totyak: Attól még, mert valaki rajongó, nem feltétlenül kell elfogultnak lennie. Nem csak dicsérni kell folyton mindent, a hibák felett meg elsiklani, hanem igenis beszélni kell a rossz dolgokról is. Persze rajongóként nyilván egészséges egy minimális elfogultság, de véleményem szerint egy következetes és jó rajongó igenis elismeri a hibákat, hiányosságokat. Abban viszont egyetértek, hogy nem feltétlen kellene folyton erről diskurálni, de ha nekik erre szükségük van, akkor hagyni kéne, hogy kibeszéljék a dolgokat, elvégre erről szól a fórum. Ráadásul most még azt sem lehet mondani, hogy elfajult volna a vita és átment volna fölösleges személyeskedésbe. Azért észre kell venni azt is, hogy a Rockstar sem tökéletes és vannak hibái.
NikitaDragovich és
Arminho: Én mindkettőtöket meg tudom érteni. A GTA Online valóban egy nagy előrelépés volt a GTA IV multiplayeréhez képest, amivel nincs is semmi probléma. Amikor még ötletes volt és nem a sztori mód rovására ment, én is élveztem az Online-t, jobban, mint a GTA IV multiját, amivel őszintén szólva alig-alig játszottam. A gond ott kezdődött, hogy egy alapból sztori orientált játéknál elhanyagolták a sztori módot és szépen-lassan a sztorit elfelejtve áttértek az Online-ra. Én sem azt mondom, hogy rossz játék lett a GTAV, csak azt, hogy lehetett volna sokkal jobb is, ha jobban beosztják az idejüket/ötletüket/energiáikat és a két játékmódot egyaránt figyelembe veszik. Az, hogy félkész lett a GTAV, valóban nem igaz és túlzás is. Szerintem
Nikita ezt inkább úgy értette, hogy az előzetes elvárásainkhoz képest lett egy félkész játék, és bizony ebben nem is téved sokat - még akkor sem, ha esetleg a mi elvárásaink voltak túl nagyok.
Egy szó mint száz, mindkettőtökkel egyetértek, sok igazság van mindkettőtök mondanivalójában, azonban én továbbra is tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy a GTA V ugyan egy korrekt játék és a GTA Online sem teljesen ok nélkül szerzett magának ekkora rajongótábort, mégis hagy maga után bőven kívánnivalót. Ez nem azt jelenti, hogy félkész lett vagy hogy sok tekintetben rosszabb lett, mint az elődök, mert ez így nem igaz. De az embernek mégis van egy kis hiányérzete és felmerül benne a kérdés, hogy vajon mi lett volna, ha az Online és a sztorimód is ugyanolyan figyelmet kap az évek alatt. Ez azonban nem arról szól, hogy a GTAV egy szégyenfoltja vagy rosszul sikerült darabja a sorozatnak, mert a GTAV egy jó játék, ami már több mint három éve szolgálja mindazokat, akik beruháztak rá.
Rockstar69: Van benne valami. Mondjuk még így is igényesebben lett kiadva mint a legtöbb egyéb játék, de véleményem szerint az Online már a játék kiadása előtt is befolyásolta a fejlesztést, így végig arra voltak felkészülve, hogy az Online-t fejlesztik majd a sztori módot meg amolyan "tutorial" gyanánt berakják, hogy több pénzt lehessen kicsikarni a vásárlókból (jó, ez a tutorial hasonlat tudom, kicsit durva volt, de gondolom értitek, mire céloztam ezzel).