Hozzászólás
Szerző: dani.szentgali » 2017. 02. 13. 19:20
Jó persze, nyilván aki a végére hagyja az magára vessen, csak nem mindenkinek olyan könnyű kitalálnia azt, hogy mi érdekli és mit szeretne továbbtanulni. Ráadásul nekem még azon is vacillálnom kellett, hogy menjek-e emelt angol érettségire vagy nem, mivel a tanár konkrétan megmondta, hogy ő mindenkit csak középszinten fog felkészíteni, emeltre meg nem fog segíteni lófaszt se. Úgyhogy beismerem, hogy nem kellett volna a végére hagyni, de szerintem te azért egy minimális tanári segítséget kaptál az érettségidhez, én meg nem kapok valami sokat, ezért nem tudtam olyan gyorsan eldönteni, hogy menjek-e egyetemre vagy ne. Mert ugye minden állami szakhoz már kell legalább egy emelt szintű érettségi, ha meg államira nem vesznek fel, akkor szopás van, mert költségtérítéses részen embertelen mennyiségű pénzt kérnek ki a tanulóktól. Amúgy meg én nem online küldtem el a jelentkezésemet, hanem kinyomtattam a felvi.hu-s jelentkezési lapot és azt postáztam, pont azért, hogy az online felület rendszerlefagyását meg egyéb szarságot elkerüljem.
Jó persze, én értem, hogy ennek az egész ceremóniának hagyománya van, el is fogadom, de attól még nem muszáj egyetértenem vele. Szerintem azért az jóval fontosabb, hogy felkészítsék az embert normálisan az érettségire, hogy legyen valami esélye bejutni az egyetemre. Egy ilyen bulis-táncolós hóbelebancot bármikor meg lehet tartani, a továbbtanulás meg az érettségi eredmények viszont egy életre megbélyegezhetnek valakit, ha a hülye szalagavatózást nyomatják helyette.