Te jó ég! Akkor nagyon olcsón megúsztad.. Sokon múlik az, hogy mennyibe kerülnek az órák. Itthon Félegyházán (ami egy szar kisváros jelzem) 4k felett van egy óra (nem tudom mire fel + a forgalmi alapból is Kecsón van)... Szegeden 3500 körül van most, én itt csináltam.
Az elsősegély olyan 14-15k lesz. Mindkét rész olyan 7k-ba kerül. Akkor 150-ből kihoztad. Az nagyon jó. Ha nem vesszük bele, hogy engem elsőnek meghúztak elsősegélyen, akkor az enyém is ennyiből kijött (volna)
Na várjunk csak.
Kiváncsiságból nekem megnézem, mi mennyi volt.
30 órát kifizettem előre, akkor még 3590 volt egy óra. + a forgalmi: 107700 + 11000
azonban kicsit szerencsétlenül adódtak a körülmények (még nyár előtt le akartam volna forgalmizni, de az nem jött össze, mert az oktató elfoglalt volt, szóval átcsúszott őszre. Így viszont plusz órákat kellett venni (mert messze lakok Szegedtől, így nyáron nem vezettem). Igen ám, de addigra 3690 lett egy óra.
) Szóval akkor még fizettem 5 órát, az 18450, meg kétszer voltunk autópályán (hogy azért legyen olyan is), annak volt különbözete, az 5240.
kresz vizsgadíj: 4600
kresz tanfolyam: 9900
orvosi alkalmassági: 3000
amikor csak elsősegély vizsgára mentem el, de tanfolyamra nem, és meghúztak
- 6850 (félreértés ne essék, tudtam én mindent amit kell, de a vizsgabiztos ezt a "tanfolyamra nem járást" nem favorizálta.
)
Arról már nincs meg a nyugta, de az elsősegély tanfolyammal együtt kb. kétszer ennyi. Szóval legyen 14000
Nekem itt állt meg.
Ez így durván kb.
181k. De szerintem szegedi viszonylatba ezt ennél sokkal olcsóbban nem lehet megúszni. (Jó én magamnak ezt egy 20-assal olcsóbban is ki tudtam volna hozni a bukás miatt, meg persze az a +5 óra megint egy 20-as. Bár a körülményekre való tekintettel az indokolt volt.)...de végülis már lényegtelen, alakulhatott akkor sokkal drágábban is. Van ismerősöm, aki 300-ból jogsizott le, ahhoz képest ez teljesen jó.
Ui: Nem tudom, miért írtam le ennyire részletesen..
Kicsit nosztalgiáztam. A forgalmis papírom a legviccesebb. Odaadták ajándékba a másolatát. (Bár szerintem ezt mindenkinél megteszik.)