asd14asd: Köszi a választ!
Gondoltam egyébként, hogy a 280 pont túl könnyű lenne és hogy ez csak egy minimális eredmény, csak mivel nem volt 100%-ig egyértelmű számomra, ezért gondoltam megkérdezem tőled, hogy biztosan tudjam.
De így most már teljesen érthető, köszi!
Nos, igazából még nem tudom, milyen irányba szeretnék továbbtanulni. Az a helyzet, hogy általános iskola utolsó évében mindenki azt mondta, hogy az én állapotomra való tekintettel a számomra legjobb munka az informatikai pályán keresendő, ezért már harmadik éve informatikai szakközépbe járok, de sajnos út közben kiderült, hogy nem vagyok valami őstehetség az informatika világában (ahogy a többi reál tantárgyban sem). Még ebbe a suliba járok és valószínűleg itt is érettségizek, de abban már egyáltalán nem vagyok biztos, hogy érettségi után itt maradok az egyéves mesterképzésre. Igazából a történelem és az angol nyelv az, ami a legjobban érdekel, szóval érettségi után majd valami angol-töri szakos egyetemet/fősulit/OKJ-s központot szeretnék elvégezni. Hogy aztán mi lesz, azt nem tudom. Szerintem elmegyek történésznek/régésznek egy természettudományi vagy hadtörténeti múzeumba. Legalábbis ez sokkal jobban fekszik, mint a sok algoritmuskészítés, router és switch konfigurálás, hálózattervezés, Cisco IOS eszközök ismerete meg a többi faszság amit tanulok.
The Cleansing Fire írta:Amúgy őszintén szólva, attól a ténytől eltekintve hogy én most milyen szemét vagyok, ti egyetértetek azzal, hogy egy mozgássérült negyven pontot kapjon alapból? Vagy egy kisebbségi is több pontot kapjon? Mert szerintem a valaki mentálisan fogyatékos (vagy fogyatékkal élő vagy mi) akkor annak járhat bizonyos előny, de minden támadó jelleget mellőzve nem értem, hogy testi után miért van.
Szinte tudtam, hogy valamilyen épkézláb emberben előbb-utóbb előjön az a fene nagy igazságérzet ezzel a dologgal kapcsolatban. Na mindegy, azért megpróbálom higgadtan felvázolni neked a dolgokat, mielőtt elszámolok tízig és elküldelek a büdös picsába.
Mindenek előtt abban valamelyest egyetértek, hogy egy kisebbséginek nem kéne több pontot adni, de az oldal származási, vallási és egyéb identitásbeli dolgokra vonatkozó szabályzata miatt ebbe most nem igazán mennék bele. Az, hogy szellemi fogyatékosság után jár pont egy teljesen érthető dolog. Mivel látom az írásodból ("vagy mi" kifejezés és társai), hogy halvány gőzöd sincs arról, amiről itt most prédikálsz, ezért elmondom, hogy egy fizikai sérült is hatalmas hátrányokkal indul az életben. Nem fogom most levázolni itt neked a saját sztorimat, de megsúgom, hogy többször majdnem meghaltam, sok műtéten estem át és a mai napig sem vagyok olyan hű de jó állapotban, hogy ne legyen okom arra, hogy bizonyos előnyöket kapjak az életben. Tudom, hogy ez a te szemedben puszta önsajnálat, ami miatt én vagyok a legnagyobb kamus rohadék a világon, de ha ismernél és rajtam kívül még néhány szemét mocsok fizikai fogyatékost, talán megváltozna a véleményed. Menj keresztül azon, amin én és azután tedd fel a kérést, hogy vajon a testi fogyatékosság után miért kell bizonyos előnyöket adni (azt meg mellékesen jegyzem csak meg, hogy kedves kis országunk hozzáállásától ez a 40 pont édes kevés kárpótlás amellett, hogy az "akadálymentesített" tömegközlekedés a mai napig egy kínszenvedés és életveszély a fizikai fogyatékkal élők számára).
MateL írta:Annak idején én sem értettem egyet vele, de bármilyen pluszpontttal sem. Szerintem mindenki egyenlő eséllyel induljon, és pontot csak tudással lehessen szerezni. A származás független, és függetlenként is kezelendő. Bár annak idején komolyan fontolgattam, hogy agy autó elé ugrok azért a pár pontért.
Igen barátom, pont azért van ez a negyven pont a fogyatékosoknak, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon. Mert az, aki súlyos műtéteken esett keresztül, éjjel-nappal katéterezi magát a műtőben elkapott vérfertőzéssel járó veseműködés leállása miatt, rossz fizikai állapotban van, csomószor lemaradt az iskolai anyagokról, mert amíg a hozzád hasonló egészséges kis pöcsök bent verték a farkukat az iskolapadban, addig valaki a műtőben az életéért küzdött, az kurvára nem indul egyenlő esélyekkel a többi egészséges emberhez képest! Ja és ha ennyire kell az a rohadt negyven pont, hogy akár autó elé is vetnéd magad, kívánom, hogy holnap az első zebrán csapjon el egy kamion és bénulj le egész életedre!
Egy ideig azt hittem, hogy ez az oldal normális, itt tolerálják az embereket, de már látom, hogy nagyot tévedtem! A negyven ponton ugrálnak és nem értenek egyet vele! Akkor kampányoljatok bazmeg, de nélkülem! De azt garantálom, ha fordított helyzetben lennénk, akkor kurvára más lenne a véleményetek!