1. Abszolút igaz.dani.szentgali írta:1. olyan tantárgyakból szörnyen rossz vagyok, amelyeken nem az számít, hogy mennyit készülsz meg tanulsz, hanem hogy tudod-e használni az eszed. Ezért nem szeretem az érettségibe, hogy csomó olyan kérdés van, ami nem a felkészüléseden múlik, hanem azon, hogy mennyire látod át az adott feladatot.
2. Igen, arról én is hallottam, hogy egyetemen mindem vizsgaidőszak olyan, mint egy érettségi. Ettől függetlenül kevésbé izgulnék egy ZH vagy vizsga előtt egyetemen vagy fősulin, mint az érettségin. Egyetemen azért már benned van az, hogy legalább egy szaros érettségit összeszedtél és ha nem is jön be az adott egyetem, legalább OKJ-t vagy más egyetemet/fősulit el tudsz végezni, míg ha az érettségid nem jön össze vagy nem elég jó, akkor meg baszhatod magadat a kukába.
2. Akik egyetememre mennek, pont azért mennek, mert nem akarják beérni "csak" egy érettségivel vagy egy OKJ-val. Így a cél nem az, hogy beérjük annyival, hanem hogy minden vizsgaidőszakot át/túléljük.. mert bezony ezek sokkal nehezebbek mint egy "sz*ros" érettségi. Erre akkor jön rá az ember, mikor az első szemeszterén túl van. Egy érettségivel azért "elég jól kell nyalni" (hát igen, gyönyörű kifejezés), hogy hasonlóan jó munkád legyen, mintha diplomával lett volna. Ez azért eléggé hajtja a legtöbb embert.

Mindig elfelejtem, hogy van köztünk egy másik SZTE-s...MateL írta:Merre hagytad el? Ha véletlenül megtalálom, szólok.
(...)Egyetemen ez sokkal könnyebb, ha valami nem sikerül, mész következő héten.

De nem Szegeden hagytam el, hanem otthon, Félegyházán... (ti: hétfő reggel jogsit csináltatni voltam reggel az okmányirodában, így a "szokásos" helyéről kivettem és magammal vittem.. Na, a tok sajnálatos módon kettészakadt, amit már csak kedden a 32-es buszon vettem észre, mikor a kalauznéni ott volt a sarkamban...

Igen, egyetemen én is szeretem ezt. Bár anglisztikán sok a csúszós tantárgy.. és mivel a tanári képzés 5, ill. 6 éves (nem tudom mire fel), így erre összeszedni egy csúszást.. (ami azért relatíve könnyű), hát nem hiányzik senkinek... Egyelőre nem csúszok, de ha a tavaszi vizsgaidőszakban sem csinálom meg az alapvizsgámat angolból, akkor fogok csúszni egy fél évet már biztosan.

Én a mostani szorgalmi időszakomat utálom. Pont az alapvizsga miatt... nagy a para.
Szerk: Meglettek az iratok.