Üdv mindenkinek!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy Windows 10-en hol lehet megnézni, hogy milyen videokártya van a gépben? A normál rendszertulajdonságoknál csak a RAM-ot, az oprendszer sajátos adatait, a gépnevet, munkacsoport(oka)t, stb.-t mutatja. Azért kéne, mert rájöttem, hogy most adtam ki 170 ezret egy olyan gépért, amin szinte semmilyen (még 2007-es ősrégi, alacsony gépigényes játékok is lefagynak) játékot nem bír el, és mivel mind az oprendszer, mind a RAM, mind a megfelelő tárhely bőven elég lenne még a legújabb játékok futtatására/tárolására is, ezért csak a videokártyára tudok gondolni, mint esetleges hibaokozó tényező. Ezt leszámítva mondjuk tetszik a gép, de az elég nagy parasztság szerintem, hogy egy 170K-s gépen egyetlen játék sem fut el. Persze ennyi pénzért nyilván nem a legújabb játékok futtatását várom, de hogy a régebbi játékok is lefagynak egy tavalyi (2015-ös) gépen ennyi pénzért(!) az már azért elég meredek. Az ilyen helyzetekben áldom az eget, hogy játékok szempontjából mindig is konzolpárti voltam.
Szerk1: Közben egy YouTube-os videó segítségével rájöttem, hol kell megnézni a videokártyát. Amit találtam, az nem más, mint egy AMD Radeon R5 M330. Mivel nem értek annyira a videokártyákhoz (nem tudom, játékoknál mi számít jónak és mi nem), ezért az a kérdésem lenne, hogy ez a videokártya az oka annak, hogy nem tudok játszani az új gépemen, mert túl gyenge?
Szerk2: Körülnéztem YouTube-on, és ott arra jutottam, hogy az én videokártyám ha nem is egy bivalyerős, minden játékot ultrán is 60 fps-sel futtató überkártya, azért lefagyás nélkül eldöcög rajta még egy Far Cry 4 is magas grafikai beállításokon. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a videokártya ha nem is egy csúcsminőség, de azért komolyabb gondok nélkül kéne működnie. A RAM is teljesen jó, 8 GB-s, az oprendszer 64 bites, szóval hálás lennék, ha valaki meg tudná mondani nekem, hogy ennek ellenére miért és mi fogy el a gépben, ha hosszabb időre akarok játszani vele?