dani.szentgali írta:Mondjuk én jó helyzetben vagyok szerencsére, mert félévkor meg három héttel ezelőtt is lefeleltem már a szóbeli tételekből. Így nekem igazából csak ismételni kell, mert félévkor meg év végén is minden tételt megtanultam, hogy ne legyen gáz.
Nálunk is volt a suliban "előérettségi". (asszem így hívják
) Mivel több tantárgyból nem értünk végére a 12.-es anyagnak (nyilvánvalóan), így 10 kijelölt tételt kellett tudni mindegyik tárgyból. De nem minden tantárgyból tartották meg a szóbeli részt. Infóból meg magyarból igen, de pl töriből nem.. Szóval azt a nulláról kezdtem. Az írásbelit hangsúlyozták inkább.
Rockstar69 írta:Dani: Szerintem ezt inkább nekem írta.
Valóban, bár végülis nincs jelentősége.
MateL írta:
Tanulni szerintem úgy érdemes, hogy a napi x új tétel előtt átpörgeted még egyszer az összes többi előzőt. Minden nap több lesz, de a rögzülésben nekem sokat segített.
A jó eredményem egy részét ennek a videónak tulajdonítom, hátha másnak is segít. Legalább könnyebb lesz a 10 óra folyamatos tanulás.
Na ilyet nem fog csinálni senki érettségi előtt. XD Ha csak nem kell neki az ötös. Szerintem én se tanultam napi 10 órát. Egyetemen viszont aktuális "életérzéssé" válik...
A tételes dolgot viszont én is szoktam alkalmazni.. bár inkább attól függ a dolog, hogy mennyi időm van. Most pl kevesebb időm van a vizsgáimra, mert a gyakornoki állás miatt június közepére már végeznem kell patentba. Ezért én pl úgy szoktam csinálni, hogy a tananyagot felosztom. PL: az egyik töris tárgyamra, amiből csütörtökön megyek, 16 tétel van, és 4 +1 nap áll rendelkezésemre. Azért 4+1, mert az első 4 napban tanulom az anyagot (16 tétel: minden napra 4 tétel), az utolsó nap pedig az ismétlésé. Tanulás közben "fel is mondom" magamnak az anyagot, mert abból derül ki, mennyire tudom.. Plusz így jobban rögzül, ha előtte még "keresgélünk odabent utána"
Továbbá minden nap este még átolvasom az összes tételt egyszer. Lefekvés előtt hasznos a tanulás, jobban rögzülnek a dolgok.. És az ismétlés is valóban nagyon hasznos. Ha nem ismételgetnék, fele ennyire se tudnám megjegyezni a tanultakat. Úgyhogy az ismétlés jótékony hatását se becsüljétek le. Igazából ezt a "felosztós, ismételgetős" stratégiát szoktam mindig alkalmazni. Csak ha több időm van, akkor kevesebb anyag jut egy napra.
Ezt miért neked írom? Nem tudom.. De biztos R*-ék is profitálnak belőle.
Ami viszont az érettségizőknek szól: (mert ők még lehet nem tudják)
Ne hajszoljátok túl magatokat a tanulást illetően.
Kell ettől félnem?! 1,5-2 óránként az agynak szüksége van pihenésre. Egy fél órás szünetet ilyenkor érdemes beiktatni, különben csak szenvedni fogtok a tanulnivaló felett.
Ezt a számot már hallottam valahol...Engem zavar a zene tanulás közben, de van akiknek nagyon bejön. (mint látom, neked.
)
MateL írta:
Luszie írta:
Ui: Valakinek nem kell két jegy a szegedi PLAYIT-re?
Megvettem előre a jegyeket még januárban.. De nem fogok tudni menni.
A jegyhez jár egy ingyen találkozó velem, így már duplán megéri az árát.
Veled már beszéltünk erről és akkor azt mondtad, te Collector's-t veszel... Nekem viszont csak normál jegyeim vannak. Ha viszont így is kellenek, mert másoknak veszed, okés.
Adok melléjük ajándékba 1 db "1 órával hamarabb bejutós" master card kupont, meg 1 db youtuber-es előadásos kupont.
NikitaDragovich írta:
Amúgy tök vicces, hogy az osztálytársaim majd júniusban fognak elkezdeni tanulni, velem pedig az anyám folyton kiabál, hogy még csak nyelvtant tanultam, mást nem.
Ez aranyos.