Ja, igazad van, az előző topicban már tényleg OFF-nak minősült ez a diskurzus, jó is hogy áttetted ide.
Hát igen. Sajnos tényleg nem laza. Ráadásul nem is 100%-ban én tehetek erről. Persze maradhattam volna utolsó évre a szakmai részen is, de olyasvalamit csinálni, ami az embert nem igazán köti le meg nem is igazán jó benne csak egy erős közepes... hát szerintem nincs túl sok értelme.
Hát ha jó eszed van, akkor az nem azt jelenti, hogy általánosan könnyű volt a gimi, hanem neked voltak olyan képességeid, amelyekkel tényleg nagyon könnyen "végigkockultad" az 5 évet anélkül, hogy az a jegyeid vagy a tudásszinted rovására ment volna. Van pár ilyen ember. Egyik lány unokatestvérem is szintén ilyen. Semmit nem készült soha angolból, csak japán animéket nézegetett angol nyelven, két éve gond nélkül letette a középszintű nyelvvizsgát, idén pedig - saját elmondása szerint szintén különösebb készülés nélkül - letette a C1-es felsőfokú nyelvvizsgát, ami ugye a legmagasabb szintű nyelvvizsga, amit meg lehet szerezni. Őszintén szólva mindig is irigyeltem kicsit a hozzád/hozzátok hasonlókat. Jó lenne, ha nekem is olyan lenne az agyam, mint egy szivacs, és így aránylag kevés tanulással meg melóval képes lenne sok információt befogadni és nem az lenne mint most, hogy órákat töltök el egy tankönyv felett mire belemászik a fejembe az adott tanulnivaló (és néhányszor még akkor sem ugrik be dolgozatnál vagy vizsgánál). Sokkal jobb lenne, mert így jobb eredményeket érhetnék el kevesebb energiával és több egyéb jellegű dologra is jutna időm (több edzés, játék, olvasás, párkapcsolat stb.). Na mindegy.
Igen, azt én is hallottam, hogy az egyetem az, ami igazán megtanítja az embert a nagybetűs életre. Persze sok a tanulnivaló, de azért jó, ha több időd van rá meg másra is. Meg azért ha egy egyetemet elvégzel, legalább olyan papír van a kezedben, amivel érsz valamit, nem pedig csak egy sima érettségi, amivel önmagában segget lehet törölni. Ja és azért az ember imidzsének is jót tesz, ha van egy diplomája, meg a többi ember is jobban fog tisztelni.
Jó, persze, nyilván vannak olyan tölteléktárgyak, amik nem érdeklik az embert. Nem is konkrétan erre mondtam azt, hogy egyetemen "csak azt tanulod, ami érdekel". Inkább úgy értettem, hogy ha te mondjuk bölcsészkarra jelentkezel, akkor már nem tukmálják rád kötelező jelleggel - meg igazából semmilyen jelleggel

- a logaritmusfüggvényeket meg a newtoni törvényeket, biokémiai reakciókat vagy bináris informatikai számításokat.

Szóval így gondoltam azt, hogy ott az van, ami érdekel. Vagyis inkább az nincs, ami egyáltalán nem érdekel.
Hát nem tudom. Őszintén szólva nagy szerencsének kell bejönnie ahhoz, hogy idén - pontosabban jövőre - felvegyenek egyetemre. Sajnos elég sok éved basztam el ezzel az informatikával. Ettől függetlenül természetesen minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meglegyen legalább egy 4-es emelt angol meg hozzá egy 5-ös magyar, 4-es töri meg 4-es infó (meg legalább egy 2-es matek), de az a baj, hogy még így sem biztos, hogy meglesz az a pontszám ami kell (pedig én még additional points-okat is kapok a testi fogyatékosságom miatt). De mindegy, megpróbálom, aztán ha nem jön össze megpróbálom még egyszer.

Gamer nyelven szólva nyomok egy "replay mission-t".
Rendben, majd mindenképp megírom, hogyan szerepeltem.

Remélem összejön az egyetem.