Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2016. 02. 08. 21:48
Sajnos véget ért a csoda. Időközben kiderült, hogy a játék a Microsoft hülyeségéből került csak a letölthető X360-as játékok listájára, mert elvileg csak "tesztelgettek" a kompatibilitás kapcsán és véletlenül tették elérhetővé az RDR-t. Így a játékot már le is szedték a fentebb említett visszafele kompatibilitásos listáról, és már azok sem tudják elindítani a játékot, akik szemfülesek voltak és gyorsan letöltötték. Ettől függetlenül minden rosszban van valami jó, hiszen ez a baki erősen arról árulkodik, hogy a néhány hónapon belül hat éves játékot előbb-utóbb elérhetővé teszik Xbox One-on. Lehet én vagyok az elégedetlen, de szerintem jobb lenne, ha jönne a következő Red Dead játék a portolgatás helyett. Persze szép és jó dolog, hogy ennyire ragaszkodik mindenki a jó öreg RDR-hez, de egy új rész, egy folytatás talán nagyobbat ütne. Bár az is igaz, hogy a Redemption egy szinte tökéletes játék, így felmerül a kérdés, hogy a nyilvánvaló vizuális újítások és grafikai/fizikai szépítgetések mellett lehet-e egyáltalán egy ennél részletesebb, jobb, hangulatosabb western játékot csinálni. Persze a Rockstarnak semmi sem lehetetlen, de a Redemptionnel úgy érzem, hogy mindent kihoztak a vadnyugatos témából, amit csak lehetett. Aztán lehet, hogy tévedek és egy esetleges folytatás tud még újdonsággal szolgálni a témával kapcsolatban, de nekem személy szerint erős kételyeim vannak.