Szobatársam nagyon hardcore. A legnehezebb fokozaton (melynek nevét nem tudom, csak annyit, hogy ott egy ütésből megöl bármi) kivitte a játékot. Arra kiváncsi, hogy az RDR2 valóban jobb-e, mint anno a Witcher 3 volt.. Kételkedik, de azért mindenképpen ki fogjuk próbálni.NikitaDragovich írta: ↑2018. 10. 31. 00:41Én a Witcher 3-ban normál fokozaton játszottam, és mindig volt kiváló felszerelésem, magas szintem és gyakorlásom. De amúgy nem is annyira nehéz megszokni a harcrendszert. Elég egyszerű szerintem.
Azért a két játék összehasonlítása nem feltétlenül lesz releváns. Persze mindkettőről elmondható, hogy múltbéli korokban játszódó, lovaglást sokszor előtérbe helyező, nagy játékterülettel, hosszú sztorival és rengeteg mellékfeladattal rendelkező, zseniális Open World játékok, de azért még így is két teljesen más kávéház a két játék. Eleve a harcrendszer teljesen más, illetve Red Dead 2-ben nincs szintlépés, gyakorlatilag bármikor tudunk fejlődni, ha olyan tevékenységet végzünk, amelyik fejleszti a három statisztikánk közül valamelyiket, vagy akár mindegyiket. Viszont a lovaglás sokkal összetettebb benne, mint a Witcher 3-ban. Meg a Witcherben ugye rengeteg a szörnyekkel foglalkoztató küldetés, megbízás, míg RDR2-ben szörnyekről max. csak easter egg formájában beszélhetünk. Persze lehetne még sorolni a számos különbséget. Mindenesetre a két játék a maga kategóriájában zseniális, mert bár majdnem azonos kategóriában vannak, azért a fentebb felsorolt különbségek miatt mégsem lehet teljesen egy csoportba sorolni őket.Luszie írta: ↑2018. 11. 03. 15:31Szobatársam nagyon hardcore. A legnehezebb fokozaton (melynek nevét nem tudom, csak annyit, hogy ott egy ütésből megöl bármi) kivitte a játékot. Arra kiváncsi, hogy az RDR2 valóban jobb-e, mint anno a Witcher 3 volt.. Kételkedik, de azért mindenképpen ki fogjuk próbálni.NikitaDragovich írta: ↑2018. 10. 31. 00:41Én a Witcher 3-ban normál fokozaton játszottam, és mindig volt kiváló felszerelésem, magas szintem és gyakorlásom. De amúgy nem is annyira nehéz megszokni a harcrendszert. Elég egyszerű szerintem.
Így már értem. Vagyis eddig is értettem igazából, csak akarva-akaratlanul is eszembe jutott erről az egészről, hogy a két játék ha nem is felététlen hasonlít egymásra, a műfajuk egy bizonyos nézőpontból azonos, mert mind a kettő Open World játék, valamint ezen túlmenően is vannak olyan elemeik, amik hasonlóak (még ha kevés is van ezekből, vagy legalább ugyanennyi, ha nem több az eltérő játékbeli elemek száma). De értem mire gondolsz, tehát hogy műfajtól és stílustól függetlenül, összességében melyik játék jön majd be jobban. Képes lesz-e akkorát ütni a Red Dead 2, mint amekkorát a Witcher 3 ütött anno a barátodnál. Meg ugye végül is ahogy az utóbbi időben beszélgettünk erről, nálad is hasonló a helyzet az idei GOW-val meg az RDR2-vel a TLOU ellen, tehát hogy műfajtól függetlenül übereli-e nálad a GOW vagy az RDR2 az eddig favorit TLOU-t. Szóval vágom miről van szó, csak magamban jöttek fel ezek az apróságok, hogy hiába különbözik a Witcher meg az RDR2, van sok közös is bennük, pl. lovaglás, nagy nyílt világ, rengeteg mellékküldetés, felszerelés karbantartása, stb.