Fú, ezeket tök jó volt elolvasni, de tényleg.
Eléggé vegyes vélemények születtek, de én mindegyikkel egyetértek részben. Elég érdekes ez igazából, mert mindenkivel egyetértek egy kicsit. Sok igazság van a mondandótokban, és én igazából nem is nagyon tudok ezzel vitatkozni, mert igazatok van. Ugyanakkor van egy-két dolog, amit azért mégis hozzá szeretnék még fűzni ehhez a témákhoz.
Először is, mint ahogyan már az előbb is említettem, a GTA V egy nagyon jó játék lett, minden hibája és hiányossága ellenére is! Számomra a GTA IV és a GTA V egy szinten vannak. A GTA IV kiemelkedő a történetéről, a hangulatáról, az atmoszférájáról, a jó szereplőiről, aztán ott van még a kiváló harcrendszer, fizika, autótörés, NPC-k, sok bejárható beltér, stb. Ezzel szemben a GTA V kiemelkedő a hatalmas területéről, a tenger alatti világáról, a nagyon sok melléktevékenységről, a jó grafikájáról, az FPS-módjáról, a gyönyörű, vidéki tájairól, a sokszínű állatvilágáról, a változatos és izgalmas küldetéseiről, az autótuningolásról és vásárlásról, a megvehető ingatlanokról, a tőzsdézésről, és még sorolhatnám. Szóval szerintem mindkét játék nagyon jó lett, mert mindkettőnek megvannak a maga pozitívumai és negatívumai. Mondjuk, talán nem lett volna rossz, ha a GTA V sztori módja egy kicsit több küldetést kapott volna, és bizonyos küldetéseknél lehetett volna választani, hogy két adott személy közül melyiket ölöd meg, és ez hatással lett volna a sztori további részére (hasonlóan a GTA IV-hez).
Egyébként szerintetek miért lett a GTA V világa (városi és vidéki rész) üres? Miért érzitek élettelennek? Miért van ez? Csak azért kérdezem, mert az itteni NPC-k látszólag élik a mindennapjaikat úgy, mint a GTA IV NPC-i Liberty Cityben. Jó, lehet, hogy a GTA V-ben kicsit butábbak lettek az NPC-k, de szerintem megállják a helyüket a GTA IV NPC-i mellé, mert ők is élik a mindennapi életüket. Épp ezért merült fel bennem az a kérdés, hogy miért érzitek élettelennek a GTA V világát. Mondjuk, talán ennek az lehet az oka, hogy a GTA V régebbi változataiban az utcákon kevés volt az NPC, az állatok meg a járművek, ugye? De ez a hiba szerencsére javítva lett az új változatokban, mert ott az egész város tele van NPC-kkel, új állatokkal és egy csomó járművel.
Amúgy Feri kommentjére válaszolva, szerintem az ingatlanvásárlás teljesen jól lett megcsinálva a GTA V-ben, hiszen az előző részeiben is ilyen volt az ingatlanvásárlások és azoknak a küldetéseik is. Ráadásul az előző GTA-kban sem tudtál bemenni az ingatlanjaidba, csak egy-két kivétellel. Például a San Andreasban és a Vice Cityben az autóboltok és egyéb épületek, de a nagyobbik része mégis bejárhatatlan volt. Bár nem biztos, hogy erre jól emlékszem, mert már régen játszottam a régi részekkel.
Végül pedig az Online-hoz fűznék hozzá egy-két dolgot. Én teljesen egyetértek Arminhóval, mert ő kiemelte a lényeget. Az utóbbi időben tényleg nagyon sokat fejlődött a GTA Online, és tényleg tele lett érdekes tartalmakkal! Ez leginkább akkor történt meg, miután a Rockstar úgy döntött, hogy nem ad ki új frissítéseket a régi konzolokra, és szerintem ez egy helyes döntés volt, mert a PS3 és az Xbox 360 már amúgy sem bírták el a GTA V-öt/GTA Online-t. Ez mindenképpen jó döntés volt, mert az új konzolokon sokkal jobb GTA Online-ozni! Nagy kár, hogy Daninak nincsen jó véleménye a GTA Online-ról, pedig ha kipróbálná az új változatát, biztosan tetszene neki! Én is így voltam ám ezzel, mielőtt még nem vettem meg PS4-re, de miután meglett a játék, rájöttem, hogy a GTA Online nagyon jó új konzolokon! Sokkal jobb, mint a régebbi változatai! Az meg a másik pozitívum, hogy ingyenesek a frissítések, és rengeteg benne az új tartalom/küldetés. Olyan sok új küldetés van benne, hogy valószínűleg nem fogom tudni megcsinálni az összeset, pedig tervem volt kifullozni maximumra a GTA Online-t, csak hát bizonyos küldetések eléréséhez nagyon sok pénz kell (bunker, hangár, vállalat, stb). Szerencsére 2 nap van már csak vissza a napi küldetésekből, és akkor mindkét karakteremmel félmillió dollárt fogok kapni, és akkor majdnem 2 millió dollárom lesz, amit természetesen az új Heistek kipróbálására fogok elkölteni.
Ennyi lett volna. Végszóként még annyit (válaszolva Luszie-nek), a GTA V-ben nagyon jók, változatosak, akciódúsak és izgalmasak a küldetések; egyáltalán nem bénák.
Ezen kívül szerintem nem a GTA V-nek lett a legbénább a sztorija, hanem a GTA: Liberty City Storiesnak. Hidd el, Luszie, a GTA V-nek egész jó a története, még ha nem is lehet a GTA IV mellé tenni ilyen téren.