Ismételten bocs a duplaposzt miatt.
Először is: *dobpergés*
Na, ez is megvan. Kicsit hamarabb, mint gondoltam.
de legalább időben....
21:01 az össz játékidő. Ami azért elég jó, ahhoz képest, hogy az elején mennyit bénáztam, + ebben "lazulás" idő is van. Azt azért hozzátenném, hogy a VC esetében, ha kiviszed 100%-ra a játékot, sok minden már "nem marad" benne. Itt a 100%-hoz kb. mindent meg kell csinálni, ami nem a story-hoz kapcsolódik. Plusz ez a 21 óra indikál még valamit: Még pedig azt, hogy a VC alapvetően nem a leghosszabb GTA játékok közé tartozik.
Ezen felül még néhány szösszenet a játékról:
A küldetések nehézségéről nehéz nyilatkozni, mert nagyban függ attól, mennyire gyűjtesz magadnak fegyverarzenált már a játék elején. Jó fegyverrel a legtöbb küldetés nem nehéz. Ha viszont nincs, és csomagokat sem gyűjtögettél, egyes pontokon el lehet akadni, igen keményen. (Pl. Mikor Vance-szel felrobbantotok egy bevásárlóközponti kávézót és 5 csillagos körözést kapsz... Hát, azt a herce-hurcát talán csak a Rhino éli túl a helikoptereken kívül.) Sajnos/nem sajnos a régebbi részek úgy vannak kitalálva, hogy nem tudsz mindent előre felszedni, mert vagy a szigetek vannak lezárva vagy pedig nem tartasz ott a játékban, hogy bizonyos járművek elérhetővé váljanak. Addig a pontig, ameddig helikopterrel nem lehetett repülni (tehát a Hyman Condo-t nem lehetett megvenni), a játék sokkal nehezebbnek bizonyult. Utána elérhetővé vált, kigyűjtöttem a 100 csomagot, és a legtöbb küldi igen könnyű lett.
Azért a minigun-nak ellensége nincsen. Plusz itt érdemes megcsinálni a mellékfeladatokat 150 életért és golyóállómellényért cserébe. A "Riasztásos" küldiknél unfair a játék, szóval oda elkél, de a legtöbbnél úgy sem lövik le rólad.
A játék magához képest azért eléggé változatos. Olykor bandatagok bőrébe kell bújni, máskor meg nőegyletet kell kiiktatni a sikeres pénzhamisítás beindításához.
A nőegyletes dologból kiindulva: A vállalkozások szintén rátesznek erre a sokrétűségre egy lapáttal. (Mondjuk a vállalkozások küldetései közül a fagyis nem tetszett. Azt a végére hagytam.. Valahogy unalmasnak találtam.)
A stadion versenyek kb. ugyanazok, mint az SA-ban, még nehézségre is. Mindhármat megnyertem elsőre. A krosszmotorosnál eléggé sötét van viszont. Jobban bevilágíthattak volna egyes zugokat.
A Top Fun -os versenyektől nagyon tartottam, (főleg a repülőstől), de a kisautósat megnyertem másodjára, a helikoptereset is.. (hát igen, kigyulladt szegény)... És a repülőset meg elsőre!
De ennek megvan a maga története. Úgy volt, kilépek a versenyből, mert felszállni sem sikerült kb...
Már eltelt egy perc, de én még mindig ott voltam a parkolóházban.. Aztán mondom jól van, ne lépjünk ki, végigmegyek a pályán, aztán legalább tudom, hogy másodjára már mire lehet számítani. Na, valahogy sikerült felszállni....
Egyszer csak beértem a 3.-at...Aztán a 2. is a szemem láttára ment neki valaminek..
És a cél előtt kb 3 méterrel az elsőt is beértem.. (Hát igen, az AI ebben a részben sem versenyez túl jól), szóval így nyertem meg elsőre. Ha már a nyerésekről van szó: a versenyek persze itt is könnyűek. A gép nem vezet jól. Tetszett, hogy van nevezési díj, ez olyan "élővé" tette az egészet.
A kihívások is eléggé változatosak voltak. Bár a legtöbb igen könnyű volt, mert csak saját magam voltam, és nem ment időre (kivéve a Stallion-os-de azt meg elsőre meg lehet csinálni). Továbbá nem tudom kit motivál annyira az, hogy visszatér egyes kihívásokhoz hogy megdöntse a saját rekordját több pénzért. 1. Magam ellen "versenyezni" nem izgi; 2. Kinek kell a pénz (ami megjegyzem nevetséges összeg), amikor te vagy VC nagy bizniszmenje és drogbárója?
A 100 rejtett csomagot addig nehéz megtalálni, amíg nem tudsz repülni. Utána gyerekjáték. Én már a játék elején fel akartam venni minél többet, (50-ig el lehet jutni lazán) hogy könnyítsek saját helyzetemen, de igazából azt hiszem ez a visszájára sült el.
A 35 őrjöngés nagyobb móka volt, mint gondoltam... (Kivéve az Ocean Beach-i katanás. Azzal valamiért sokat szenvedtem. Ami Little Havanna/Haiti területén volt, azt elsőre megcsináltam. Ki érte ezt?!
)
A 100 utas elfuvarozását már a játék elején megcsináltam.. Képzelhetitek, milyen unalmas volt. (Igen, tudom, hogy nem kötelező egy huzamban, de így több pénz jár érte, és a későbbiekben az meg nagyon kellett, tehát letudtam egyben..) Annnyi előnye viszont van a dolognak, hogyha az első szigeten csinálod meg, akkor minden 2. utas kb. a partra akar menni..
Így az időből kb. lehetetlenség kifutni, mert sokszor csak egyenesen kell menni északra vagy délre.
A 4 alkalmi munkáról csak néhány szót:
-járőrös: kb. ugyanolyan nehéz, mint az SA-ban. Semmi extra. Én ott is Rhino-val csináltam meg, meg itt is. Volt ám káosz.
-mentős: Ebben a részben nehezebb, mint az SA-ban (IV-ben meg hál' istennek nem is kell), mert itt ugye nem tudod kijátszani a játékot azzal, hogy elfurikázol egy kis faluba és ott letolod az egész side-küldit fél óra alatt. Ez is vagy 2 órahosszámba telt, de Vice Point-on könnyen meg lehet csinálni. Itt is sok páciens van a parton. Ocean Beach-t nem ajánlom, mert nagyon keskenyek az utak. Az érte járó jutalom messze nem éri meg a vele való szenvedést, de mivel követelmény a 100%-hoz, így megcsináltam... De hogy hogyan találták ki a fejlesztők hogy a mentőzésért végtelen futást kell adni jutalomnak, azt ne kérdezzétek.
-tűzoltós: Semmi extra. Ugyanolyan könnyű, mint a többi részben, amit kijátszottam eddig 100%-ra.
-pizzaboy: 1. Nem értem, miért ez után kapod a 150 életet, a mentős után sokkal logikusabb lenne. 2. Ha nem haladsz kellően előre a játékkal, akkor a gép itt is megszívat. Ezt a mellékfeladatot többször is újra kellett kezdenem...
Story-val, karakterekkel nincs semmi probléma. Tommy nagyon kedvelt protagonista egyébként is. Tipikus hidegvérű gyilkos. A játék hangulata fenomális. A 80'-as években még nem léteztem, de ez a játék mindig rádöbbent arra, hogy már az akkori emberek is tudták. mi a jó.
Itt leginkább a retro számokra gondolok (mert más nem igen adja vissza a 80'-as éveket) -ezek viszont nagyon a toppon vannak.
Összességében nagyon jó játék -nem a favoritom, de nagyon jó feelingje van. Nagy hátránya Tommy hendikepje-az úszásképtelenség, de szerencsére ezt az újabb részekben orvosolták. Olyan "fú de nagyon sok mindent" nem lehet benne csinálni (SA-hoz viszonyítva), és a térkép sem túl nagy, de azért nagyon sokat el lehet vele lenni.
_______________________________________________________________________________________
Zárásul néhány aranyos kép a játékról:
1. Igen, tulajdonképpen a legtöbb gyógyszer drog, de azért ez aranyos...
2. Ilyenek történnek veled, amikor a különleges ugratásokat akarod megcsinálni, és beszorulsz a fal és a bokor közé. (Hát igen, ez itt a biztos halál..)
Megj: Azt pl. észrevettétek, hogy a Psycho és Ran Fa Li szinkronhangja ugyanaz?
Olvasgattam neten, és így random rábukkantam, hogy "Hunter Platin"... Mondom de ismerős ez a név. Hát, ezért. Persze, am biztos sok ilyen van a GTA játékok történetében,csak nem fordítottam rá kellő hangsúlyt, hogy utánanézzek.... Azért mégis érdekes volt ezt megtapasztalni.