Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2016. 06. 24. 17:20
Ennek a vitának valóban nincs sok értelme. Ha jól láttam és jól értelmeztem, ez az egész abból indult ki, hogy valaki szereti a focit, valakit meg az egész hidegen hagy. Itt senki nem mondta egy szóval sem, hogy nem örül az ország sikerének, csak egyszerűen vannak olyanok, akiket nem érdekel a foci. Én személy szerint ezt tiszteletben tartom annak ellenére, hogy én szeretem a focit. Nem vagyok én sem megszállott foci fanatikus (mozgássérültként hogy is lehetnék az, amikor nemhogy játszani nem tudok, de meccsekre se nagyon tudok kimenni), de azért szoktam nézni a fontosabb bajnokságokat. Maximálisan elfogadom, ha ez valakit nem érdekel, de szerintem tök fölösleges itt vitát kirobbantani és politikai valamint egyéb dolgokba belemenni csak azért, mert vagy egy sportág, amit valaki szeret, valaki meg nem. Aki örülni akar és a labdarúgásban, mint sportban elért sikereket az ország sikereinek vagy akár saját sikerének éli meg, az szerintem nyugodtan tegye, senkinek nincs joga megmondani, hogy minek örülhet/nem örülhet. Azért van a sport, hogy a szurkolók a sportolókkal együtt érezzék magukat sikeresnek, azért vannak nézők, szurkolók/szurkolói táborok és ezért létezik a sport is azóta, amióta megrendezték az első olimpiai játékokat az ókori Görögországban. Ha valakit nem érdekelnek a sportok, továbbá nem szeret szurkolni, az nyilván nem fogja megérteni ennek az egész felfogásnak a lényegét függetlenül attól, hogy most fociról vagy más sportágról van szó. Na mindegy, én ezzel le is zárnám ezt az egész vitát. Mindenkinek saját egyéni joga eldönteni, hogy mit gondol a sportról, de fölösleges vitát kirobbantani azért, mert valakit érdekel/nem érdekel a foci.