csak pár nap tapasztalattal) már egészen élvezhető az új nézet.
Az új tartalmakról... én leginkább a Rockstar Editor-t és a VIP rendszert vártam. Az Editor-ról később. Én nagyon szeretem valaki utasításait követni, de csak akkor, ha tudom, hogy olyat mond, ami kivitelezhető, ésszerű döntés, és én is úgy csinálnám. Ellenkező esetben eddig mindig átvettem az irányítást, legyen szó a GTA-ról vagy a valós életről. Mivel pénzem nincsen arra, hogy jachtot meg helikoptereket vegyek, ezért elszegődtem más VIP-k mellé testőrnek, ami szerintem a R* eddigi legjobb húzása volt az Online rablások és az Editor mellett. Nagyon jó móka megvédeni a VIP jachtját a támadóktól, vagy a városban végigvonulni vele konvojban, vagy csak egyszerűen pezsgőt inni egy arany Swift-ben. Az Adversary módok is jók lettek, bár van pár olyan, amit nem sikerült olyan jól kivitelezni. Ilyen például a Running Back, amikor egy rögbi mérkőzést szimulálunk le, csak autókkal. Pár menet után elég unalmassá vált, mivel, pár másodperc alatt úgymond gólt szerzett a támadó csapat, mert baromi egyszerű száz métert menni úgy, hogy kikerüld az ellenfeleket. Viszont vannak játékmódok, amik kifejezetten jók lettek, például a Slasher vagy a Keep the Pace, amiket egy jó társasággal szerintem igen nehéz megunni. A Freemode Event-ek is jók lettek, szerintem ez is jó ötlet, főleg úgy, hogy nem kötelező részt venni bennük.
Végül a Rockstar Editor. Ez volt az egyik fő indok az új konzol megvételére. Ezt még sajnos nem sikerült felfedezni teljesen, de ahogy látom, rengeteg lehetőség van, és egy kis idővel, ihlettel, valamint türelemmel elképesztő filmeket lehet vele készíteni. A Free Camera, valamint a Blender funkció, nagyon fasza dolog, én csak ezekkel órákat tudok eltölteni. Ha majd esetleg megunom már a játékot, ezzel jól elleszek még pár évig.
Végezetül annyit mondanék, hogy a next-genes GTA V a teljes játék, ugyanis szinte minden hibát kijavítottak, a pop-upok teljesen eltűntek, hekkerek sincsenek nagyon, és annyi lehetőség van, hogy egy sok szabadidővel rendelkező személy talán több hónapot is el tud tölteni a konzol előtt napi 2-3 óra, cseppet sem unalmas játékkal. Úgyhogy aki most éppen hezitál egy next-gen konzol vagy PC megvételén, melegen ajánlom, hogy fektessen be ebbe, mert megéri.