Persze, én is tudom, hogy nem annyira nehéz az érettségi. Bár mivel sajnos magolós vagyok, ezért az észhasználat nálam sajnos nem életbiztosítás, főleg nem vizsgákon, stresszhelyzetben.
Ezt az is bizonyítja, hogy az olyan tantárgyakból szörnyen rossz vagyok, amelyeken nem az számít, hogy mennyit készülsz meg tanulsz, hanem hogy tudod-e használni az eszed. Ezért nem szeretem az érettségibe, hogy csomó olyan kérdés van, ami nem a felkészüléseden múlik, hanem azon, hogy mennyire látod át az adott feladatot. Mondjuk félni nem félek annyira, mert nem fognak megenni, ha elsőre nem sikerül olyan jól. Én is becsülettel bejártam mindig a 4 év alatt, odafigyeltem, igyekeztem. Az eredmény nem mindig volt mindenből jó, sőt volt amikor abszolút nem tükrözte a suliba fektetett energiát, de én a magam részéről úgy gondolom, hogy becsületesen csináltam a dolgokat és remélem, hogy meglesz az eredménye.
Igen, arról én is hallottam, hogy egyetemen mindem vizsgaidőszak olyan, mint egy érettségi. Ettől függetlenül kevésbé izgulnék egy ZH vagy vizsga előtt egyetemen vagy fősulin, mint az érettségin. Egyetemen azért már benned van az, hogy legalább egy szaros érettségit összeszedtél és ha nem is jön be az adott egyetem, legalább OKJ-t vagy más egyetemet/fősulit el tudsz végezni, míg ha az érettségid nem jön össze vagy nem elég jó, akkor meg baszhatod magadat a kukába.