Jó, lehet hogy kisebb a rajongói tábora, de ahogy te is mondtad, azért azt is figyelembe kell venni, hogy az RDR nem jelent meg PC-re, így értelemszerűen kevesebb fogyott el belőle, mert PC-je manapság minden embernek van, konzol meg azért még most sincs minden háztartásban. Szóval nyilván többet adnak el egy olyan játékból, ami jön PC-kre is mint egy olyanból, ami csak konzol exkluzív. A Max Payne 3-mas sztori korrekt példa, ezt aláírom. Ettől függetlenül a R*-nál nem lehet tudni biztosan, hogy épp mit hogyan terveznek hájpolni. Ésszerű volna, ha az RDR2 Online módja mellett nyomnák az új GTA-t is, de mivel szeretik húzni az emberek agyát meg az utolsó pillanatig titkolózni, így azt sem lehet teljesen kizárni, hogy nem lesz egy darabig sem új GTA bejelentés, sem hájp, sem pedig megjelenés. A Max Payne 3-nál meg elég egyértelműen leszarták, hogy a játékosközösséget kurvára nem érdekelte a játék nyolcvanadik multis módja a GTAV bejelentése és első trailere után. Nyomták a Max Payne-t, hónapokig anyáztam a GTAPlace-s hírek alatt azért, mert mindig csak MP3-ról volt szó. Nem keletkezett túl nagy kár a brandben, ahogy az RDR2-ben sem keletkezne semmilyen kár, ha miatta csúsztatnák az új GTA-t. Ettől függetlenül nem lehet kizárni a párhuzamos hájpolást sem, de a több éves hallgatás sem lenne túl nagy meglepetés.Rockstar69 írta:Nem, nincs akkora rajongói tábora, mint a GTA-nak, és ez a lényeg. A Red Dead Redemption-ből 14 milliót adtak el, a GTA V pedig már 80 millió leszállított példánynál jár. Ráadásul a GTA-k PC-re is megjelennek. Ha 3 évig próbálnák meg húzni az RDR-t, a játékosok gyűlölnék. Emlékezz csak vissza mi ment egy Max Payne 3-as hír, poszt, videó, stb alatt. Oké, hogy Rockstar játék meg k**va jó, de teljesen más világ, mint egy GTA. Nem pótolhatja egyik a másikat. Az meg nem teljesen mellékes, hogy melyik játékkal szemben váltanak ki ellenszenvet, mert az az eladásokon is megmutatkozik, vagy súlyosabb esetben az egész brandre káros lehet. Éppen ezért szerintem bölcsebb lenne, ha nyomnák a párhuzamos hájpolást, mint ahogy most teszik az RDR 2-GTA Online párossal. A Max Payne 3 után szerintem a Rockstar is így gondolja.
Egyébként tényleg nem kötekedésből kérdezem, de te miért akarsz sztori DLC-t? Te mindig szidod az ilyeneket. Még az EFLC-t se kedveled, pedig azok elég tartalmasra sikerültek. Másrészt meg az eddigi GTA-khoz (a GTA IV-et leszámítva) nem jöttek DLC-k, mégis jól megvoltunk velük. Ráadásul ha jönne is egy, mitől lenne jobb? Gyakorlatilag csak egy küldetés pakkot kapnák, mert fegyverek meg autók jönnek a GTA Online frissítésekkel. Ha kaptunk volna 1-2 éve egy sztori DLC-t mivel lennénk előrébb? Már rég ráuntunk volna és ugyanúgy halott lenne a singleplayer. Alapból jobb egyjátékos módot kellett volna csinálni, mert ezt akárhogy DLC-znék nem lenne jobb.
Igazad van, nem tetszenek a singleplayer DLC-k. Csak a GTA Online mini szarságaiba már egy év után úgy beleuntam, hogy még az általam valóban nem kedvelt sztori DLC-ket is szívesebben láttam volna, mint a több millió GTA dollárba vagy valódi pénzes cápakárytába kerülő autókat, ruhákat meg fegyvereket. Az oké, hogy a régi GTA-khoz nem voltak sztori DLC-k, de azokhoz nem voltak multiplayeres DLC-k sem, amivel háttérbe szorították volna az egyjátékos módot. Így azoknál a singleplayer alapból jó volt. A GTAV meg azért nem lett annyira szar játék, hogy egy normális történetbővítéssel meg esetleges területbővítéssel ne lehetett volna feldobni. Csak kényelmesebb az, amit a mini szarságokkal csinálnak az Online-ban.