Kriss X írta:dani.szentgali írta: gyenge AMD Radeon R5 M330
Hány Gb-os? Csak kíváncsiságból. Nekem is AMD Raedon videokártyám van.(mondjuk nekem 2Gb-os).
Bocsi, de azt nem tudom megnézni.
Kerestem a menükben, meg is találtam de azt sehol sem láttam kiírva, hogy hány GB. Amúgy nézd meg interneten, ott biztos fel van tüntetve (mondjuk az nem biztos, hogy pont az enyém de egy próbát megér ha kíváncsi vagy rá). De amúgy tök mindegy, már egy ideje biztosan tudom, hogy akárhány gigabájtos, egyszerűen túl gyenge ahhoz, hogy játszani lehessen rajta. Megnéztem még anno a neten, hogy milyen ez a videokártya, mert amikor lefagyott a gépen a Company of Heroes, egyszerűen nem találtam más lehetséges okot a gépen, csak a videokártyát. Be is igazolódott a gyanúm, mert ahogy rákerestem mindenhol azt dobta ki, hogy ez egy low-end, azaz alsókategóriás videókártya. Szóval azonnal tudtam, hogy nem a 8 giga RAM-mal meg az i5-ös procival van a gond...
Mondjuk YouTubeon láttam videót, amelyen az én videokártyám ugyan elég csúnyán, szaggatva és akadozva, de csak-csak elvitte a hátán közepes és magas grafikai beállításokon a Far Cry 4-et. Igaz, a videóban egy asztali számítógépről rögzítették a videót, amelyen az R5 M330-ast nem egy i5-ös proci meg 8 giga RAM segítette - mint az én esetemben - , hanem egy i7-es proci és 16 giga RAM. Na de mindegy, inkább ne is beszéljünk róla, mert csak dühít, hogy megint sikerült belenyúlnom egy olyan laptopba, ami megint egy csomó pénzbe került, de ezen sem lehet játszani még a majd' 10 éves játékokkal se... és mindez egy rohadt videokártya miatt van, mert a többi konfig teljesen jó lenne, ha egy kicsivel erősebb videokártyát integráltak volna az alaplapba.