Nagyjából egyetértek Judittal, annyi különbséggel, hogy azért a történet mindenképpen jól lett megírva. Már jópár órát toltam bele azóta, és a történet az, amire nem lehet panasz, ez az egyelten dolog (sajnos) ami azért hozza a Sony minőséget. Ezzel együtt az elég fájó, hogy már kb. 10 patchnél tartunk, és még mindig szörnyen bugos a játék. Ez egy Sony játéktól elfogadhatatlan. Hogy miért? Szimplán azért, mert a Sony ennél sokkal magasabbra rakta a mércét saját magának. Ráadásul az egész szarul van optimalizálva. Oké, értem én, hogy öreg PS4, most lesz 6 éves és ez az informatikában már nagyon öregnek minősül, blablabla, de ezen a játékon látszik, hogy szimplán bénán lett optimalizálva. Jól halljátok, ez NEM a PS4 hardverének öregségére írható dolog, mert ugyanezen a hardveren zökkenőmentesen és komolyabb bugok nélkül ment el tavaly a zseniális God Of War, és a szintén nagyszerű Spider Man is. Ezt onnan is meg lehet állapítani amúgy, hogy a trailerekben reklámozott nagy zombihordáknál, amikor a rendszernek jobban illene becrashelnije, ott érdekes módon semmi gáz nincs, viszont az üres országúton simán megáll több másodpercre is a kép. Szóval... ez nem a hardver gyengesége, hanem szimplán trehányság. Bugok is vannak szép számmal, amik sokszor idegesítőek. A vicc az egészben az, hogy mindezek ellenére a játék így is le tudja kötni az embert, mert a történet, a karakterek és a világ csodásan lett megalkotva, az Sony minőség. Mondjuk azért a feladatok egy idő után monotonná válnak, bár ez a legtöbb játéknál így van sajnos, úgyhogy ezt nem rónám fel hibának... HA nem a Sonyról lenne szó, akik eddig mindig gondoskodtak (vagy legalább igyekeztek) arról, hogy ne érezd monotonnak az egész játékot. Itt ez nem sikerült, sajnos. Ezzel együtt azonban tényleg az a röhej, hogy a Days Gone - bár a fentebb leírtakból tisztán kiderül, hogy nem lett egy minőségi, tökéletes játék, mint amit a Sonytól eddig megszokhattunk - még így sem feltétlenül egy rossz játék. Én legalábbis összességében jól szórakozom vele akkor, amikor nem éppen a technikai hibák sokasága miatt küzdök magammal, hogy ne dobjam ki a játékot géppel együtt a csukott ablakon. Mert ami van a játékban, és nem bug/szar optimalizálás, az egyébként elég jó. A feladatok többnyire elég monotonok sajnos, azonban sokszor feldobja őket az, hogy sok múlik azon, miként közelíted meg őket. Például ha nagyon szarul áll a szénád, rengetegszer a futás/menekülés a legokosabb lépés, ami szerintem elég jó. Illetve sokszor alakulhat úgy, hogy a sokadik ellenséges tábor felszámolását megkönnyíti egy fertőzöttekből álló horda vagy egy hatalmas grizzli medve felbukkanása, akik ha elég ügyes és óvatos vagy, akár teljesen el is végezhetik helyetted a piszkos munkát. Úgyhogy, bár abban tökéletesen egyetértek Judittal, hogy a teljes árat nem feltétlen érte meg kifizetnem érte, azért az túlzás, hogy ez egy rossz játék. Tény, hogy rengeteg hibával bír, ami Sony játék lévén nem fért volna bele, de ha ezeken az ember nagy nehezen túlteszi magát (mert tényleg nehéz, annyi szar hiba és akadás és töltőképernyő van sajnos), akkor azért a Days Gone közel sem annyira trágya. Év játéka nálam biztosan nem lesz, max. akkor, ha iszonyat gyenge lesz ez az év, de azért annyira nem rossz. Viszont az sajnos tény, hogy ezúttal egy fokkal gyengébb játékot kaptunk a Sonytól annál, mint amit az évek alatt megszoktunk.
Szerk: A dupla hsz elkerülése érdekében egybevontam a két hozzászólásod. Szivesen. (Luszie)
Rockstar69 írta: ↑2019. 04. 27. 15:00
Az eddigi visszajelzések alapján azért nem olyan rossz a játék, lehet inkább az a baj, hogy nem a te műfajod.
A visszajelzések vegyesek, mert az egész játék összképe is vegyes. Nem kimondottan rossz, de sajnos nem is kimondottan jó. Egy erős közepes, amivel nem lenne baj, ha nem a Sony csinálta volna, akiktől eddig a közepesnél bőven jobb eredményeket szokhattunk meg. Ha érdekel egyébként, vedd meg te is, és meglátod, miről beszélek. Tény, hogy Judit nagyon szigorú vele, annyira egyáltalán nem rossz mint amilyennek ő beállította, de az eddigi Sony minőséghez képest sajnos valóban gyenge, bugos, szarul fut a gépen, nem olyan részletes minden esetben (lásd: zseblámpa, ami nincs kidolgozva a főhős testén/kezében, hanem konkrétan a testünk világít), és emiatt sajnos az összkép sem olyan jó. Az az érzésem játék közben, hogy a fejlesztők kifutottak az időből, és technikaliag egy béta verziót adtak ki a játékból.