Arminho írta:Rockstar69 írta:Az nem csak egy "ezüst darab, ami nem is létezik"!
A trófeavadászatot sosem értettem. Még egyszer sem tűntem menőnek, mert kiplatináztam XY játékot.
Plusz egy. Én sem értettem soha az X360-nal és PS3-mal bejött achievement és trophy vadászat lényegét. Vagyis odáig azzal nincs bajom, hogy egy adott játékban néhány dolog teljesítéséért kapok néhány gamerscore pontot (X360+X1) vagy egy serleg alakú ikont ami az adott fokozattól függően különböző nemesfémek színében pompázik (PS3+PS4), de amikor már valaki betegesen küzd csak azért, hogy kiplatinázzon (PS) vagy "Completed" listára helyezzen (Xbox) egy adott játékot akár tetszik neki akár nem, azt már nem igazán értem. Ezt személy szerint egy teljesen fölösleges önkínzásnak tartom, ami azért is fölösleges, mert a gamerscore pontokat/ezüst+bronz+arany+platina trófeákat nem lehet beváltani semmire, nincs semmi hasznuk, csak az hogy bámulod őket. Persze néhányan így akarják bebizonyítani másoknak, hogy ők mekkora nagy tőzsgyökeres gamerek, de ezt inkább nevezném gyerekességnek (főleg, ha valaki utálja az adott játékot és csak a versenyszellem hajtja), mint menőségnek. Szóval utólag is elnézést kérek azoktól a trófea/achivadászoktól, akiket megsértettem vagy megbántottam ezekkel a sorokkal, de nekem ez a véleményem erről az egészről. Én rendszerint még azokat a játékokat sem maxolom ki achievement ügyben, amiket egyébként imádok, mert ha van egy olyan feladat, amit túl nehéznek vagy csak szimplán unalmasnak tartok, akkor azt én nem fogom elvégezni csak azért, hogy mások előtt verhessem rá a farkamat, hogy milyen jutalmat kaptam a szenvedéseimért.
A játék azért van, hogy élvezd és kikapcsolódj, nem pedig azért, hogy rögeszmésen hajkurássz mindenféle bezsebelhető díjat, hogy menőbb legyél mint a haverjaid meg a többi játékos. Na de mindegy, nem akarok ebből vitát kirobbantani, csak gondoltam ha már szóba jött, leírom én is a véleményemet ezzel kapcsolatban.